Υποδοχή εξέχοντων μελών της αρμένικης διασποράς από τον Δήμαρχο Σαλαμίνας
Εξέχοντα μέλη της αρμένικης διασποράς από όλο τον κόσμο υποδέχθηκε χθες στη Σαλαμίνα ο Δήμαρχος Γιώργος Παναγόπουλος. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του νησιού παρουσία του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Σαλαμίνας και με την πολύτιμη συμβολή του Σαλαμίνιου Κυριάκου Μαριδάκη.
Οι Αρμένιοι επισκέπτες βρέθηκαν στην Ελλάδα στο πλαίσιο ειδικής πολιτιστικής εκδήλωσης που διοργάνωσε η διεθνής τηλεοπτική εκπομπή “Armenians by Origin” της Αρμενικής Τηλεόρασης.
Κατά τη διάρκεια της υποδοχής, ο Δήμαρχος Σαλαμίνας αναφέρθηκε στην Σαλαμίνα, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στις διαχρονικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας. Όπως υπογράμμισε, αυτό που ενώνει βαθιά τους δύο λαούς είναι η κοινή ιστορική μνήμη και η τραγική εμπειρία της γενοκτονίας, τόσο των Αρμενίων όσο και των Ελλήνων του Πόντου.
Το γκρουπ των Αρμένιων περιηγήθηκε στη Σαλαμίνα, επισκέφθηκε τα μουσεία του νησιού και θαύμασε τα τοπικά αξιοθέατα, ολοκληρώνοντας την εμπειρία τους με ουσιαστική επαφή με τον πολιτιστικό πλούτο και την ιστορία της περιοχής.