ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δήμος Σπετσών: "200 Χρόνια Πνεύμα Γαλάζιο και Λευκό"- Εικαστική Έκθεση στο Μουσείο Μπουμπουλίνας

 

Ο Δήμος Σπετσών σε συνεργασία με τους καλλιτέχνες του Πολιτιστικού Ομίλου «Κέντρο Τέχνης – Marble Art Museum» και υπό την αιγίδα του Πολεμικού Μουσείου της Αθήνας διοργανώνουν την περιοδεύουσα εικαστική έκθεση με τίτλο:

200 Χρόνια Πνεύμα Γαλάζιο και Λευκό

η οποία θα παρουσιαστεί στο Μουσείο της Μπουμπουλίνας από 24 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου 2021.

 

Τα έργα πραγματεύονται την πορεία του Ελληνικού Έθνους από το 1821 έως και σήμερα, αποδίδοντας εικαστικά με ποικίλες αισθητικές τεχνοτροπίες τα σημαντικά γεγονότα της ιστορικής διαδρομής που διανύουμε.

 

Ένας από τους βασικούς πυλώνες της όλης πρωτοβουλίας αποτελεί η ανάδειξη της σπουδαιότητας του ρόλου της γυναίκας Ελληνίδας που έχει διαπρέψει κατά την περίοδο των 200 χρόνων.

 

Πρόκειται για εκδήλωση που απευθύνεται σε μικρούς, νέους και μεγάλους, οι οποίοι διακατέχονται από το αίσθημα της αγάπης για την Πατρίδα αλλά και τις τέχνες.

 

Παράλληλα καλλιεργείται μια θετική δυναμική στα μέλη της σύγχρονης κοινωνίας, διότι επισημαίνεται η αποτελεσματικότητα του ηρωικού αγώνα εναντίον της βαρβαρότητας που κατέστησε την Ελλάδα εφαλτήριο και παράδειγμα προς μίμηση για την αντιμετώπιση αντίστοιχων απειλών και προβλημάτων του σήμερα.

Άλλωστε ο αγώνας για ελευθερία και αξιοπρέπεια είναι διαρκής και ως εκ τούτου συνεχίζεται.

 

Στον εκθεσιακό χώρο εφαρμόζονται όλα τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των υγειονομικών κανόνων, αλλά και των κανόνων λειτουργίας των χώρων. Η χρήση ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική, κατά την παραμονή του κοινού στον εκθεσιακό χώρο.

 

Διαβάστε επίσης

Σπέτσες: Ματαιώνεται η ΑΡΜΑΤΑ 2021ΣΠΕΤΣΕΣ

  Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σπετσών, μετά από ευρεία σύσκεψη των φορέων του νησιού, δεν θα πραγματοποιηθούν και φέτος οι πολιτιστικές εορταστικές  εκδηλ...

Ενημέρωση του Δήμου Σπετσών για τα αποτελέσματα της διενέργειας rapid test στις ΣπέτσεςΣΠΕΤΣΕΣ

Κατόπιν της ολοκλήρωσης της σημερινής 17/08/21 διαδικασίας εξέτασης των rapid tests αντιγόνου, ο Δήμος ΣΠετσών ενημερώνει πως διενεργήθηκαν 26 rapid tests αντιγόνου, εκ των οποίων ...