Με βαθιά θλίψη και οδύνη αποχαιρετά ο κόσμος των Σπετσών και της Ζωγέριας τον αγαπημένο συμπατριώτη, φίλο και γείτονα, Τάκη Δούφεξη. Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή με ανάρτηση του ο Σπύρος Φαρδελος.
Ο Τάκης έφυγε για το μεγάλο ταξίδι, αφήνοντας πίσω του μια παρακαταθήκη αξιών, αγάπης και ανθρωπιάς, που θα μείνει ζωντανή στην καρδιά όσων τον γνώρισαν.
Άνθρωπος με αξίες, σεμνός, ταπεινός και πάντα ευγενικός, ο Τάκης Δούφεξης υπήρξε ένας άριστος οικογενειάρχης, εργατικός και πάντοτε χαμογελαστός. Η καλοσύνη του και οι αρετές του ήταν τόσο μεγάλες, που είναι αδύνατο να τις περιγράψει κανείς σε λίγες γραμμές. Το όνομά του συνδέθηκε αναπόσπαστα με τη Ζωγέρια, όπου για δεκαετίες λειτουργούσε το εστιατόριο της Κυρά Λουλάς, ένας τόπος γνωστός σε όλο τον κόσμο για τα πεντανόστιμα φαγητά, την αγάπη προς τους πελάτες και την άριστη εξυπηρέτηση.
Μαζί με την αγαπημένη του σύζυγο, Βάσω, και τα παιδιά τους, Γιάννη και Γιώργο, ο Τάκης συνέχισε την παράδοση των γονιών του, προσφέροντας στους επισκέπτες της Ζωγέριας όχι μόνο γεύσεις, αλλά και ζεστή φιλοξενία. Το εστιατόριο έγινε σύμβολο της τοπικής κουλτούρας και της αγάπης για τη γαστρονομία, ενώ η οικογένεια Δούφεξη έδειχνε πάντα αφοσίωση και αγάπη στη δουλειά τους.
Σε μια από τις φωτογραφίες που τον θυμίζουν, βλέπουμε τον Τάκη να χορεύει στη Ζωγέρια με την αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη, μια εικόνα που αποτυπώνει τη ζωντάνια και την αγάπη του για τη ζωή.
Καλό ταξίδι, αγαπημένε Τάκη. Η μνήμη σου θα παραμείνει ζωντανή στην καρδιά όλων μας. Στην οικογένειά σου, στη σύζυγό σου Βάσω, στα παιδιά σου Γιάννη και Γιώργο, καθώς και σε όλους τους συγγενείς και φίλους σου, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια. Ευχόμαστε ο Θεός να σας χαρίσει δύναμη και υπομονή σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.
Άνθρωποι σαν τον Τάκη Δούφεξη δεν ξεχνιούνται ποτέ. Η Ζωγέρια και οι Σπέτσες έχουν χάσει έναν αληθινό άνθρωπο, αλλά η κληρονομιά του θα συνεχίσει να ζει μέσα από τις αναμνήσεις και τις ιστορίες που μας άφησε.