ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ηχηρό μήνυμα για το περιβάλλον έστειλε ο Πόρος με τη δράση “Let’s do it Greece!”

Το βροχερό Σάββατο διαδέχτηκε μια ηλιόλουστη Κυριακή και έτσι, δεκάδες εθελοντές από τον Πόρο και όλη την Ελλάδα έδωσαν το παρόν στο ραντεβού για τη μεγάλη δράση καθαρισμών ακτών και δασών του νησιού.
Όπως κάθε χρόνο, ο Δήμος Πόρου συμμετέχει ενεργά στην πανελλήνια εθελοντική δράση Let’s do it Greece, η οποία έχει υιοθετηθεί από χιλιάδες εθελοντές και φορείς σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Η συνέπεια και η πρωτοπορία του Δήμου Πόρου στις δράσεις προστασίας των ακτών και της θάλασσας ήταν ο λόγος που η οργανωτική ομάδα των εθελοντών του Let’s do it Greece επέλεξε το όμορφο νησί του Αργοσαρωνικού για να βρίσκεται την ημέρα της φετινής δράσης, Κυριακή 7 Απριλίου 2019, με σκοπό να διαδοθεί σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα του εθελοντισμού και της προστασίας του περιβάλλοντος.
Η φετινή πανελλαδική εκστρατεία ήταν αφιερωμένη στην οικογένεια, δίνοντας έμφαση σε όσα μας ενώνουν και μας δίνουν δύναμη να προσπαθούμε καθημερινά για έναν καλύτερο κόσμο.

Στο πλαίσιο αυτό, την Κυριακή 7 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε μεγάλος καθαρισμός βόρειων ακτών του νησιού, οι οποίες επιβαρύνονται από σκουπίδια της Αττικής που μεταφέρονται μέσω των θαλάσσιων ρευμάτων.
Παράλληλα με τη δράση “Let’s do it Greece!”, στον Πόρο βρέθηκε και συνεργείο της ΕΡΤ, το οποίο πραγματοποίησε τα γυρίσματα του υπαίθριου τηλεπαιχνιδιού “Selfie” που προβάλλεται στην κρατική τηλεόραση.
Οι συντελεστές της εκπομπής, “πάντρεψαν” το συναρπαστικό παιχνίδι, με την περιβαλλοντική δράση που έλαβε χώρα την ίδια μέρα στον Πόρο. Με ενδιαφέρον λοιπόν θα αναμένουμε την προβολή της εκπομπής την ερχόμενη εβδομάδα.

Όσο για τους εθελοντές, πέρασαν υπέροχα καθαρίζοντας μια απομακρυσμένη και πανέμορφη παραλία. Οι εθελοντές μεταφέρθηκαν με ποριώτικο, παραδοσιακό, αλιευτικό καΐκι στην ακτή και με πολύ κέφι και όρεξη την καθάρισαν από ένα τεράστιο όγκο σκουπιδιών που συσσωρεύεται εκεί από τα θαλάσσια ρεύματα όταν φυσάει βοριάς.

Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στις φωτογραφίες. Ο Πόρος σήμερα, είναι πιο καθαρός από ότι ήταν εχθές και αυτό το οφείλει στην όρεξη και το φιλότιμο των ντόπιων και επισκεπτών εθελοντών.

Ο Δήμαρχος Πόρου Ιωάννης Δημητριάδης δήλωσε σχετικά:
«Ο Δήμος Πόρου τα τελευταία χρόνια έχει θέσει την προστασία του περιβάλλοντος σε κορυφαία προτεραιότητά του. Φέτος έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε στο νησί μας την κεντρική δράση του Let’s do it Greece 2019, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη περιβαλλοντική δράση που πραγματοποιείται στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Την Κυριακή 7 Απριλίου, στέλνουμε από τον Πόρο ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος σε όλη την Ελλάδα».

Ο Εθελοντής – Εμπνευστής της Πανελλαδικής Δράσης Let’s do it Greece Νίκος Κιούσης από την πλευρά του δήλωσε:
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί η συγκεκριμένη δράση είναι μια ιδέα που την ξεκινήσαμε νέα παιδιά που αγαπήσαμε τον εθελοντισμό μέσα από περιβαλλοντικές ομάδες σχολείων, με όνειρο να ενώσουμε και να ομορφύνουμε όλη την Ελλάδα μέσα σε μία μέρα και πλέον έχει αγκαλιαστεί από χιλιάδες εθελοντές και εκατοντάδες φορείς σε κάθε γωνιά της χώρας. Την Κυριακή 7 Απριλίου θα είμαστε κι εμείς στον Πόρο σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.»

Με ανάρτηση του ο Δήμαρχος Πόρου, αναφέρει για τη χθεσινή δράση: 

"Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 η μεγάλη δράση καθαρισμού ακτών "Let’s Do it Greece" στον Πόρο. 
Στη δράση συμμετείχαν δεκάδες κάτοικοι του Πόρου, καθώς και η οργανωτική ομάδα των εθελοντών του "Let’s do it Greece", 
η οποία επέλεξε το νησί μας για να διενεργήσει την κεντρική δράση της, παράλληλα με εκατοντάδες άλλες που διενεργήθηκαν την ίδια ημέρα σε όλη την Ελλάδα.

Η κεντρική δράση στον Πόρο πραγματοποιήθηκε στην απομακρυσμένη βόρεια ακτή «Τσούτσουρα», η οποία, όπως και πολλές άλλες βόρειες ακτές της Πελοποννήσου και νησιών του Αιγαίου, γίνεται αποδέκτης αμέτρητων μεταφερόμενων απορριμμάτων με προέλευση το λεκανοπέδιο της Αττικής. 
Η πρόσβαση στην συγκεκριμένη ακτή είναι δυνατή μόνο δια θαλάσσης και για το λόγο αυτό η μετάβαση των περίπου 60 εθελοντών έγινε με επαγγελματικά και ιδιωτικά αλιευτικά σκάφη. 
Οι εθελοντές μέσα σε περίπου 3 ώρες μάζεψαν περισσότερες από 100 μεγάλες σακούλες με απορρίμματα.
Επίσης, οι μαθητές των Σχολείων του Πόρου ανέλαβαν τον καθαρισμό παραλιών στις περιοχές Μικρό Νεώριο και Γερολιμάνι και η εθελοντική ομάδα «Όλοι μαζί περπατάμε» τον καθαρισμό της βόρειας παραλίας Βαγιωνιά. .

Ο Δήμος Πόρου ευχαριστεί για τη συνδρομή τους όλους τους εθελοντές, την οργανωτική ομάδα του "Let’s Do it Greece", τον καπετάνιο Κώστα Τζιώτη που διέθεσε αφιλοκερδώς το γρι-γρι του, τους Κώστα και Σωτήρη Αντωνάκο, το Νίκο Κωνσταντίνου, τον Χρήστο Καραγιάννη και το πλήρωμά του, την εταιρία ΑΠΑΝΑ και το προσωπικό της, την ΕΡΤ και το porosnews."

Διαβάστε επίσης

Δόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα του δρόμου που εκτελούνταν τα έργα του ΒΙΟΚΑ ΠόρουΠΟΡΟΣ

Σύμφωνα με ενημέρωση του Δημάρχου Πόρου, από σήμερα 2.4.2019 δόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα της παραλιακής οδού που είχε αποκλεισθεί για την εκτέλεση του έργου του Βιολογικού, καθ...