Μια ξεχωριστή πολιτιστική συνάντηση περιμένει το κοινό την Κυριακή 30 Αυγούστου, στις 21:00, καθώς η Κατασκήνωση Γαλατά και ο Σύλλογος «Θεατροίζην» υποδέχονται την εμβληματική τραγωδία του Ευριπίδη, «Τρωάδες». Η παράσταση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Τροιζηνίας–Μεθάνων, με ελεύθερη είσοδο για όλους.
Η επιλογή του χώρου φέρει τον δικό της συμβολισμό. Η Κατασκήνωση Γαλατά αποτελεί έναν πολύτιμο χώρο για την περιοχή, ο οποίος σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής και την Υπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου προορίζεται να επαναλειτουργήσει ως παιδική κατασκήνωση. Μέχρι τότε, ο χώρος παραμένει ζωντανός και ανοιχτός στην τοπική κοινωνία, φιλοξενώντας δράσεις, φεστιβάλ και πρωτοβουλίες που προάγουν τον πολιτισμό και τη δημιουργία.
Μια πράξη ανιδιοτελούς προσφοράς
Κεντρικός μοχλός αυτής της προσπάθειας είναι ο συντοπίτης μας ηθοποιός και σκηνοθέτης Σταύρος Καραγιάννη. Με αφετηρία το Εθνικό Θέατρο και μια σημαντική διαδρομή στο θέατρο, την τηλεόραση και τη σκηνοθεσία, ο Σταύρος Καραγιάννης επέστρεψε στον τόπο του με μια ουσιαστική χειρονομία προσφοράς.
Με δική του πρωτοβουλία και σε συνεργασία με τον Σύλλογο «ΘΕΑΤΡΟΙΖΗΝ», προσέφερε αφιλοκερδώς τη γνώση και την εμπειρία του, διδάσκοντας την θεατρική τέχνη σε ερασιτέχνες ηθοποιούς της περιοχής. Το αποτέλεσμα αυτής της συλλογικής δουλειάς είναι το ανέβασμα της τραγωδίας του Ευριπίδη, που αποτυπώνει τον σπαρακτικό θρήνο των γυναικών της Τροίας μετά την άλωση της πόλης.

Συντελεστές & Διανομή
Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση Παντελή Μπουκάλα, ενώ τη σκηνοθεσία και τη διδασκαλία υπογράφουν ο Σταύρος Καραγιάννης και ο Γιάννης Μπουραζάνας.
Διδασκαλία Τραγουδιών – Χορογραφίες: Αλεξάνδρα Κουλούρη
Τραγούδι: Άβα Εμμανουήλ και Χορός
Διανομή (με σειρά εμφανίσεως):
Ποσειδώνας: Δημήτρης Ραφτόπουλος
Αθηνά: Μαντώ Χαραλάμπους
Εκάβη: Κέλλυ Αλεξιάδου
Ταλθύβιος: Αντώνης Δραγάτσης
Κασσάνδρα: Δέσποινα Ψύχα
Ανδρομάχη: Ολυμπία Γιαννικάκη
Μενέλαος: Χρήστος Θεοδωρόπουλος
Ελένη: Πέγκυ Κούζιλου
Χορός (αλφαβητικά): Βάσω Βαλασμίδου, Ολυμπία Γιαννικάκη, Άννα Καλαβριανάκη, Αγγελική Καρποδίνη, Πέγκυ Κούζιλου, Μαρία Λύχρου, Φωτεινή Οικονομοπούλου, Βασιλική Σισμανίδου, Μάιρα Τριανταφύλλου, Μαρία Τριγώνη, Μαντώ Χαραλάμπους, Μάρα Χονδροκούκη, Δέσποινα Ψύχα.

Πληροφορίες Εκδήλωσης
Ημερομηνία: Κυριακή 30 Αυγούστου
Ώρα έναρξης: 21:00
Τοποθεσία: Κατασκήνωση Γαλατά Τροιζηνίας
Είσοδος: Ελεύθερη