ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σ. Αθανασίου: Ενημέρωση για σύσκεψη και δράση

Από τον δημοτικό σύμβουλο Τροιζηνίας - Μεθάνων κ. Σάββα Αθανάσιου, εκδόθηκε η ακόλουθη ενημέρωση: 
 
1. Τον Φεβρουάριο. του 2020, με πρωτοβουλία των δημοτικών και των τοπικών συμβούλων των δύο συνδυασμών της μειοψηφίας και κατοίκων της περιοχής - που σύμφωνα με τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές εκφράζουν την πλειοψηφία της κοινωνίας της Τροιζηνίας - Μεθάνων - έγινε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου, στα Μέθανα και στο οποίο ζητήθηκε η δημιουργία επιτροπής για την αξιοποίηση των Ιαματικών Λουτρών και του Κέντρου Λουτροθεραπείας Μεθάνων, το Νησάκι κλπ.
Ωστόσο, ο δήμαρχος ήταν αρνητικός και η παρέα του, λέγοντας ότι σε δύο μήνες θα έχει απαντήσεις. Μάλιστα, αρνήθηκαν να βιντεοσκοπηθεί εκείνη η συνεδρίαση. Οι λόγοι είναι προφανείς..
2. Έγκυρες σημερινές πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΤΑΙΠΕΔ "δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάδειξη των θερμών πηγών που έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους και σύντομα θα ξεκινήσει (και πάλι) το project για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών Αιδηψού με χρηματοοικονομικό σύμβουλο την Attica Bank" που με "κατάλληλες επενδύσεις θα σταθούν επάξια απέναντι σε άλλες πηγές που έλκουν διεθνή τουρισμό, όπως το βελγικό Spa ή το Aix-les-Bains στη Σαβοΐα".
3. Επειδή οι μήνες περνάνε και τα χρόνια κυλάνε δεν μπορούμε να παραμείνουμε απαθείς σε αυτή την ολιγωρία, που ακυρώνει τον αγώνα που δώσαμε και ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΑΝ και οι τρεις κρατικές πηγές, αλλά και της ιδιωτικής του ΑΙ ΠΗΓΑΙ, θα πρέπει να δράσουμε με όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτουμε.
Εντός των επόμενων ημερών θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για τις επόμενες κινήσεις μας.
4. Στις 13 Σεπτεμβρίου, απέστειλα νέα επιστολή στη διοίκηση της ΕΤΑΔ, που ζητώ την επίσπευση των διαδικασιών για την συντήρηση και αξιοποίηση των κρατικών ακινήτων των Μεθάνων.
Η επιστολη είναι η ακόλουθη:
"Έχουμε επανειλημμένα ενοχλήσει τη διοίκηση της ΕΤΑΔ για το θέμα της αξιοποίησης των ιαματικών πηγών Μεθάνων, καθώς και του κέντρου αναψυχής ΝΗΣΑΚΙ που βρίσκονται στη Λουτρόπολη των Μεθάνων.
Απο τις 19-06-2017 οι ιαματικές πηγές Μεθάνων παραμένουν κλειστές και παρά το γεγονός ότι ήδη αναγνωρίσθηκαν ως ιαματικές πηγές δεν έχει προχωρήσει η διαγωνιστική διαδικασία για να δοθούν σε ιδιώτες ή σε κάθε ενδιαφερόμενο αναπτυξιακό σχήμα.
Εξάλλου, και το κέντρο αναψυχής ΝΗΣΑΚΙ παραμένει εγκαταλελειμμένο από 15ετίας και πλέον.
Επειδή, οι ιαματικές πηγές και το Νησάκι είναι ο πιο σημαντικός προορισμός για τα Μέθανα, η συνεχιζόμενη απραξία από τη διοίκηση σας στερεί οικονομικούς πόρους από τους κατοίκους της περιοχής και θέσεις εργασίας.
Επειδή, η εγκατάλειψη των κτιρίων αυτών εκ των πραγμάτων απομειώνει την περιουσιακή αξία του Ελληνικού Δημοσίου και βλάπτει σημαντικά την τοπική οικονομία
σας ζητούμε
να προχωρήσετε άμεσα στην αξιοποίηση του και στην λειτουργία του.
Αλλιώς, είμαστε υποχρεωμένοι να κινήσουμε νομικές διαδικασίες αποζημίωσης για την ολιγωρία σας και να απαιτήσουμε την αποκατάσταση των κτιρίων.
Μέθανα, 13 Σεπτεμβρίου 2021
Σάββας Ν. Αθανασιου"

Διαβάστε επίσης

Ναστάζια: Τι κάνει σήμερα το “κορίτσι του Θέμου” που έπεσε θύμα ξυλοδαρμούΤΡΟΙΖΗΝΑ

Τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στον Γαλατά με την οικογένειά της. Η γοητευτική Ναστάζια Μητροπούλου που έγινε ευρέως γνωστή ως ένα από τα “κορίτσια του Θέμου Αναστασιάδη” στην εκπο...

Ολοκληρώθηκαν οι ελαιοχρωματισμοί στο Νηπιαγωγείο Λουτροπόλεως Μεθάνων ΤΡΟΙΖΗΝΑ

Σύμφωνα με ενημέρωση, με κάλυψη των εξόδων από την Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων, ολοκληρώθηκαν οι ελαιοχρωματισμοί του εσωτερικού και το...

Δήμος Τροιζηνίας - Μεθάνων: Διανομή αγαθών στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΕΒΑΤΡΟΙΖΗΝΑ

Διανομή αγαθών στα πλαίσια του προγράμματος ΤΕΒΑ, πραγματοποιήσε ο Δήμος Τροιζηνίας - Μεθάνων. Ακολουθεί η ανακοίνωση:      "Ο Δήμος Τροιζηνίας – Μεθάνων με αίσθημα σεβασμού και αλ...

Καθετή: Οι δρόμοι του κρασιού στην Τροιζηνία, τον Πόρο και τα ΜέθαναΤΡΟΙΖΗΝΑ

Οι δρόμοι του κρασιού στην περιοχή της Τροιζηνίας και του Πόρου υπάρχουν από την αρχαιότητα. Η "Καθετή" περιπλανείται στους ιστορικούς δρόμους της οινοποιίας στην περιοχή.   Οι αρχ...