ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ξεκίνησε η προεκλογική «κούρσα» στον Πόρο και στην Τροιζηνία

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο στον Πόρο, στην Τροιζηνία και στα Μέθανα ενόψει των εκλογών του Μαΐου. Στον Πόρο, την κάθοδο απέναντι στον Γιάννη Δημητριάδη ανακοίνωσε ο τέως δήμαρχος Δημήτρης Στρατηγός, ενώ στον Δήμο Τροιζηνίας ? Μεθάνων οι τρεις υποψήφιοι (Καραγιάννης, Κεραμίδας και Πολλάλης) έχουν αρχίσει να ανοίγουν τα χαρτιά τους.

Δημητριάδης vs Στρατηγός για τον Δήμο Πόρου

Με δύο υποψηφίους θα πορευτεί ο Πόρος στην προεκλογική περίοδο, που θα ξεκινήσει και επίσημα τις επόμενες ημέρες, ενόψει των εκλογών του Μαΐου. Αντίπαλος του νυν δημάρχου Γιάννη Δημητριάδη θα είναι ο τέως δήμαρχος Δημήτρης Στρατηγός, ο οποίος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του αργά το βράδυ της 27ης Φεβρουαρίου.
Ο συνδυασμός του κ. Στρατηγού ονομάζεται «Ο Πόρος μάς ενώνει» και στην ανακοίνωση του ο τ. δήμαρχος αφήνει αιχμές για συμπεριφορά που δίχασε, στενοχώρησε και πλήγωσε την Ποριώτικη κοινωνία, ενώ, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Η παρουσία μας στις επερχόμενες εκλογές αποτελεί προϊόν πολύμηνης σκέψης και μελέτης. Είναι η συνειδητή απόφαση πολλών ανθρώπων, από όλους τους χώρους, άνδρες και γυναίκες, μικρούς και μεγάλους, έμπειρους και μη στα κοινά, που ένιωσαν την ανάγκη να καταθέσουν τη δική τους πρόταση, τη δική τους μαρτυρία, τη δική τους δύναμη και διάθεση προσφοράς, προκειμένου ο Πόρος μας να βρει τον έναν και μοναδικό δρόμο που του αξίζει. Τον δρόμο της ανάπτυξης, της προόδου, της κοινωνικής συνοχής, της αξιοπρέπειας και της προσφοράς». Μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, ο κ. Στρατηγός ανακοίνωσε και τα ονόματα των 10 πρώτων υποψήφιων δημοτικών συμβούλων που θα τον πλαισιώσουν.

Από την πλευρά του, ο κ. Δημητριάδης έχει ήδη ανοίξει τα χαρτιά του, καθώς έχει δημοσιοποιήσει το πρόγραμμα της παράταξής του και τα ονόματα των πρώτων 19 υποψήφιων συμβούλων, ενώ την 1η Μαρτίου πραγματοποίησε τα εγκαίνια του εκλογικού γραφείου της παράταξής του «Καθαρή Πορεία». Στο πλαίσιο του δημόσιου διάλογου, την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Κτίριο Συγγρού με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή η ανοιχτή συζήτηση με θέμα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τον υγιή ανταγωνισμό. Στην κατάμεστη αίθουσα του κτιρίου τη συζήτηση άνοιξε ο δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, στη συνέχεια τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του ΕΕΣΠ Δημήτρης Συξέρης και ακολούθησαν οι τοποθετήσεις επιχειρηματιών και πολιτών του Πόρου. Να σημειώσουμε ότι στη συζήτηση δεν παρευρέθηκε ο έτερος υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Στρατηγός ούτε κάποιος άλλος υποψήφιος του συνδυασμού του, με εξαίρεση τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Αναγνωστόπουλο, ο οποίος ωστόσο τοποθετήθηκε με την ιδιότητα του επιχειρηματία, υπερασπιζόμενος την επιχείρησή του. Οι ανοιχτές συζητήσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες δύο Τετάρτες με θέματα την οργάνωση και αναβάθμιση του λιμανιού του Πόρου και το θέμα του Βιολογικού Καθαρισμού.

Ανεβάζουν ρυθμούς οι υποψήφιοι στην Τροιζηνία και στα Μέθανα

Μπαράζ ανακοινώσεων υποψήφιων συμβούλων έχει ξεκινήσει στον Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων. Ο Σπύρος Χ. Πολλάλης έχει ήδη κάνει γνωστούς 46 συμβούλους που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιό του, ενώ την Τετάρτη 20 Μαρτίου πραγματοποίησε συνέλευση με τους υποψηφίους του, όπου συζητήθηκαν οι κινήσεις του συνδυασμού. Υπενθυμίζουμε πως η παράταξη του κ. Πολλάλη ονομάζεται «Νέα Πνοή».
Τα χαρτιά του ανοίγει και ο Γιώργος Κεραμίδας, ο οποίος έχει ανακοινώσει μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές 24 υποψήφιους συμβούλους, ενώ έχει δημοσιοποιηθεί το λογότυπο του συνδυασμού του, που ονομάζεται «Δήμος από την Αρχή». Σύμφωνα με πληροφορίες του SM, εκτός από τους υποψηφίους που έχουν ήδη ανακοινωθεί, στον συνδυασμό του κ. Κεραμίδα θα συμμετάσχουν και οι δύο παραιτηθέντες αντιδήμαρχοι της δημοτικής αρχής του Κώστα Καραγιάννη, οι Σ. Καρνέζης και Μ. Μπακάλη. Να σημειώσουμε πως με τον κ. Κεραμίδα θα είναι υποψήφιοι, μεταξύ άλλων, και οι Σ. Αθανασίου και Ε. Δαρσινού, δύο άνθρωποι με μεγάλη εμπειρία από τη συμμετοχή τους στα κοινά.
Την Τετάρτη 20 Μαρτίου, η παράταξη του κ. Κεραμίδα πραγματοποίησε ανοιχτή συγκέντρωση σε εστιατόριο της Τροιζηνίας, όπου συμμετείχαν περίπου 60 υποψήφιοι, αλλά και φίλοι της παράταξης. Στη συνάντηση εγκρίθηκαν ομόφωνα ο τίτλος του συνδυασμού και το λογότυπο, ενώ οι ομιλητές αναφέρθηκαν στα προβλήματα της περιοχής. Αποφασίστηκε να συγκροτηθούν ομάδες εργασίας για διάφορα θέματα, τα οποία θα τεθούν σε διαβούλευση από ευρύτερες ομάδες της κοινωνίας, ενώ οι γενικές συνελεύσεις του συνδυασμού θα γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε οι αποφάσεις να λαμβάνονται ύστερα από συζήτηση και συλλογικά.
Τέλος, ο δήμαρχος Τροιζηνίας – Μεθάνων και εκ νέου υποψήφιος Κώστας Καραγιάννης δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του, και μέχρι σήμερα περιορίζεται στα καθήκοντά του, προβάλλοντας τις δράσεις του δήμου, δίχως να συμμετέχει με ιδιαίτερη θέρμη στην προεκλογική «κούρσα».

Διαβάστε επίσης

Ηχηρό μήνυμα για το περιβάλλον έστειλε ο Πόρος με τη δράση “Let’s do it Greece!”ΠΟΡΟΣ

Το βροχερό Σάββατο διαδέχτηκε μια ηλιόλουστη Κυριακή και έτσι, δεκάδες εθελοντές από τον Πόρο και όλη την Ελλάδα έδωσαν το παρόν στο ραντεβού για τη μεγάλη δράση καθαρισμών ακτών κ...

Δόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα του δρόμου που εκτελούνταν τα έργα του ΒΙΟΚΑ ΠόρουΠΟΡΟΣ

Σύμφωνα με ενημέρωση του Δημάρχου Πόρου, από σήμερα 2.4.2019 δόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα της παραλιακής οδού που είχε αποκλεισθεί για την εκτέλεση του έργου του Βιολογικού, καθ...