ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκδήλωση διαβούλευσης στο Δήμο Σπετσών, για το σχεδιασμό του νέου προγράμματος LEADER 2023-2027 στις Νήσους Αττικής

Ο Δήμος Σπετσών, σε συνεργασία με το Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής, οργανώνει εκδήλωση διαβούλευσης, στο πλαίσιο σχεδιασμού του νέου προγράμματος LEADER 2023-2027 στις Νήσους Αττικής, την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 17:30, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην «Καποδιστριακή Στέγη Σπετσών».

 

Προκειμένου να προχωρήσει ο σχεδιασμός του νέου προγράμματος, είναι απαραίτητη η ενεργός συμμετοχή όλων των κοινωνικών εταίρων και φορέων του Δήμου Σπετσών.

 

Στο πλαίσιο συμμετοχής στις διαδικασίες της δημόσιας διαβούλευσης, οι φορείς της περιοχής και ο τοπικός πληθυσμός του Δήμου Σπετσών έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν προτάσεις, απόψεις, ιδέες αλλά και μία καταρχήν εκδήλωση επενδυτικού ενδιαφέροντος, με στόχο τον ορισμό της Περιοχής Παρέμβασης, της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος και τη διαμόρφωση της Τοπικής Στρατηγικής για τη Προγραμματική Περίοδο 2023-2027.

 

Το Δίκτυο Συνεργασίας Π.Ε. Νήσων Αττικής δραστηριοποιείται ήδη στην ευρύτερη περιοχή των νησιών του Αργοσαρωνικού,  τα Κύθηρα – Αντικύθηρα και την περιοχή της Τροιζηνίας και των Μεθάνων, στην οποία υλοποιείται σήμερα το Πρόγραμμα CLLD LEADER 2014 – 2020.

 

Κατέχοντας εμπειρία ετών στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση του προγράμματος, στελέχη της εταιρείας θα βρεθούν στον τόπο μας, κατόπιν πρόσκλησης του Δήμου, για να παρουσιάσουν το πρόγραμμα LEADER του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027, όπως έχει διαμορφωθεί έως τώρα (στόχοι, μέτρα, δράσεις ιδιωτικού και δημόσιου χαρακτήρα, επιλέξιμες δαπάνες, κτλ) και την πρόταση του Τοπικού Προγράμματος που σχεδιάζει για την Π.Ε. Νήσων Αττικής.

 

Η συνολική έκταση και ο μόνιμος πληθυσμός της Π.Ε. Νήσων Αττικής, υπολογίζεται σε ~875km2 και 70.000 κατοίκους αντίστοιχα.

 

Το υλικό της διαβούλευσης για το νέο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER 2023-2027, έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δικτύου, στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.atticalag.gr/diavoyleysi-gia-to-neo-topiko-programma-leader-2023-2027/

 

 

Διαβάστε επίσης

Τι είχαν ψηφίσει στον Αργοσαρωνικό στο Δημοψήφισμα της 8ης Δεκεμβρίου 1974Αίγινα

Ο θάνατος του έκπτωτου βασιλιά Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, έχει φέρει ξανά στην επικαιρότητα ως συζήτηση, τον ιστορικό ρόλο του πρώην μονάρχη, αλλά και την αλλαγή του Πολιτεύματος με...

Σπέτσες: Περιμένοντας τον .. χειμώνα στην υπέροχη Αγία Παρασκευή! (φωτογραφίες)ΣΠΕΤΣΕΣ

Ότι ο εκλεκτός Σπετσιώτης Αντιδήμαρχος του Δήμου Σπετσών Σπύρος Φαρδέλλος πρωτοστατεί στην προβολή του πανέμορφου ιστορικού νησιού - και με εξαιρετικές φωτογραφίες που παίρνει ο ίδ...

Ο Ντάνιελ Κρεγκ και οι τουρίστες προς Ελλάδα -"Γοητευμένοι από τα τοπία των Σπετσών"ΣΠΕΤΣΕΣ

  Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός *   Την τιμητική της έχει για ακόμα μία περίοδο η Ελλάδα στις αναζητήσεις των Βρετανών στο διαδίκτυο για τουριστικούς προορισμούς, αυτή τη φορά μέσα στο 2...

ΕΛΣΤΑΤ: Τα τελικά αποτελέσματα της Απογραφής 2021 - Δείτε τον πληθυσμό στα νησιά του Αργοσαρωνικού  Αίγινα

Δημοσιεύθηκαν από την Ελληνική Στατιστική Αρχή τα τελικά απογραφικά στοιχεία του 2021.   Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο πληθυσμός ανά δήμο, των νησιών του Αργοσαρωνικού και της ...