ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ορκωμοσία με συμβολισμούς στο Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων – Στην πλατεία της Τροιζήνας θα ορκισθεί ο Σπ. Πολλάλης

Σε έναν ιστορικό και εμβληματικό τόπο, την Κοινότητα Τροιζήνος, θα ορκιστεί ο νέος Δήμαρχος Τροιζηνίας – Μεθάνων, Σπύρος Πολλάλης.

 

Η εκδήλωση, που σηματοδοτεί την ανάληψη των καθηκόντων από τους νέους Δημοτικούς Συμβούλους, Συμβούλους Κοινοτήτων και Προέδρους Κοινοτήτων, από την 1η Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία της Κοινότητας Τροιζήνος το Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019 και ώρα 19:00, με προσκεκλημένους όλους τους Δημότες.

 

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από τον κ. Πολλάλη επιλογή της Τροιζήνος έχει σχέση με το ισχυρό ίχνος της στην Ιστορία της νεότερης Ελλάδας από τη στιγμή που εκεί ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Γ΄Εθνοσυνέλευσης, εκεί εγκρίθηκε, με την ψήφο των Αντιπροσώπων του επαναστατημένου Γένους, την 1η Μαΐου 1827, το «Πολιτικόν Σύνταγμα της Ελλάδος» που έθεσε τις βάσεις για τη δημοκρατική και φιλελεύθερη πορεία του Τόπου, εκεί εξελέγη ο Ιωάννης Καποδίστριας πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας και επιλέχτηκε η νέα στρατιωτική αρχή.

 

Ο ουσιαστικός αλλά και συμβολικός λόγος της επιλογής του νέου Δημάρχου Τροιζηνίας – Μεθάνων, Σπύρου Πολλάλη, για την πραγματοποίηση της ορκωμοσίας στο συγκεκριμένο τόπο, δεν εξαντλείται στην κληρονομιά της Εθνοσυνέλευσης, αλλά φέρνει και πάλι στο προσκήνιο την απόφασή του να αναδείξει την Τροιζήνα και το Δήμο του συνολικά στο επίπεδο που απαιτεί η ιστορία του τόπου του.

 

Να προβάλλει το γεγονός ότι, η περιοχή της Τροιζήνος ήταν η πατρίδα του Θησέα, ένας σημαντικός τόπος του αρχαίου κόσμου, όπως μαρτυρούν οι ιστορικοί θησαυροί και οι αρχαιότητες που ανέδειξε η αρχαιολογική σκαπάνη: Το Ιερό του Ιππολύτου, το Ασκληπιείο, το Ιερό του Λυτηρίου Πανός, ο τάφος του Πιτθέα και οι χώροι λατρείας της Αθηνάς, του Ποσειδώνα και της Δήμητρας.

 

“Αυτοί θα είναι οι «σταθμοί» μιας Διαδρομής Πολιτισμού, που είναι αποφασισμένη να διαμορφώσει η νέα Δημοτική Αρχή. Ένα έργο ζωής για τον τόπο, που θα κάνει τον ΔήμοΤροιζηνίας – Μεθάνων ελκυστικό προορισμό επισκεπτών, Ελλήνων και ξένων, για όλο το χρόνο!” μας δήλωσε ο κ. Πολλάλης.

Διαβάστε επίσης

Ο Παντελής Θαλασσινός φέρνει την Ακρόπολη στο φεγγαρόφωτο στο Βαθύ ΜεθάνωνΤΡΟΙΖΗΝΑ

Μια ξεχωριστή συναυλία θα έχουν την τύχη να παρακολουθήσουν όσοι βρεθούν το Σάββατο 3 Αυγούστου στο Βαθύ Μεθάνων.  Ο δημοφιλής τραγουδοποιός Παντελής Θαλασσινός, υπόσχεται την Ακρό...

Με 3 δρομολόγια καθημερινά ξεκινάει το FD VENUS στη γραμμή Πόρος - Μέθανα - Αίγινα - Πειραιάς Ακτοπλοΐα

Χαρμόσυνα τα νέα για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Πόρου και των Μεθάνων, με τον Πειραιά.  Την Παρασκευή 12 Ιουλίου ξεκινάει τα δρομολόγια το νέο υδροπτέρυγο FD VENUS της εταιρίας Aeg...