ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο Υπουργείο Υγείας οι Δήμαρχοι Τροιζηνίας – Μεθάνων και Σπετσών

Την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος του Δήμου Τροιζηνίας Μεθάνων κ. Σπύρος  Πολλάλης και ο Δήμαρχος Σπετσών κ. Παναγιώτης Λυράκης,  μετά από πρωτοβουλία του βουλευτή Α΄ Πειραιά  και Νήσων, κ. Κώστα Κατσαφάδου,  συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας, συζητήθηκαν τα σημαντικά λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Γαλατά,  καθώς και το Πολυδύναμο Ιατρείο Σπετσών, τα οποία οφείλονται κυρίως στην ελλιπή στελέχωσή τους σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό.

Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι, το Κέντρο Υγείας Γαλατά καλύπτει τις ανάγκες μιας μεγάλης σε έκταση και πληθυσμό περιοχής,  σε επίπεδο παροχής  ιατρικών υπηρεσιών. Παράλληλα εξυπηρετεί, με τα ασθενοφόρα που διαθέτει, τη διακομιδή ασθενών προς νοσοκομεία της Αργολίδας και της Κορινθίας,  για  όλο το Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων, το Δήμο του Πόρου καθώς και το Δήμο της Ύδρας. Κατά τη θερινή περίοδο οι ανάγκες που δημιουργούνται, είναι ιδιαίτερα αυξημένες,  αφού  πρόκειται  για  τουριστικές  περιοχές.

Δυστυχώς το Κέντρο Υγείας Γαλατά κινδυνεύει, για πρώτη φορά, να κλείσει, για κάποιες μέρες, γιατί δεν επαρκούν οι γιατροί,  για την κάλυψη των  εφημεριών. Για να μη συμβεί κάτι τέτοιο, ο Δήμαρχος Τροιζηνίας – Μεθάνων, κ. Σπύρος Πολλάλης, ζήτησε την παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργείου, δεδομένου ότι, η εξέλιξη αυτή, μπορεί να έχει δυσμενείς, ιδιαίτερα επικίνδυνες επιπτώσεις, στην υγεία  των πολιτών.

Από την πλευρά του, Δήμαρχος Σπετσών αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν στο Πολυδύναμο Ιατρείο Σπετσών.

Διαβάστε επίσης

Στο 1.239.598,91€ οι οφειλές από την κατανάλωση του νερού στο Δήμο Τροιζηνίας – ΜεθάνωνΤΡΟΙΖΗΝΑ

Με 2η ανακοίνωση του, ο Δήμαρχος Τροιζηνίας – Μεθάνων Σπύρος Πολλάλης, ενημερώνει τους δημότες για την οικονομική κατάσταση που παρέλαβε από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Σύμφωνα ...

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων με τον Δήμαρχο Τροιζηνίας - ΜεθάνωνΤΡΟΙΖΗΝΑ

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα συναντήθηκαν ο νέος Δήμαρχος του Δήμου Τροιζηνίας Μεθάνων κ. Σπύρος Χρ. Πολλάλης, με τη νέα Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κα Βασιλική Θεοδωρακοπούλου. Η συνάντησ...