ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δήμος Τροιζηνίας - Μεθάνων: «Αναδιαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου»

Όπως ενημέρωσε ο Δήμος Τροιζηνίας - Μεθάνων, υπογράφτηκε η σύμβαση προμήθειας μεταξύ του Δήμου Τροιζηνίας - Μεθάνων και του Αναδόχου με τίτλο: «Αναδιαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων» συνολικού ποσού 124.397,42€.
Η χρηματοδότηση της προμήθειας προέρχεται από το Πράσινο Ταμείο σε ποσοστό 80%, ενώ το υπόλοιπο ποσό καλύπτεται από ιδίους πόρους του Δήμου.
Οι χώροι που πρόκειται να αναδιαμορφωθούν είναι:
• Η Κεντρική Πλατεία της Τακτικουπόλεως
• Η Είσοδος/Πλατεία της Λουτρόπολεως Μεθάνων και
• Πέντε (5) Κλίμακες/Σκαλοπάτια εντός του Γαλατά
Στόχος μας είναι η εύρυθμη λειτουργία των εν λόγω κοινόχρηστων υπαίθριων χώρων, η ποιοτική και αισθητική αναβάθμισή τους και η οικιστική αναβάθμιση των περιοχών. Οι εργασίες πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα.
Οι επεμβάσεις αφορούν:
1. Κεντρική Πλατεία της Τακτικουπόλεως
Το Ηρώο θα αποκτήσει το δικό του χώρο στην πλατεία , δημιουργημένο με φυσικά υλικά ώστε να εναρμονιστεί καλύτερα με το τοπίο της ευρύτερης περιοχής. Παράλληλα, τα μάρμαρα της βάσης θα συντηρηθούν και όπου απαιτηθεί θα αντικατασταθούν.
Θα τοποθετηθούν τρεις (3) νέοι ιστοί σημαιών, ενώ όπισθεν και περιμετρικά του Ηρώου, η τελική επιφάνεια πρασίνου σε σχέση με την υπάρχουσα σχεδόν θα τριπλασιαστεί. Αυτό θα επιτευχθεί με φύτευση νέων δέντρων, διατήρηση όλων των υφιστάμενων φυτών και αύξηση της έκτασης που καλύπτει το χαμηλό πράσινο.
Η πρόσβαση προς το Ηρώο θα ορίζεται μέσω μονοπατιού, διαστρωμένου με διακοσμητικό άσπρο βότσαλο, φιλικού προς το περιβάλλον και εκατέρωθεν αυτού, θα τοποθετηθούν 6 φωτοβολταϊκά κολωνάκια φωτισμού για την οριοθέτηση του διάδρομου και την νυκτερινή ανάδειξη του χώρου.
2. Είσοδος/Πλατεία της Λουτροπόλεως Μεθάνων
Εντός του χώρου της πλατείας θα γίνουν ήπιες επεμβάσεις καθαρισμού και αποξήλωσης για την εγκατάσταση στο κέντρο, σύγχρονου σιντριβανιού, κυκλικού σχήματος, που θα τοποθετηθεί υποδαπέδια, πάνω σε επιφάνεια 28 τ.μ. αντιολισθηρού δαπέδου.
Το υδάτινο σχήμα του σιντριβανιού θα δημιουργείται από 25 φωτιζόμενους υποβρύχιους προβολείς LED RGBWA πίδακες, διαβαθμισμένους σε 3 επίπεδα, με μέγιστο ύψος τα 3,0m σε κατασκευή ενιαίας λεκάνης.
Περιμετρικά του σιντριβανιού θα δημιουργηθούν πέντε (5) παρτέρια διαφορετικών φυτεύσεων με επίγειο αυτοματοποιημένο δίκτυο άρδευσης.
3. Πέντε (5) Κλίμακες/Σκαλοπάτια εντός του Γαλατά
Πέντε (5) Κλίμακες/Σκαλοπάτια στο Γαλατά θα αναβαθμιστούν και θα βελτιωθούν οι συνθήκες διέλευσης των πεζών, καθώς εξυπηρετούν καθημερινές ανάγκες μετακίνησης, στάσης και ανάπαυσης των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής.
Θα επαλειφθούν με ειδικό αντιολισθηρό υλικό, θα καλυφθούν οι ρωγμές τους και θα συντηρηθούν όπου απαιτείται τα υφιστάμενα στοιχεία, ώστε να διασφαλιστεί η σταθερή βατότητα στην κυκλοφορία πεζών, καθώς και η μη ολίσθηση κάθε κινητού μέσου, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα ατυχημάτων.
Παράλληλα, θα φωτιστεί η διαδρομή κατά μήκος των κλιμάκων με φωτοβολταϊκά φωτιστικά κολωνάκια αξιοποιώντας την ηλιακή ακτινοβολία, έχοντας σαν απώτερο στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας με ταυτόχρονο χαμηλό κόστος συντήρησης.
Τέλος, θα τοποθετηθούν καθιστικά – παγκάκια στάσης και ανάπαυσης των χρηστών και κάδοι απορριμμάτων σε πλατώματα των κλιμάκων.
 

Διαβάστε επίσης

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ, Οδυσσέας Κυριακόπουλος - Είχε δωρίσει ασθενοφόρο στο Κ.Υ. Γαλατά Ελλάδα

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Οδυσσέας Κυριακόπουλος, μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο. O Οδυσσέας Κυριακόπουλος ανέλαβε τα ηνία ...

Δήμος Τροιζηνίας - Μεθάνων: Ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων στα Μέθανα ΤΡΟΙΖΗΝΑ

Ο Δήμος Τροιζηνίας Μεθάνων σας ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση Φωτιστικών Σωμάτων στην είσοδο της Λουτρόπολεως Μεθάνων και στην Τροιζήνα, με χρηματοδότηση που προέρχετα...

Έντονη χιονόπτωση στα χωριά της ορεινής Τροιζηνίας - Ενημέρωση του Δήμου Τροιζηνίας - ΜεθάνωνΤΡΟΙΖΗΝΑ

Ο Δήμος Τροιζηνίας Μεθάνων σας ενημερώνει ότι, λόγω ισχυρής χιονόπτωσης στην περιοχή του Καρατζά, της Αγίας Ελένης και του Άνω Φαναρίου, οι οδηγοί πρέπει να κινούνται με χαμηλές τα...

Α.Σ. Τροιζηνιακός: Μακροχρόνια συνεργασία με την ακαδημία της Βαλένθια ΤΡΟΙΖΗΝΑ

Από την διοίκηση του Α.Σ. Τροιζηνιακός, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:    Η ακαδημία μας είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει την έναρξη συνεργασίας με μία από τις μεγαλύτ...

Μέθανα: Ξεκίνησε η αντικατάσταση Φωτιστικών Σωμάτων στην είσοδο της ΛουτρόπολεωςΤΡΟΙΖΗΝΑ

Ο Δήμος Τροιζηνίας Μεθάνων σας ενημερώνει ότι ξεκίνησε η αντικατάσταση Φωτιστικών Σωμάτων στην είσοδο της Λουτρόπολεως Μεθάνων, με χρηματοδότηση που προέρχεται από ιδίους πόρους το...

Δύο θέματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή της Τροιζηνίας, στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑττικήςΤΡΟΙΖΗΝΑ

Δύο θέματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή της Τροιζηνίας, θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου.    Συγκεκριμένα θα συζητηθού...