ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σ. Αθανασίου: «Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ακύρωσε την απόφαση μας με έγγραφο για τον Δήμο Πεντέλης»

Ο Σάββας Ν. Αθανασίου προέβη στην ακόλουθη διαμαρτυρία: «Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, με το έγγραφο, αριθμός πρωτοκόλλου 39098/10132 – 05-06-2020, που υπογράφει ο Συντονιστής κ. Σπυρίδων Κοκκινάκης, ακυρώνει την απόφαση 71/2020 που ελήφθη μετά από πρωτοβουλία των δημοτικών συμβούλων της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας για την «λήψη απόφασης σχετικά με την απαλλαγή των καταστημάτων και των επιχειρήσεων από καταβολή τελών παραχωρούμενου χώρου από την έναρξη των περιοριστικών μέτρων έως το τέλος Δεκεμβρίου 2020».

Το εντυπωσιακό και προκλητικό της απόφασης είναι ότι στην δεύτερη σελίδα της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που υπογράφει ο κ. Κοκκινάκης αναφέρεται στο σκεπτικό απόφασης του Δήμου Πεντέλης!

Αναλυτικότερα στην ακυρωτική απόφαση αναφέρονται τα εξής: «Ειδικότερα και Επειδή»…»Το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε την υπό στοιχείο 2 απόφαση κατόπιν σύγκλησης αυτού με βάση τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010 όπως ισχύουν και του άρθρου 43 παρ. 1 της απο 30 03- 2020 Π.Ν.Π (ΦΕΚ 75Α΄/30-03-2020), σε συνεδρίαση με θέμα της ημερήσιας διάταξης «Λήψη απόφασης οικονομικών μέτρων ανακούφισης των πολιτών και των επιχειρήσεων του Δήμου Πεντέλης λόγω της πανδημίας που προκάλεσε ο covid -19».

Απο το έγγραφο αυτό, είναι προφανές και πασιφανές ότι οι αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης λαμβάνονται με περισσή προχειρότητα και εμφανή σκοπιμότητα.

Η καταγγελία μου αυτή, γίνεται για να αναδείξει το μεγαλείο της γραφειοκρατίας και το πώς λειτουργεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους.

Επίσης, θέλω να καλέσω τους συμβούλους της μειοψηφίας του Δήμου Τροιζηνίας Μεθάνων να επαναφέρουν την πρόταση τους για τον επαναπροσδιορισμό των τελών των κοινόχρησων χώρων και βεβαίως να ασκηθεί προσγυγή ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152.

Σε αυτή την προσπάθεια καλούμε να ενισχύσουν τις πρωτοβουλίες μας και οι επαγγελματικοί φορείς του Δήμου.

Για την στάση του δημάρχου Πολλάλη και των συμβούλων της παράταξης του, την αφήνω στην κρίση των συμπολιτών μας.

Σάββας Αθανασίου

13.06.2020?

Διαβάστε επίσης

Να ενωθούν με την Αργολίδα οι Δήμοι Σπετσών, Ύδρας, Πόρου και Τροιζηνίας πρότεινε ο ΚαμπόσοςΤΡΟΙΖΗΝΑ

Αιφνιδίασε ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών. Ποιά καίρια θέματα έθεσε κατά την τοποθέτησή του στην παρουσίαση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» στο Άργος, και τι ζήτησε από Θεοδωρικάκο. ...

Coaching στην ΚαθετήΠΟΡΟΣ

  Από τον Φεβρουάριο, η Καθετή, μέσω της coach Φαίης Ορφανίδου (σε διαδικασία διαπίστευσης από το International Coach Federation ), προσφέρει δωρεάν συνεδρίες Business και Life Coa...

Ψεκασμοί προνυμφοκτονίας από ξηράς και αέρος τον Ιούλιο στα νησιά και την ΤροιζηνίαΤΡΟΙΖΗΝΑ

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Καταπολέμηση κουνουπιών στην Περιφέρειας Αττικής για τα έτη 2018-20», σας γνωστοποιούμε ότι ο 8ος κύκλος επίγειων εφαρμογών και ο 5ος κύκλο...

Ευχές προς τους μαθητές για τις πανελλήνιες από τους δημάρχους Πόρου και Τροιζηνίας - Μεθάνων ΠΟΡΟΣ

Τις ευχές τους προς τους μαθητές που από αύριο ξεκινούν τις πανελλήνιες εξετάσεις του 2020 στέλνουν από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης οι δήμαρχοι του Πόρου και της Τροιζηνίας - Μεθά...