Ο Ορειβατικός Σύλλογος Σπάτων στην Τροιζηνία και τα Μέθανα

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η προγραμματισμένη εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου Σπάτων στη χερσόνησο των Μεθάνων, αλλά και στην γύρω περιοχή. Μία δραστηριότητα άρτια οργανωμένη αθλητικά.

Αυτό όμως θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι ο κοινός τόπος όλων των ορειβατικών συλλόγων. Εδώ όμως οφείλω να επισημάνω, ότι ολοκληρώθηκε μία πραγματική ιχνηλασία όχι μόνο του τόπου, αλλά και του πολιτισμού του παρελθόντος και του παρόντος.

Η διοργάνωση είχε μέσα της την δυνατότητα να αντιληφθούμε όλοι εμείς την προσπάθεια του τόπου μας να διανοίξει και να συντηρήσει, πολλές φορές σε εθελοντική βάση 60 χιλιόμετρα μονοπάτια σε έναν τόπο εξαιρετικά πολύπλοκο και δύσβατο όπως είναι τα Μέθανα.

Μας έδωσε την ευκαιρία να δούμε την τοπική αρχιτεκτονική ζωντανεμένη στο χωριό Παλαιά Λουτρά από έναν σύγχρονο Οδυσσέα, τον Ηλία Ρίζο, έναν δραστήριο άνθρωπο που παλεύει τα όνειρά του.

Μας προβλημάτισε το παράδειγμά του σε μια εποχή που πολλοί νέοι εγκαταλείπουν για να παλέψουν σε άλλες χώρες την τύχη τους. Μας έδωσε το θάρρος, αυτή η φωτισμένη συντροφιά, να κολυμπήσουμε στην πρωτόγονη μήτρα του Σπηλαίου των Περιστεριών, να την εξερευνήσουμε και να δούμε φωτισμούς μοναδικούς.

Να απελευθερωθούμε από τις φοβίες στους καταρράχτες του ποταμού Δαμαλά ή Χρυσορρόα με την αρχαία ονομασία του, γιατί πραγματικά χρυσάφι είναι το καθαρό νερό του, που ποτίζει την πεδιάδα της Τροιζήνας. Να φτάσουμε συζητώντας στο Κάστρο του Φαβιέρου. Να ανέβουμε στην κορυφή Προφήτης Ηλίας, με τις αρχαίες αποθήκες βρόχινου νερού.

Να απολαύσουμε τη θέα μιας δικιάς μας Πολυνησίας, του Σαρωνικού Κόλπου, με το πευκόφυτο Αγκίστρι, την όμορφη Αίγινα, τα ξερονήσια, τον Πόρο, σε ένα μοναδικό μπλε που τραγουδήθηκε από όλο τον κόσμο. Μας πλούτισε η εκδρομή αυτή, μας προβλημάτισε η τόση ομορφιά, μας ενέπνευσε να προσπαθήσουμε να γίνουμε αντάξιοι αυτής της χώρας που μας εμπιστεύτηκε η μοίρα μας για να επιβιώσουμε.

Ευχαριστούμε τον Ορειβατικό Σύλλογο Σπάτων για αυτή την εξαιρετική εμπειρία που μας Χάρισε.

Κείμενο Αγγελικής Μάρκου 23/09/2019

Διαβάστε επίσης

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων με τον Δήμαρχο Τροιζηνίας - ΜεθάνωνΤΡΟΙΖΗΝΑ

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα συναντήθηκαν ο νέος Δήμαρχος του Δήμου Τροιζηνίας Μεθάνων κ. Σπύρος Χρ. Πολλάλης, με τη νέα Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κα Βασιλική Θεοδωρακοπούλου. Η συνάντησ...

Το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου και οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Τροιζηνίας-ΜεθάνωνΤΡΟΙΖΗΝΑ

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019 η πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων, για την εκλογή του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίο...