image description
image description
image description

Το περιβάλλον φέρνει κοντά μαθητές από τον Πόρο και το Αιντχόφεν της Ολλανδίας

Στις 7 και 8 Οκτωβρίου επισκέφθηκαν τον Πόρο 40 μαθητές και 4 καθηγητές από το Lorentz  Casimir  Lyceum του Αϊντχόφεν της Ολλανδίας.

Σκοπός του ταξιδιού αυτού ήταν η ανταλλαγή περιβαλλοντολογικής γνώσης ανάμεσα σε νέους από την Ολλανδία και την Ελλάδα καθώς και η γεφύρωση και ενδυνάμωση των σχέσεων ανάμεσα στους νέους των δύο χωρών.

Η περιβαλλοντική εκπαίδευση αποτελεί βασικό πυλώνα της κοινωνίας των πολιτών για την ανηφορική χρήση των πόρων και την διαφύλαξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς για τις επόμενες γενιές.

Την Τρίτη 7 Οκτωβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Πόρου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα Η αντιμετώπιση του περιβαλλοντολογικού προβλήματος  στην Ολλανδία και ποιες δραστηριότητες και μέτρα έχει λάβει ο Δήμος Πόρου για τα τοπικά προβλήματα.

Παρουσιάστηκε οπτικοακουστικό  υλικό και από τις δύο πλευρές.

Την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου το οι μαθητές του σχολείου από το Άιντχοβεν με την βοήθεια νέων του Πόρου καθάρισαν κάποιες παραλίες του Πόρου από σκουπίδια.

Η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία χάρις στον ενθουσιασμό και την δουλειά των Δημοτικών συμβούλων Χρήστο Λίτσα, Τζέφ Στάικος , Εβελίνα Παπαδοπούλου  καθώς επίσης και την υποστήριξη της διευθύντριας του Λυκείου Πόρου Πανωραία Κολέντζου και της διευθύντριας του Γυμνασίου Πόρου Βασιλικής Κογιώνη.

Στην συνέχεια βρέθηκαν στην Αθήνα όπου επισκέπτονται μεταναστευτικά κέντρα  προκειμένου να κατανοήσουν καλύτερα τους λόγους της μετανάστευσης και τον αντίκτυπό τους στην κοινωνία.

Διαβάστε επίσης

image descriptionΠΟΡΟΣ

Η Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Πόρου, Γαλατά και Τροιζηνίας προσκαλεί τους φίλους του κόμματος στην ευρύτερη περιοχή, σε ανοικτή συνέλευση την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου στην Χατζοπο...

image descriptionΠΟΡΟΣ

Οι Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου στις συνεδριάσεις της 1ης και της 7ης Οκτωβρίου 2019 • Αποφάσεις 127 142/2019: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο ορισμός μελών του ΔΣ του ΔΛΤ ...

image descriptionΠΟΡΟΣ

Συνεδρίασε την Τρίτη 1η Οκτωβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου, προκειμένου να εκλέξει τα μέλη στις Επιτροπές και στα Διοικητικά Συμβούλια των Νομικών Προσώπων του Δήμου. Από την συ...

image descriptionΠΟΡΟΣ

Ο Ν.Ο.Π.Τ. τιμώντας την μνήμη του αθλητού και προπονητού του ομίλου Π.Λίτσα διοργανώνει διασυλλογικούς κωπηλατικούς αγώνες με την επωνυμία ¨ΠΕΤΡΟΣ ΛΙΤΣΑΣ 2019¨. Οι αγώνες θα τελεστ...