ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συγκίνηση και νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία στις Σπέτσες

Ξεψαχνίζουν τη βίλα του 22χρονου όπου βρήκαν όπλα και στιλέτο - Τι ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος για το άγριο φονικό - Κάτοικοι καταγγέλλουν πως ο φερόμενος ως δράστης καταδίωξε τον 26χρονο - Τι διαπίστωσε η γιατρός όταν μεταφέρθηκε ζωντανός στο ιατρείο των Σπετσών - Συγκλονιστικές αποκαλύψεις από την καθηγήτρια του θύματος για τον δολοφονημένο νεαρό, «παιδί ορφανό και ταλαιπωρημένο που βίωσε από μικρός την απόρριψη».

 

Πέντε μέρες μετά τη στυγερή δολοφονία του 26χρονου Γρηγόρη στις Σπέτσες και εν αναμονή της απολογίας του 22χρονου φερόμενου ως δράστη την Παρασκευή, το μυστήριο για τον άνθρωπο που τον μαχαίρωσε θανάσιμα περιπλέκεται. Οι έρευνες στη βίλα του 22χρονου κατηγορούμενου ίσως να ρίξουν φως σε άγνωστες μέχρι σήμερα πτυχές της πολύκροτης υπόθεσης για την οποία πολλά και διάφορα ακούγονται στο νησί, αναφορικά και με πιθανές εγκληματικές ομάδες που φέρεται να δρουν σε αυτό.

 

Σύμφωνα με το MEGA, στη βίλα βρέθηκαν όπλα ρέπλικες και ένα στιλέτο. Οι Αρχές περιμένουν την απάντηση των εργαστηρίων για να διαπιστωθεί αν το συγκεκριμένο στιλέτο ήταν αυτό με το οποίο μαχαιρώθηκε ο 26χρονος.

 


Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες

 


Κάτοικοι λένε πως ο 26χρονος είχε πάει στη βίλα του 22χρονου μαζί με ακόμα τρία άτομα. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκαν στις αστυνομικές αρχές που ερευνούν την υπόθεση, οι τρεις που βρέθηκαν στο σημείο, διαπληκτίστηκαν έντονα.

Ο 26χρονος έφυγε από το σπίτι με το μηχανάκι του και ο 22χρονος τον καταδίωξε, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς των τριών οι οποίοι υποστηρίζουν πως δεν κάλεσαν σε βοήθεια επειδή ο 22χρονος τους απείλησε με όπλο.

 


Αρνείται τις κατηγορίες ο 22χρονος

 


Ο 22χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία αρνείται τα πάντα λέγοντας πως «δεν έχω κάνει τίποτα απολύτως, είμαι αθώος».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε το MEGA, το οικογενειακό περιβάλλον του 22χρονου υποστηρίζει πως τα άτομα που εμφανίστηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα ώρες μετά τη δολοφονία λένε ψέματα.


Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του φερόμενου ως δράστη ισχυρίζεται πως ο πελάτης του δεν βρισκόταν στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 26χρονος.

«Πρώτον απ' ότι γνωρίζω ο ίδιος ο Β.Μ. αρνείται ότι έχει τελέσει την πράξη. Δεύτερον στον τόπο όπου έγινε το συμβάν φαίνεται ότι υπήρχε ένα μηχανάκι. Δηλαδή ο θανών επέβαινε σε μηχανάκι. Πως γίνεται να συναντήθηκαν με τον κατηγορούμενο; Δηλαδή ο κατηγορούμενος πήγε με άλλο μηχανάκι ή με αυτοκίνητο; Πώς συνέβη ο ένας να είναι εποχούμενος και ο άλλος χωρίς όχημα; Επίσης, εκείνοι οι οποίοι ήταν μάρτυρες, δύο άτομα, τα οποία απ΄ ότι πληροφορήθηκα τον κατηγόρησαν πώς το λένε με τέτοια βεβαιότητα; Ο ίδιος ο 22χρονος δεν προκύπτει ότι ήταν εκεί», λέει ο Χρήστος Μυλωνόπουλος.

 


Ηταν ακόμα ζωντανός όταν μεταφέρθηκε στο ιατρείο

 


Ο 26χρονος Γρηγόρης μεταφέρθηκε στο ιατρείο των Σπετσών ζωντανός αλλά «δεν μπορούσε να μιλήσει».

«Με μια πρώτη άποψη βλέπεις κάποιον στο δρόμο πεσμένο λογικό είναι να υποψιαστείς τροχαίο, λογικό είναι», λέει η γιατρός που εξέτασε τον άτυχο νεαρό.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν έφερε εκδορές το παιδί δεν φαινόταν να έχει πέσει από τη μηχανή. Ότι είχε ένα τραύμα στην μοιραία από ένα αιχμηρό αντικείμενο. Δεν φαινόταν για τροχαίο. Φαινόταν για κάτι άλλο», υποστηρίζει.

 


Κάτοικοι λένε ότι ο κατηγορούμενος οπλοφορούσε


Ο 22χρονος «κυκλοφορούσε με περίστροφα και τέτοια. Τα έβαζε τα περίστροφα στα τραπέζια», λέει κάτοικος των Σπετσών.

«Άτυχη στιγμή ήταν αλλά πιστεύω πως η τιμωρία πρέπει να είναι παραδειγματική», υποστηρίζει άλλος κάτοικος.

 


Συγκλονίζει η καθηγήτρια: Είχε νοητική στέρηση


Συγκλονίζει η κατάθεση ψυχής της καθηγήτριας του 26χρονου Γρηγόρη η οποία αποκαλύπτει πως το παιδί έπασχε από νοητική στέρηση. Ήταν ένα ιδιαίτερο παιδί και λόγω προβλημάτων πήγαινε σε ειδικό σχολείο. Μέχρι την B’ Γυμνασίου, δεν είχε μάθει ούτε να γράφει, ούτε να διαβάζει, ούτε καν να διαχειρίζεται τα χρήματα και να δίνει ρέστα…Ένα παιδί ορφανό και ταλαιπωρημένο που όπως λέει η καθηγήτρια του, βίωσε από μικρός την απόρριψη των συνανθρώπων του. Εκείνων των πολλών που ποτέ δεν τον αποδέχθηκαν παρά μόνο τον ανέχονταν.

 

Η κυρία Μαριλένα Χατζηλογίου μιλώντας στο protothema.gr ανέφερε μεταξύ άλλων: «Έμαθα ότι δολοφονήθηκε και συγκλονίστηκα. Μου είπε η διευθύντρια “το παιδί σου δολοφονήθηκε”, είπα “τι πράγμα;” και ξέσπασα σε κλάματα. Όλο το βράδυ έκλαιγα». Σκιαγραφώντας εν συντομία το προφίλ του 26χρονου αναφέρει: Ο Γρηγόρης ήταν ένα παιδί πολύ φτωχό και ταλαιπωρημένο. Τον είχα μέσα στην καρδιά μου σαν δικό μου παιδί. Είχα χρόνο και περνούσα όλη την ημέρα μου με τον Γρηγοράκη. Ήταν ένα παιδάκι ειδικών αναγκών που είχε ανάγκη από προσοχή».

 

Μιλώντας για την οικογένεια του άτυχου νέου η καθηγήτριά του επισήμανε: «Η μητέρα του ήταν μια γυναίκα σε άθλια κατάσταση. Είχε χάσει τον άνδρα της και ήρθε στο σχολείο μαυροφορεμένη και κλαμένη και μου είπε "Σε παρακαλώ κάνε ότι μπορείς με το παιδί μου… Σε παρακαλώ ο,τι μπορείς κάνε". Μετά δεν την ξαναείδα τη γυναίκα γιατί και εκείνη πάλευε να επιβιώσει. Δεν είχε κανένα πόρο. Ο πατέρας ήταν υδραυλικός».

 

Ήταν, όπως τον περιγράφει ένα παιδί παράξενο και κάποιες φορές αθυρόστομο, ενώ πίσω από την κλειστή πόρτα του φτωχικού σπιτιού στις Σπέτσες, η οικογένεια ζούσε τα δικό της δράμα: «Είχε μια συμπεριφορά κάποιες φορές προκλητική και ήταν αθυρόστομος όμως όλα αυτά ήταν απόρροια της νοητικής υστέρησης. Όμως ήταν άκακος. Ήταν ένα πολύ καλό παιδάκι. Ήθελε απλά να βρεις τον τρόπο να το προσεγγίσεις. Ήταν σαν αγρίμι το οποίο όμως ήθελε φροντίδα και κάποιος να ασχοληθεί μαζί του. Γιατί κανένας δεν είχε ασχοληθεί. Όλοι τον απέρριπταν. Ήταν ένα παιδί του βίωνε την απόρριψη και γιαυτό έβγαζε την επιθετικότητα. Στην αρχή δάγκωνε τα κάγκελα, στο τέλος της χρονιάς με παρακαλούσε να κάνουμε μάθημα. Και την επόμενη χρονιά που δήλωσα τις Σπέτσες και δεν με πήραν και πήγα να τον δω μου ειπε με παράπονο "Καλά κυρία, ούτε εσύ δεν με άντεξες; Γιατί έφυγες και δεν ήρθες εδώ; Γιατί με άφησες και δεν ήρθες να με βοηθήσεις;". Βίωνε την απόρριψη και αυτό τον πλήγωνε».

 

Πηγή: anagnostis.org

Διαβάστε επίσης

Από τις Σπέτσες στη Λήμνο μια υπόσχεση που εκπληρώθηκε - του Γιώργου ΚαλφαγιάννηΣΠΕΤΣΕΣ

                                                    ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ   Γράφει ο Γιώργος Καλφαγιάννης     Έπειτα από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Συνταξιούχων Σπε...

Εργασίες στο Γυμνάσιο ΣπετσώνΣΠΕΤΣΕΣ

Στη αντικατάσταση μπασκετών και πυλώνων φωτισμού γηπέδου στο 1ο Γυμνάσιο Σπετσών, με νέους, οι οποίοι πληρούν τις προδιαγραφές κυρίως στην θεμελίωση τους στο έδαφος, προχώρησε ο Δή...

Τον πολιούχο τους  Άγιο Νικόλαο, προστάτη των ναυτικών, γιορτάζουν οι ΣπέτσεςΣΠΕΤΣΕΣ

  Γιορτάζει σήμερα ο πολιούχος των Σπετσών Άγιος Νικόλαος προστάτης των ναυτικών.   Ο εμβληματικός ιστορικός ναός του νησιού, λόγω των μέτρων για την πανδημία, παραμένει κλειστός  ...

Ο Δήμος Σπετσών παρέδωσε τάμπλετς στου διευθυντές των σχολείων για να μοιραστούν στους μαθητές  ΣΠΕΤΣΕΣ

Παραδόθηκαν εχθές από τον Δήμο Σπετσών, στους διευθυντές των σχολείων Σπετσών, οι συσκευές τάμπλετ για τους μαθητές του νησιού. Σκοπός του Δήμου Σπετσών είναι να συμβάλει στην ισότ...

Αναφορές από τους βουλευτές Θ. Δρίτσα και Ν. Μανωλάκο σχετικά με την ανάγκη  ενίσχυσης του Αστυνομικού Τμήματος ΣπετσώνΣΠΕΤΣΕΣ

Μετά τον βουλευτή Γιάννη Μελά, δύο ακόμη βουλευτές της Α' Πειραιά οι κ.κ. Δρίτσας και Μανωλάκος, κατέθεσαν αναφορά σχετικά με την ανάγκη  ενίσχυσης του Αστυνομικού Τμήματος Σπετσών...

Έγκλημα στις Σπέτσες: Προφυλακιστέος ο 22χρονος – Τι είπε στην απολογία τουΣΠΕΤΣΕΣ

Στη φυλακή οδηγήθηκε μετά την απολογία του ο 22χρονος που κατηγορείται για τον φόνο 26χρονου φίλου του στις Σπέτσες, ενώ ο ίδιος αρνήθηκε όποια εμπλοκή στην υπόθεση. Κατά την απολο...

Έγκλημα στις Σπέτσες: Η συγκλονιστική περιγραφή της μητέρας του 26χρονου - Τα τελευταία λόγια του θύματοςΣΠΕΤΣΕΣ

Τα όσα συνέβησαν τη μοιραία μέρα που ο γιος της βρέθηκε μαχαιρωμένος στην κοιλιά και λίγη ώρα αργότερα ξεψύχησε, περιέγραψε στο Star η μητέρα του 26χρονου που έχασε τη ζωή του στις...

Δήμος Σπετσών: Επισκευές στο κτήριο της ΑΠΣΣ όπου στεγάζεται το Γενικό Λύκειο Σπετσών ΣΠΕΤΣΕΣ

Σε επισκευές στην ταράτσα, το στηθαίο και την απόληξη του κλιμακοστασίου από την εσωτερική πλευρά, στο κτίριο της ΑΚΣΣ που στεγάζεται το Γενικό Λύκειο Σπετσών, προχώρησε ο Δήμος Σπ...