image description
image description
image description
image description
image description

Εγκαινιάστηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Πόρου

Πραγματοποιήθηκαν στις 14.3.2019 τα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Πόρου και ακολούθως η πρώτη διανομή ειδών στους περίπου 100 δικαιούχους του. Το Κ.Π. αποτελεί μια νέα κοινωνική δομή του Δήμου Πόρου, μέσω της οποίας θα διανέμονται στους δικαιούχους, οι οποίοι έχουν επιλεγεί με βάση ενιαία πανελλαδικά κριτήρια, είδη διατροφής και ένδυσης που συγκεντρώνονται από χορηγίες πολιτών και επιχειρήσεων, ενώ το κόστος της μισθοδοσίας του προσωπικού του (ένας κοινωνικός λειτουργός και μία υπάλληλος) χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης ανακοίνωσε ότι η βιωσιμότητα του Κ.Π. έχει ήδη εξασφαλισθεί σε μεγάλο βαθμό, αφού η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ – μάρκετς της χώρας ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή του να το στηρίξει σε πάγια βάση. Τόνισε, ωστόσο, ότι η στήριξη αυτή αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία πρέπει να ενταθεί η προσπάθεια συγκέντρωσης επιπλέον χορηγιών, αλλά και νέοι υποψήφιοι δικαιούχοι να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Ο κ. Δημητριάδης αναφέρθηκε επίσης στην αξιοποίηση και αναβάθμιση των χώρων του δημοτικού «κτηρίου ΚΑΠΗ», το οποίο μέχρι το 2014 λειτουργούσε ως αποθήκη, ενώ σήμερα στεγάζει νέες χρήσεις (Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο και Κ.Π.), καθώς και χρήσεις που προηγουμένως στεγάζονταν σε ακατάλληλους χώρους (Νηπιαγωγεία και Πολυδύναμο Ιατρείο). Τέλος, ο Δήμαρχος Πόρου ευχαρίστησε για τη συμβολή τους στην ίδρυση του Κ.Π. τις αρμόδιες εντεταλμένες δημοτικές συμβούλους, Μαρία Βαρβάρου (έως 2017) και Καίτη Ροΐδη (2018-2019), τον αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου Χρήστο Χίο και κυρίως όλους τους χορηγούς του Κ.Π.

Διαβάστε επίσης

image descriptionΤΡΟΙΖΗΝΑ

Τα Σαββατοκύριακα 16 17/3 και 13 14/4, οι εκπαιδευτικοί των περιοχών Τροιζηνίας-Μεθάνων και Πόρου αλλά και όσοι ενδιαφέρονται για την ειρηνική επίλυση διαφορών θα έχουν την ευκαιρί...

image descriptionΣΠΕΤΣΕΣ

Σε ρυθμούς τρελού καρναβαλιού, με παραδοσιακά χρώματα έζησαν τις φετινές απόκριες τα νησιά του Αργοσαρωνικού και η Τροιζηνία. Η όμορφη ανοιξιάτικη λιακάδα, βοήθησε τις προγραμματισ...