ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα νέα της "Καθετής" για τον Οκτώβριο 2019

Στις 19 και 20 Οκτωβρίου, η φιλόλογος Γεωργία Σερμαμόγλου-Σουλμαΐδη και ο κινηματογραφιστής Λύσανδρος Τσιχριτζής θα είναι μαζί μας για ένα Σαββατοκύριακο αφιερωμένο στη φιλοσοφία και τον κινηματογράφο. Το θέμα που θα μας απασχολήσει είναι εάν και κατά πόσο μπορεί ένα πολιτικό σύστημα να περιορίζει τις ατομικές ελευθερίες στην υπηρεσία ενός κοινωνικού καλού με βάση την Πολιτεία του Πλάτωνα και θα το εξερευνήσουμε μέσα από προβολές ταινιών και συζήτηση!
 
Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τους εκπαιδευτές, τη Γεωργία Σερμαμόγλου-Σουλμαΐδη και τον Λύσανδρο Τσιχριτζή και στη συνέντευξη που μας παραχώρησαν, εδώ.
 
Πληροφορίες
Διεξαγωγή: 19 & 20 Οκτωβρίου 2019, 11:00 πμ-2:00 μμ και 5:00-8:00 μμ
Τόπος: «Καθετή», 25ης Μαρτίου, Γαλατάς
Συμμετοχή: Θα υπάρχει μία μικρή συμμετοχή έως 5 ευρώ για να καλυφθούν τα μεταφορικά έξοδα των εκπαιδευτών.
Πληροφορίες: info@katheti.gr, 2298043825

 

 

Τα πάντα για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Ποια είναι τα γυμνάσια και τα λύκεια της περιοχής; Ποια είναι τα ταλέντα των μαθητών και των μαθητριών; Υπάρχουν συγκεκριμένα ακαδημαϊκά πεδία που προτιμώνται σε σχέση με κάποια άλλα; Σε ποιες εξωσχολικές δραστηριότητες μπορούν να συμμετάσχουν τα παιδιά και οι έφηβοι στον ελεύθερο χρόνο τους και γιατί ο ελεύθερος χρόνος των παιδιών και των εφήβων είναι περιορισμένος;
 
Καθώς η εκπαίδευση και η δια βίου μάθηση αποτελούν τον κορμό των δραστηριοτήτων της «Καθετή», προσπαθήσαμε να βρούμε απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα. Διαβάστε το αφιέρωμά μας μας εδώ ώστε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες και να δείτε τι έχουν να μοιραστούν με εσάς οι διευθύντριες και οι διευθυντές των τοπικών σχολείων.

 

 

Μαθήματα ελληνικών και προγραμματισμού

Η «Καθετή» προσφέρει δωρεάν μαθήματα ελληνικών σε ενήλικες μετανάστες. Επίσης, η Καθετή προσφέρει μαθήματα ελληνικών και βοήθεια για τα μαθήματα του σχολείου σε παιδιά και εφήβους από οικογένειες μεταναστών. Τα μαθήματα παραδίδονται από εθελοντές/-τριες. Αυτή είναι η δεύτερη χρονιά που η «Καθετή» προσφέρει αυτή την υπηρεσία στο κοινό: πέρυσι, δέκα άτομα συμμετείχαν στις τάξεις μας και είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένες που βλέπουμε πόσα πολλά πράγματα μαθαίνουν!
 
Πληροφορίες
Ημερομηνία και ώρα: Το κάθε μάθημα διαρκεί 45’ και γίνεται δύο φορές την εβδομάδα. Τμήματα: Τα τμήματα δημιουργούνται με βάση την ηλικία και το επίπεδο.
Τόπος: «Καθετή», 25ης Μαρτίου, Γαλατάς
Συμμετοχή: Δωρεάν
Πληροφορίες: info@katheti.gr, 2298043825
 
Η «Καθετή» επίσης προσφέρει δωρεάν μαθήματα προγραμματισμού για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Τα μαθήματα γίνονται μία φορά την εβδομάδα και διαρκούν μία ώρα. Εθελόντρια καθηγήτρια είναι η Μαρία Πατεράκη, καθηγήτρια Πληροφορικής στο Γυμνάσιο Γαλατά.
 
Πληροφορίες
Ημερομηνία και ώρα: Το κάθε μάθημα διαρκεί 60’ και γίνεται μία φορά την εβδομάδα.
Τόπος: «Καθετή», 25ης Μαρτίου, Γαλατάς
Συμμετοχή: Δωρεάν
Πληροφορίες: info@katheti.gr, 2298043825

 

 

Σετ εργαλείων για τη διδασκαλία ξένων γλωσσών

Θα θέλατε να ανακαλύψετε καινοτόμες δραστηριότητες που θα μπορούσατε να υλοποιήσετε στην τάξη; Τι είδους ασκήσεις μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βοηθήσετε τόσο τα παιδιά όσο και τους ενήλικες που διδάσκετε να αποκτήσουν μεγαλύτερη ευχέρεια σε μια ξένη γλώσσα; Σας περιμένουμε στις 16 Οκτωβρίου, στις 2:30 μμ για το πρώτο σεμινάριο του Σχολείου των Εκπαιδευτικών για το έτος 2019-2020 και για να λάβετε χρήσιμα εργαλεία και ένα κιτ ασκήσεων για την τάξη σας.
 
Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε καθηγητές ξένων γλωσσών/ελληνικών. Ωστόσο, μπορούν να το παρακολουθήσουν όλοι οι εκπαιδευτικοί που θέλουν να ενσωματώσουν το παιχνίδι και να υιοθετήσουν μία ολιστική προσέγγιση στην τάξη τους. Η εκπαιδεύτρια θα είναι η Αναστασία Καρούτη, MA, καθηγήτρια αγγλικών και μεταφράστρια.
 
Μπορείτε να διαβάσετε μια συνέντευξη με την Αναστασία Καρούτη και να μάθετε περισσότερα για αυτή και τη δουλειά της εδώ.
 
Πληροφορίες
Ημερομηνία και ώρα: Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2019, 2:30-4:30 μμ
Τόπος: «Καθετή», 25ης Μαρτίου, Γαλατάς
Συμμετοχή: Δωρεάν
Πληροφορίες: info@katheti.gr, 2298043825

 

 

Η Ομάδα Ανάγνωσης επιστρέφει

Το φθινόπωρο πλησιάζει, όπως ακριβώς πλησιάζει και η επιστροφή της Ομάδας Ανάγνωσης. Στείλτε μας μήνυμα για να μπείτε στην Ομάδα Ανάγνωσης και να ενημερωθείτε για τις συναντήσεις μας και για τις νέες μας δραστηριότητες!
 
Η Ομάδα Ανάγνωσης της «Καθετής» είναι μια μικρή ομάδα ατόμων που αγαπούν το διάβασμα, τη λογοτεχνία και ό,τι έχει να κάνει με το βιβλίο. Συναντιόμαστε κάθε δεύτερη εβδομάδα για να συζητήσουμε για τα βιβλία που διαβάζουμε, τα οποία συνήθως αφορούν ένα συγκεκριμένο θέμα.
 
Πληροφορίες
Τόπος: «Καθετή», 25ης Μαρτίου, Γαλατάς
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν
Επικοινωνία: info@katheti.gr, 2298043825

Διαβάστε επίσης

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων με τον Δήμαρχο Τροιζηνίας - ΜεθάνωνΤΡΟΙΖΗΝΑ

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα συναντήθηκαν ο νέος Δήμαρχος του Δήμου Τροιζηνίας Μεθάνων κ. Σπύρος Χρ. Πολλάλης, με τη νέα Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κα Βασιλική Θεοδωρακοπούλου. Η συνάντησ...

Το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου και οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Τροιζηνίας-ΜεθάνωνΤΡΟΙΖΗΝΑ

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019 η πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων, για την εκλογή του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίο...

Πρώτη συγκέντρωση των γυναικείων τμημάτων ποδοσφαίρου και βόλεϊ του ΤροιζηνιακούΤΡΟΙΖΗΝΑ

Με την έλευση του Σεπτεμβρίου, ξεκινούν και οι υποχρεώσεις των αθλητικών σωματίων της περιοχής. Ο Τροιζηνιακός για πρώτη σεζόν συμμετέχει με γυναικεία τμήματα σε τοπικά πρωταθλήματ...