Πόρος: Αμερικανοί διατροφολόγοι ενώνουν τη φωνή τους κατά των βιομηχανικών ιχθυοκαλλιεργειών
Μια ομάδα Αμερικανών διατροφολόγων που βρέθηκαν στον Πόρο για να μελετήσουν από κοντά τη μεσογειακή διατροφή, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για ένα σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα που απασχολεί το νησί: τις βιομηχανικές ιχθυοκαλλιέργειες.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο τουριστικό κατάλυμα Odyssey στο Ασκέλι Πόρου, οι διατροφολόγοι παρακολούθησαν σεμινάρια μεσογειακής διατροφής και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την ελληνική κουλτούρα και την παράδοση. Ωστόσο, το ενδιαφέρον τους κεντρίστηκε ιδιαίτερα από το ντοκιμαντέρ «Το Ιερό του Ποσειδώνα», το οποίο προβλήθηκε στην Καθετή και αναδεικνύει τις αρνητικές επιπτώσεις των βιομηχανικών ιχθυοκαλλιεργειών στο θαλάσσιο περιβάλλον και στις τοπικές κοινότητες.
Οι Αμερικανοί επισκέπτες, εντυπωσιασμένοι από την ομορφιά των ακτών του Πόρου, εξέφρασαν την ανησυχία τους για την απειλή που αντιμετωπίζουν από τις βιομηχανικές ιχθυοκαλλιέργειες. Συμμετείχαν σε συζήτηση μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ, κατά την οποία ανέφεραν ότι η βιώσιμη αλιεία και η προστασία των θαλασσών είναι κρίσιμα ζητήματα για όλο τον πλανήτη.
Το ντοκιμαντέρ «Το Ιερό του Ποσειδώνα», διαθέσιμο στο κανάλι της Καθετής στο Youtube, παρουσιάζει τις επιπτώσεις των βιομηχανικών ιχθυοκαλλιεργειών στο θαλάσσιο περιβάλλον και στην τοπική κοινότητα.