ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι Δράσεις του Συλλόγου Γυναικών Σπετσών - Γράφει η Πρόεδρος Άννα Τσεκούρα

 

Από τον Μάρτιο του 2020 ως λίγες ημέρες πριν, μαζί με όλο τον υπόλοιπο πλανήτη, η μικρή κοινωνία μας στο νησί των Σπετσών βίωσε περιορισμούς και πρωτοφανείς απαγορεύσεις ατομικής ελευθερίας. Ηθικώς υποχρεωμένοι, εκ του αισθήματος της προστασίας της υγείας μας και κατ’ επέκταση της δημόσιας υγείας, παραμείναμε αναγκαστικά σε απόσταση. Ένα σημαντικό κομμάτι που έλειψε σε όλους, ανεξαιρέτως, ήταν οι μαζικές συναντήσεις αλλά και οι πολιτιστικές δράσεις.


Ο Σύλλογος Γυναικών Σπετσών παρά τα σκληρά περιοριστικά μέτρα δεν σταμάτησε στιγμή να εργάζεται. Με περηφάνια μπορεί να δηλώσει πως οι δράσεις του, με εξαίρεση τις συγκεντρώσεις οι οποίες επιβεβλημένα όφειλαν να ανασταλούν, συνεχίστηκαν δίχως διακοπή. Το Δ. Σ. συνέχισε να αναζητά λύσεις και να διοργανώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις εκδηλώσεις του.  Οι ανθρωπιστικές και κοινωνικές του παροχές συνεχίστηκαν παρά το γεγονός ότι τα ταμειακά αποθέματα ελαχιστοποιήθηκαν. Με ανεπηρέαστο ζήλο βρήκε τους τρόπους να δημιουργήσει προϋποθέσεις για να ισορροπήσει τα οικονομικά του και ευχαριστεί θερμά τα μέλη και τους φίλους του που πάντα στηρίζουν τις προθέσεις και τις προσπάθειες του.

Ιδιαίτερη αναφορά και δημόσια ευχαριστία οφείλει ο Σύλλογος στην Σπετσιώτισσα Ζωγράφο Εύα Μπρατοπούλου που,  χαιρετίζοντας το έργο του Σ. Γ. Σ., έδωσε ένα από τα βραβευμένα έργα της, ώστε να συμβάλλει στις εισοδηματικές προσπάθειες του.

 

Συνοπτικά ο Σύλλογος Γυναικών Σπετσών έφερε εις πέρας τα εξής:

-Συνεχή κάλυψη φαρμακευτικής περίθαλψης και οικονομική στήριξη μελών μας ως έκτακτες ανάγκες πέραν των πάγιων βοηθημάτων.
-Ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο 2020. Μετά την μεταφορά σε νέο χώρο των γραφείων του συλλόγου, έγινε εκ νέου καταγραφή και κατηγοριοποίηση των βιβλίων που υπάρχουν στην δανειστική βιβλιοθήκη του Συλλόγου Γυναικών Σπετσών και η αρχειοθέτηση ολοκληρώθηκε καταγράφοντας περισσότερους από 1600 τίτλους!
-Συνέχεια του Προγράμματος Δεύτερη Ευκαιρία για δωρεάν εκμάθηση της Αγγλικής Γλώσσας σε ενηλίκους και επέκταση των τμημάτων από ένα σε τρία.
-Ο Σύλλογος παρίσταται με τιμητικά αγήματα γυναικών με παραδοσιακές φορεσιές σε εορταστικές εκδηλώσεις εθνικού ενδιαφέροντος.
-Συμμετέχει ενεργά σε δράσεις για τον εορτασμό της επετείου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

 

 

-Κατασκευή και διάθεση Ημερολογίων 2021
-Προσέλευση, τον Δεκέμβριο 2020 στα γραφεία του Συλλόγου μας με συγκεκριμένο ραντεβού, των μελών για να παραλάβουν δώρα, κάρτες και γλυκά που ετοίμασαν οι κυρίες του Δ. Σ. και απλά μέλη, καθώς και για δειγματισμό των χριστουγεννιάτικων χειροτεχνιών.

 

 

-Ιανουάριος 2021 Ο Σύλλογος διοργάνωσε κανονικά μια μικρή λαχειοφόρο για την κοπή της Πίτας του νέου έτους και διενήργησε την διαδικασία κλήρωσης σε ζωντανή μετάδοση από τα γραφεία του Συλλόγου. Έκοψε συμβολικά μία μικρή πίτα για το καλό, και κλήρωσε διαδοχικά το δώρο του φλουριού και πολλά δώρα της λαχειοφόρου μεταξύ των οποίων και δύο χρυσά κοσμήματα ευγενική προσφορά του πάντοτε φίλου του Συλλόγου μας Κυριάκου Ζαραφωνίτη.


-Φεβρουάριος 2021 Συνεργασία με την Σπετσιώτισσα Ζωγράφο Εύα Μπρατοπούλου, η οποία δίδει με μεγάλη χαρά ένα από τα βραβευμένα της έργα, ώστε να εκτυπωθεί σε μια σειρά υφασμάτινων τσαντών που θα φέρουν την χειρόγραφη υπογραφή της, προς διάθεση και όφελος του Συλλόγου Γυναικών Σπετσών. Δράση που θα ξεκινήσει από τον εορτασμό της ημέρας της Γυναίκας και θα συνεχιστεί.

 

 


-Στα πλαίσια του εορτασμού της ημέρας της Γυναίκας τον Μάρτιο του 2021 ο Σύλλογος βραβεύει τις κυρίες Λαγκαδιανού Λίτσα και Σταμπούλη Εύα, διαχειρίστριες του Ξενοδοχείου ΚΟΧΥΛΙ, για την διαρκή παραχώρηση δωματίων εντελώς δωρεάν, ώστε να φιλοξενηθούν επισκέπτες σχετικοί με τις δράσεις του Συλλόγου μας. Οι εν λόγω κυρίες δεν είχαν υπάρξει μέλη του Συλλόγου προηγουμένως, πράγμα που δείχνει την εκτίμηση και την ειλικρινή τους διάθεση να βοηθήσουν το έργο μας. Επιπλέον, μας προσφέρουν δωρεάν φιλοξενία ακόμη και κατά την διάρκεια της υψηλής τουριστικής περιόδου.


-Απρίλιος 2021 Λόγω των φοβερών απαγορεύσεων που ακόμη ισχύουν, η ετήσια Γενική Συνέλευση γίνεται με πρόσκληση των μελών μας, με συγκεκριμένο ραντεβού ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Τα μέλη διάβασαν τις τρείς εκθέσεις από την Εξελεγκτική Επιτροπή, την Ταμία Συλλόγου για τον Οικονομικό Απολογισμό και την Πρόεδρο Συλλόγου για όλα τα πεπραγμένα και έπειτα υπέγραφαν, εφόσον ενέκριναν την λειτουργία μας. Υπήρξε απαρτία και συγκεκριμένα μεγαλύτερη προσέλευση του απαιτούμενου αριθμού μελών. Το σύνολο των μελών επαίνεσε το Δ. Σ. για την δράση και την οργάνωση.


-Μάιος 2021 Στα πλαίσια του Εορτασμού της ημέρας της Μητέρας ο Σύλλογος Γυναικών βράβευσε τέσσερεις γυναίκες που συμπληρώνουν 40 χρόνια ενεργούς, αδιάκοπης παρουσίας και προσφοράς στο Σύλλογο Γυναικών Σπετσών, από το έτος ιδρύσεώς του το 1982, ως σήμερα. Οι κυρίες Τριπίτση Ελένη, Τζιάμου Έλλη, Παλατιανού Ντίνα και Καστριώτη Παναγιώτα, προσήλθαν, κατόπιν τηλεφωνικής πρόσκλησης από την Πρόεδρο του Συλλόγου, σε μια βράβευση κεκλεισμένων των θυρών όπως απαιτούσαν οι συνθήκες, αλλά με ζωντανή μετάδοση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παρέλαβαν χειροτεχνήματα που είχαν ετοιμάσει οι κυρίες του Δ. Σ. καθώς και τα τιμητικά τους διπλώματα και αναμνηστικά, όπου αναφέρεται ότι ανακηρύσσονται επίτιμα μέλη. Στο πρόσωπό τους τιμάται η δραστήρια μητέρα και γιαγιά (στην περίπτωση της κας Τριπίτση διπλογιαγιά εφόσον έχει και δισέγγονα) που υπηρετεί το ευρύτερο καλό. Τις ευχαριστούμε θερμά.

 

 

Στις προσεχείς δράσεις του Συλλόγου μας υπάρχουν πολλά σχέδια. Με την δειλή, αλλά ελπίζουμε σταθερή επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων, πιστεύουμε πως θα πραγματοποιήσουμε όλες τις σκέψεις μας για τους επερχόμενους μήνες του θέρους.


Αρχής γενομένης από την εκδρομή στην Αθήνα για προσκύνημα στην Μονή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου και βόλτα για ψώνια στο Εκπτωτικό Χωριό στα Σπάτα, την Κυριακή 30 Μαΐου.

Επιπλέον, ο Σύλλογος Γυναικών έχει δρομολογήσει μία σειρά βραβεύσεων για την επέτειο των 40 χρόνων λειτουργίας του, που ξεκίνησαν με την ημέρα της μητέρας και την κατηγορία «40 Χρόνια Παρούσα» και θα ολοκληρωθεί με κορυφαία εκείνη των «Ιδρυτικών Μελών» στα οποία οφείλουμε ευχαριστώ και ευγνωμοσύνη για την ιδέα τους που σήμερα 40 χρόνια μετά εξελίχθηκε, δημιουργεί και προσφέρει δυναμικά. 

Συγκεκριμένα:
Α.  --  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΑ
Βράβευση την ημέρα της Μητέρας 9 Μαΐου
Β.  --  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΜΕΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΠΩΦΕΛΕΙΤΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ.
Ιούνιος 2021 - Βράβευση των μελών εκείνων που δεν ξεκίνησαν από την πρώτη χρονιά με τον Σύλλογο Γυναικών αλλά ανεξάρτητα από τα χρόνια που βρίσκονται στο Σύλλογο και την ενεργή ή όχι παρουσία τους σήμερα, συνετέλεσαν ώστε με δικές τους πρωτοβουλίες ή κατασκευές να επωφελείται ο σύλλογος σημαντικά, σε βάθος χρόνου. Εδώ θα τιμηθούν μέλη που δεν μπορούν να βρίσκονται στην κατηγορία των Ιδρυτικών αλλά οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την προσφορά τους.
Γ. --  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΙΔΡΥΤΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ
Ιανουάριος 2022 - Βράβευση όλων ανεξαρτήτως των ιδρυτικών μελών του Συλλόγου Γυναικών Σπετσών τα οποία έκαναν πράξη την ιδέα του Συλλόγου, που ως σήμερα διατηρείται ακμαίος και ζωηρός σε δράσεις και προσφορά, ανεξαρτήτως διάρκειας της παραμονής τους σε αυτόν. Τιμητικές απονομές σε όλα τα ιδρυτικά μέλη που ευθύνονται για την ύπαρξη ενός από τους πιο ενεργούς και δραστήριους Συλλόγους στην νήσο μας αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα!

 

Άλλες δράσεις εντός του έτους είναι:  
-Δωρεάν Μαστογραφία μόλις επιτρέψουν οι συνθήκες
-Έκθεση Βιβλίου 2021 από τις 10 Ιουλίου στην Πλατεία Ποσειδωνίου
-Συμμετοχή στην επετειακή λαμπαδηδρομία του Μαραθον με τιμητικό άγημα τον Ιούνιο
-Παράσταση στην Επίδαυρο τον Ιούλιο
-Εκδήλωση στο Μουσείο Μπουμπουλίνας 4 Ιουλίου με τίτλο  «Γραμματα του ’21  στο ’21».
-Πρόσκληση και φιλοξενία από τον Σύλλογο Γυναικών Σπετσών του Χορευτικού Συγκροτήματος των Συλλόγων Γυναικών του Έβρου μέσα στο Μουσείο Μπουμπουλίνας στις 10 Αυγούστου. Με την ευγενική υποστήριξη ξενοδόχων του νησιού μας.

Ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη μέλη και φίλους μας. Ευχαριστούμε το Μουσείο Μπουμπουλίνας για τη υπέροχη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια. Ευχαριστούμε τον Δήμο Σπετσών για την αναγνώριση και στήριξη του έργου μας.
Συνεχίζουμε μαζί!

Για τον Σύλλογο Γυναικών Σπετσών
Η Πρόεδρος
Άννα Τσεκούρα

Διαβάστε επίσης

«Σπέτσες 2021 στο Σταυροδρόμι της Ιστορίας» - Το Πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων του Δήμου ΣπετσώνΣΠΕΤΣΕΣ

  Πρωτότυπες δράσεις συμβολής στο ιστορικό νησί και εξαιρετικές εκδηλώσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Δήμου Σπετσών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.   Στο...

Σε εκπόνηση Στρατηγικού Αναπτυξιακού Σχεδιασμού  για τα νησιά της Αττικής προχωρά το Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων Π.Ε. Νήσων ΑττικήςΑίγινα

Με τη συμπαράσταση και αρωγή του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη και της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κας. Βάσως Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, και μέσω της ενταγμένης πράξης «Δράσεις...

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  η συμβολική σκυταλοδρόμια για τα 10 χρόνια Spetses Mini Marathon  και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση (φωτογραφίες)ΣΠΕΤΣΕΣ

  Το Spetses Mini Marathon, που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αθλητικούς θεσμούς της χώρας και ορόσημο για την τοπική κοινότητα των Σπετσών, γιορτάζει φέτος τα δέκα χρόνια...

Οι ναζί εκτέλεσαν 235 πατριώτες στην Ανατολική Πελοπόννησο και τα νησιά τον Ιούνιο 1944 - Έρευνα του Σ. Αθανασίου Ερμιονίδα

Οι Γερμανοί εκτέλεσαν 235 πατριώτες σε Καρατζά, Επίδαυρο, Κολιάκι, Τραχειά, Σπέτσες, τον Ιούνιο του 1944.   Γράφει ο Σάββας Ν. Αθανασίου     Με την ονομασία “Κοράκι” πραγματοποιήθη...

Εντυπωσιακή λαμπαδηδρομία Αθήνα - Σπέτσες: 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση - 10 χρόνια Spetses mini Marathon ΣΠΕΤΣΕΣ

  Tο πρωί της Παρασκευής 4 Ιουνίου έγινε  στο Ολυμπιακό Στάδιο Αθήνας "Σπύρος Λούης" (ΟΑΚΑ), η εκκίνηση της εντυπωσιακής λαμπαδηδρομίας με προορισμό τις Σπέτσες, για τα 200 χρόνια ...

Κάστινγκ για ρόλους σε ταινία με τον Ντανιέλ Κρέγκ την Παρασκευή 4 Ιουνίου στις Σπέτσες - Ανοιχτή ΠρόσκλησηΣΠΕΤΣΕΣ

  Ανοιχτή Πρόσκληση, προς όλους, σε Κάστινγκ, για ρόλους ηθοποιών στην ταινία με πρωταγωνιστή τον  διάσημο Άγγλο ηθοποιό Ντανιέλ Κρέγκ, που πραγματοποιείται την Παρασκευή 4 Ιουνίου...

Δήμος Σπετσών - Διαδικτυακή Δράση: «Πανελλήνιες Εξετάσεις: Διαχείριση άγχους προετοιμασίας & αποτελεσμάτων»ΣΠΕΤΣΕΣ

                                                                          Ο Δήμος Σπετσών προσκαλεί:                                            στη Διαδικτυακή Δράση με θέμα       ...

Λαμπαδηδρομία για τα 10 χρόνια Spetses Mini Marathon & τα 200 χρόνια από την Ελληνική ΕπανάστασηΣΠΕΤΣΕΣ

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, στην οποία το νησί των Σπετσών είχε κομβικό ρόλο, το Spetses mini Marathon πλαισιώνει τις εκδη...