Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Σπετσών πραγματοποίησε μια δράση αλληλεγγύης, μετατρέποντας την Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιά σε συναρπαστική πράξη αγάπης προς τους συμπολίτες που έχουν ανάγκη. Η εκδήλωση «Το Νησί μας μια Αγκαλιά», που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2026, αποτέλεσε ένα συγκινητικό παράδειγμα συλλογικής προσφοράς και ενότητας.
Την πρωτοβουλία αυτή, διοργανωμένη με ιδιαίτερη φροντίδα και ευαισθησία, υλοποίησαν από κοινού ο Δήμος, οι τοπικές επιχειρήσεις, οι εθελοντές πολίτες και οι μαθητές. Η συνεργασία ήταν η καλύτερη απόδειξη της δύναμης που απελευθερώνει η κοινωνική συνοχή, όταν ο καθένας προσφέρει ό,τι καλύτερο μπορεί.

Κεντρικός πυλώνας της δράσης ήταν η μαγειρική και διανομή «γευμάτων αγάπης», φτιαγμένα με στοργή και αφιερωμένα σε όσους βρίσκονται σε ανάγκη.
Μια γιορτή της κοινότητας
Ο Δήμος Σπετσών εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς όλους όσους έκαναν δυνατή αυτή την πρόταση:
Στις τοπικές επιχειρήσεις που στήριξαν με σοβαρότητα και γενναιοδωρία την πρωτοβουλία.
Στους πολλούς εθελοντές συμπολίτες που αφιέρωσαν χρόνο και ενέργεια.
Στα παιδιά του Γυμνασίου Σπετσών, των οποίων η συμμετοχή ήταν ιδιαίτερα σημαντική. Μοίρασαν όχι μόνο ζεστά γεύματα, αλλά και χαμόγελα, αισιοδοξία και την αίσθηση της αληθινής αλληλεγγύης.
«Αυτές οι πρωτοβουλίες ενισχύουν το πνεύμα της κοινότητάς μας και δείχνουν πώς, όταν είμαστε ενωμένοι, μπορούμε να στηρίξουμε πραγματικά τον συνάνθρωπό μας», δήλωσε αντιπροσωπεία του Δήμου.












