ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μια ποριώτικη μελωδία στη μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή από τον Δήμο Καλαμαριάς

Θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του Σταύρου Κουγιουμτζή, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο τη μετονομασία του Θεάτρου Χηλής, σε Θέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής». Η πρόταση έγινε ομόφωνα δεκτή κι έτσι την Κυριακή 29 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τη μετονομασία του θεάτρου, που διοργανώθηκε από τον Δήμο Καλαμαριάς και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, υπό τη γενική εποπτεία της αντιδημάρχου Βάσως Νικολέττου.

 

Αυτό όμως που αξίζει να σημειώσουμε είναι το ότι στη συναυλία, ενδιάμεσα των τραγουδιών, ακούστηκε το τραγούδι «Ανθισμένες πασχαλιές», που δεν είναι του Σταύρου Κουγιουμτζή, αλλά γεννήθηκε, πολύ πρόσφατα, μέσα από ένα παιχνίδι με τίτλους και στίχους τραγουδιών του, με ενδιάμεσες παρεμβάσεις από τον εκπαιδευτικό και συγγραφέα Μπάμπη Ανδριανόπουλο, μουσική του Βαγγέλη Τζίτζη και ερμηνεία του Γεράσιμου Ανδρεάτου.


Μετά την εκδήλωση για τη μετονομασία του θεάτρου, όπου περίσσεψε η συγκίνηση, ακολούθησε μεγάλη συναυλία αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή στο κατάμεστο δημοτικό θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» με τη συμμετοχή της Πολυτονικής Ορχήστρας Κατερίνης υπό τη διεύθυνση του Παναγιώτη Λυμπανοβνού και της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Καλαμαριάς σε διεύθυνση του Γιάννη Κούκα. Τραγούδησαν ο Κώστας Καψάλης και η ζωή Ανδρικοπούλου, ενώ στην οθόνη προβλήθηκε αρχειακό υλικό από τη διαδρομή του Σταύρου Κουγιουμτζή, σε επιμέλεια του γράφοντα το παρόν κείμενο, ο οποίος ανέλαβε και την παρουσίαση της βραδιάς.

Μετά από πρόσκληση του κ. Δαρδαμανέλη τη συναυλία τίμησαν με την παρουσία τους η σύζυγος του Σταύρου Κουγιουμτζή Αιμιλία, μαζί με την κόρη τους Μαρία και ο Γιώργος Νταλάρας - με τη σύζυγό του Άννα - όχι ως τραγουδιστής αυτή τη φορά, αλλά ως ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς, λόγω βαθιάς φιλίας και μακρόχρονης συνεργασίας με τον συνθέτη.
17.KOUGIOUMTZIS KALAMARIA
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης οι βουλευτές Θεσσαλονίκης Στράτος Σιμόπουλος και Άννα Ευθυμίου, η Αντιπεριφερειάρχης της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο Δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτετζίδης και ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Κεδίκογλου, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Καλαμαριάς Ελένη Φύκα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς Δημήτριος Κυρατζής, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι Καλαμαριάς από όλες τις παρατάξεις, η αντιδήμαρχος Τουρισμού της Κατερίνης Μαρία Τερζίδου και ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ του Δήμου Κατερίνης Γιάννης Νταντάμης, ως εκπρόσωποι του δημάρχου, εκπρόσωπος του Διοικητή του Ναυτικού Σταθμού Βορείου Ελλάδος και η εκπρόσωπος του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Τάνια Κιουμουρτζίδου.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει σε τρεις συνεργάτες μουσικούς του Σταύρου Κουγιουμτζή, τον Γιώργο Καζαντζή, τον Κώστα Ματσίγκο και τον Ανδρέα Καρακότα, που ήταν παρόντες.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τις ομιλίες του δημάρχου Καλαμαριάς Γιάννη Δαρδαμανέλη, της Αιμιλίας Κουγιουμτζή, του Γιώργου Νταλάρα, του προέδρου της Πολυτονικής Ορχήστρας Κατερίνης Θανάση Κουστιάνη, του προέδρου του ΟΠΠΑΠ του Δήμου Κατερίνης Γιάννη Νταντάμη και του γράφοντα, ενώ στη συνέχεια η Πολυτονική Ορχήστρα Κατερίνης με τον Κώστα Καψάλη, τη Ζωή Ανδρικοπούλου και, στο δεύτερο μέρος, τη Χορωδία του Δήμου Καλαμαριάς παρουσίασαν ένα απάνθισμα από μεγάλες επιτυχίες, αλλά και λιγότερο γνωστά τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή.

31.KOUGIOUMTZIS KALAMARIA
Το πρόγραμμα της συναυλίας
1. Τρελοί και άγγελοι (Nτύλαν Τόμας) (Σταύρος Κουγιουμτζής) Κώστας

2. Βάλε τα καλά (Σταύρος Κουγιουμτζής – Μιχάλης Μπουρμπούλης) Ζωή

3. Είσαι ωραία σαν αμαρτία (Σταύρος Κουγιουμτζής – Λάκης Τεάζης) Κώστας

4. Το σακάκι μου κι αν στάζει (Σταύρος Κουγιουμτζής – Άκος Δασκαλόπουλος) Κώστας

5. Φύγανε τα χρόνια (Σταύρος Κουγιουμτζής – Άκος Δασκαλόπουλος) Κώστας

6. Χρόνια σαν βροχή (Σταύρος Κουγιουμτζής – Μάνος Ελευθερίου) Ζωή

7. Του κάτω κόσμου τα πουλιά (Σταύρος Κουγιουμτζής – Μάνος Ελευθερίου) Κώστας

8. Αυγερινό παράπονο (Σταύρος Κουγιουμτζής – Άκος Δασκαλόπουλος) Κώστας

9. Σου στέλνω χαιρετίσματα (Σταύρος Κουγιουμτζής – Μιχάλης Μπουρμπούλης) Ζωή

10. Στα ψηλά τα παραθύρια (Σταύρος Κουγιουμτζής – Λευτέρης Παπαδόπουλος) Κώστας

11. Θα ‘ταν 12 του Μάρτη (Σταύρος Κουγιουμτζής – Μιχάλης Μπουρμπούλης) Ζωή

12. Τρεις η ώρα νύχτα (Σταύρος Κουγιουμτζής – Μάνος Ελευθερίου) Ζωή

13. Tα πρώτα λόγια (Παραδοσιακό, διασκευή: Σταύρος Κουγιουμτζής – στίχοι: Μάνος Ελευθερίου) Κώστας

14. Κάποιος χτύπησε την πόρτα (Σταύρος Κουγιουμτζής – Λευτέρης Παπαδόπουλος) Κώστας

15. Έτσι ειν’οι άνθρωποι (Σταύρος Κουγιουμτζής – Σώτια Τσώτου) Κώστας

16. Δεν είμαι εγώ (Σταύρος Κουγιουμτζής) Κώστας
27.KOUGIOUMTZIS KALAMARIA
17. Όλα καλά (Σταύρος Κουγιουμτζής) Κώστας - Χορωδία

18. Χάντρα στο κομπολόι σου (Σταύρος Κουγιουμτζής – Άκος Δασκαλόπουλος) Κώστας - Χορωδία

19. Ένας κόμπος η χαρά μου (Σταύρος Κουγιουμτζής) Κώστας - Χορωδία

20. Αχ τι άδικο (Σταύρος Κουγιουμτζής – Άκος Δασκαλόπουλος) Κώστας

21. Το περιστεράκι (Σταύρος Κουγιουμτζής) Ζωή

22. Να’τανε το ‘21 (Σταύρος Κουγιουμτζής – Σώτια Τσώτου) Κώστας - Χορωδία

23. Το πουκάμισο το θαλασσί (Σταύρος Κουγιουμτζής – Άκος Δασκαλόπουλος) Χορωδία

24. Σ’ αγαπώ (Σταύρος Κουγιουμτζής – Άκος Δασκαλόπουλος) Ζωή

25. Μη μου θυμώνεις μάτια μου (Σταύρος Κουγιουμτζής) Κώστας - Χορωδία

26. Οι ελεύθεροι κι ωραίοι (Σταύρος Κουγιουμτζής – Μάνος Ελευθερίου) Κώστας - Χορωδία

27. Στα χρόνια της υπομονής (Σταύρος Κουγιουμτζής – Μάνος Ελευθερίου) Ζωή - Χορωδία

28. Πού ‘ναι τα χρόνια (Σταύρος Κουγιουμτζής – Άκος Δασκαλόπουλος) Κώστας - Χορωδία

29. Η Καλαμαριά (Σταύρος Κουγιουμτζής – Θανάσης Παπαδόπουλος ή Μαργαρίτης) Κώστας – Χορωδία

Encore
30. Οι ελεύθεροι κι ωραίοι (Σταύρος Κουγιουμτζής – Μάνος Ελευθερίου) Κώστας - Χορωδία
55.KOUGIOUMTZIS KALAMARIA
Δεν ξέρω αν σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει το «ασυμβίβαστο», αλλά λόγω της άμεσης «εμπλοκής» μου στην εκδήλωση, προτίμησα αυτή τη φορά, αντί των δικών μου εντυπώσεων, να επιλέξω κάποια κείμενα από συντελεστές του αφιερώματος, που μετέφεραν το κλίμα γράφοντας τις εντυπώσεις τους στο διαδίκτυο.

Γιάννης Δαρδαμανέλης (Δήμαρχος Καλαμαριάς)
«Σταύρος Κουγιουμτζής»
Έτσι ονομάζεται πια το θέατρο της οδού Χηλής. Συγκίνηση στα αποκαλυπτήρια της φωτεινής επιγραφής, παρουσία της συζύγου του σύνθετη και του Γιώργου Νταλάρα.

Περηφάνια γιατί επί δημαρχίας μου τιμήσαμε τον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη. Ακολούθησε μια ανεπανάληπτη συναυλία, με πολλά τραγούδια του, που μας ταξίδεψε στον κόσμο των αναμνήσεων
.
25.KOUGIOUMTZIS KALAMARIA
Δήμος Κατερίνης
Καλαμαριά – Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη»: Η Πολυτονική Ορχήστρα Κατερίνης ενθουσίασε στη συναυλία – αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή

Αφιέρωμα στον συνθέτη Σταύρο Κουγιουμτζή, παρουσίασε το βράδυ της περασμένης Κυριακής, στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη», το πλήρες σχήμα της Πολυτονικής Ορχήστρας Κατερίνης. Η συναυλία-αφιέρωμα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο απόδοσης τιμής του Δήμου Καλαμαριάς στον συνθέτη που συνέδεσε τη ζωή του με την περιοχή, ενώ πέρα από τη συναυλία, επικεντρώθηκε στη μετονομασία του θεάτρου «Οδού Χηλής» σε θέατρο «Σταύρου Κουγιουμτζή».

Στη διάρκεια της όμορφης μουσικής βραδιάς ακούστηκαν τριάντα αγαπημένα τραγούδια του συνθέτη, ενορχηστρωμένα από τον μαέστρο της ορχήστρας, Παναγιώτη Λυμπανοβνό και ερμηνευμένα από τους: Ζωή Ανδρικοπούλου, Κώστα Καψάλη, συνοδεία της Μικτής Χορωδίας Δήμου Καλαμαριάς και υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Κούκα.

Η υποδοχή της Πολυτονικής έγινε με ενθουσιασμό και συγκίνηση από το κοινό, ενώ ενίσχυσε την εξωστρέφεια της Ορχήστρας: οι μουσικοί της όλων των ηλικιών απέδειξαν την καλλιτεχνική τους ωριμότητα, ενώ έγιναν πρέσβεις του πολιτισμού που «παράγει» και μπορεί να «εξάγει» η πόλη μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η σύζυγος του συνθέτη, Αιμιλία Κουγιουμτζή, και ο Γιώργος Νταλάρας, ενώ τον συντονισμό και την επιμέλεια του αφιερώματος είχε ο Θανάσης Γιώγλου. Τον δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) Γιάννης Νταντάμης και η αντιδήμαρχος Τουρισμού Μαρία Τερζίδου, οι οποίοι σε δηλώσεις τους συνεχάρησαν όλους τους συντελεστές της Πολυτονικής, που όπως είπαν: «διαχρονικά φέρουν στις αποσκευές τους ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του καλού ελληνικού τραγουδιού».

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της Πολυτονικής, Αθανάσιος Κουστιάνης: «Η εμφάνιση αυτή της Πολυτονικής Ορχήστρας δεν θα είχε πραγματοποιηθεί χωρίς τον ζήλο και το μεράκι όλων των μελών της, καθώς και χωρίς την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση της δημοτικής αρχής της πόλης μας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στην πρόεδρο των Δημοτικών Parking Κατερίνης Ασημίνα Πούλιου για την παραχώρηση του λεωφορείου που μετέφερε όλα τα μέλη και τον εξοπλισμό τους στην Καλαμαριά.

Τους ευχαριστούμε που στέκονται πάντα αρωγοί στην προσπάθειά μας. Επίσης, τα εύσημα πρέπει να αποδοθούν και στον δήμαρχο Καλαμαριάς Ιωάννη Δαρδαμανέλη, την αντιδήμαρχο Πολιτισμού Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Δήμου Καλαμαριάς, Βάσω Νικολέτου για την πρωτοβουλία, την εξαιρετική οργάνωση και τη ζεστή φιλοξενία
».
(Από τη σελίδα του Δήμου Κατερίνης στο facebook)
30.KOUGIOUMTZIS KALAMARIA
Μαρία Τερζίδου (Αντιδήμαρχος Τουρισμού Κατερίνης)
29 Ιανουαρίου 2023
Τον δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο εκπροσωπήσαμε με τον πρόεδρο ΟΠΠΑΠ Δ. Κατερίνης Γιάννη Νταντάμη, στην εξαιρετική εκδήλωση - αφιέρωμα που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμαριάς προς τιμήν του μικρασιάτη στην καταγωγή μουσικοσυνθέτη και στιχουργού Σταύρου Κουγιουμτζή. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η σύζυγος του μουσικοσυνθέτη Αιμιλία, ο μέγιστος Γιώργος Νταλάρας και πλήθος μουσικών που «βρέθηκαν» στην μουσική πορεία του κ. Κουγιουμτζή.

Χθες βράδυ απολαύσαμε για μία φορά ακόμη την Πολυτονική Ορχήστρα Κατερίνης που μαζί με την Μικτή Χορωδία του Δήμου Καλαμαριάς μας ταξίδεψαν με τις μουσικές εκτελέσεις τους σε όλη τη ζωή ενός από τους μεγαλύτερους συνθέτες της Ελλάδας, του Σταύρου Κουγιουμτζή.

Επί δύο ώρες ασταμάτητης μουσικής πανδαισίας και εν μέσω χειροκροτημάτων νιώσαμε ιδιαίτερη περηφάνια και συγκίνηση για τους μουσικούς μας, που μας τιμούν όπου και αν βρεθούν.
Τα θερμότερα συγχαρητήρια μας στον μαέστρο Παναγιώτη Λυμπανοβνό, στον πρόεδρο Θανάση Κουστιάνη, στους τραγουδιστές Κωστή Καψάλη και Ζωή Ανδρικοπούλου, αλλά και σε όλους τους μουσικούς της ξεχωριστής Ορχήστρας της πόλης μας που η αξία τους ξεπερνά τα σύνορα του δήμου και του νόμου μας.

Χίλια μπράβο στον μαέστρο Γιάννη Κούκα. Σείστηκε το θέατρο από τα χειροκροτήματα του μουσικού κοινού της Καλαμαριάς στην αναφώνηση του ονόματος του αγαπητού Γιάννη και αυτό αποδεικνύει τον σεβασμό τους για το έργο του εκεί.

Τέλος, συγχαίρουμε τον δήμαρχο Καλαμαριάς Ιωάννη Δαρδαμανέλη, και την αντιδήμαρχο Πολιτισμού Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Βάσω Νικολέτου για την όμορφη βραδιά που ζήσαμε και την θερμή φιλοξενία τους. Εκπροσωπώντας τον δήμο μας, ανανεώσαμε το ραντεβού μας μαζί τους καθώς τα κοινά μας σημεία είναι πολλά.
51.KOUGIOUMTZIS KALAMARIA

Σωτήρης Γεωργιάδης (Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμαριάς / Πρώην πρόεδρος ΙΑΠΕ)
Μετά την μετονομασία του θεάτρου της Χηλής σε θέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» δόθηκε συναυλία προς τιμή του στο δημοτικό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» με την Πολυτονική ορχήστρα Κατερίνης υπό τη διεύθυνση του Παναγιώτη Λυμπανοβνού και την συμμετοχή της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Καλαμαριάς υπό την διεύθυνση του Γιάννη Κούκα, με την παρουσία της συζύγου του συνθέτη και του Γιώργου Νταλάρα.

Ψυχή και οργανωτής της εκδήλωσης ο ερευνητής της λαϊκής μουσικής και συγγραφέας Θανάσης Γιώγλου και συγχαρητήρια σε όλους όσους είχαν συμβολή στην αρτιότητα της εκδήλωσης στην Αντιδημαρχία Πολιτισμού, στο προσωπικό της Αντιδημαρχίας, στη Μικτή Χορωδία, στο μαέστρο τον Γιάννη Κούκα, στην Πολυτονική ορχήστρα Κατερίνης και στους τεχνικούς του θεάτρου.

11.KOUGIOUMTZIS KALAMARIA
Θανάσης Κουστιάνης (Πρόεδρος Πολυτονικής Ορχήστρας Κατερίνης)
Είναι Υποχρέωση μας να μεταδώσουμε όλη μας την αγάπη και γνώση στην Ελληνική Μουσική και όχι μόνο, πρώτα από όλα στα παιδιά μας και μετά σε όλους τους συνάνθρωπους μας. Επίσης είναι μεγάλη μας χαρά, όταν μεταφέρουμε στους ακροατές σε κάθε μας συναυλία το «ταξίδι» που κάνουμε όλοι εμείς την στιγμή της συναυλίας μας και φαίνεται από τα μάτια και τα χαμόγελα σας!!!! Ευχαριστούμε για όλα ότι κάνετε για εμάς, και κάθε φορά είστε δίπλα μας αρωγοί στα όνειρα μας!!!! Για μια ακόμη φορά ο Δήμος Κατερίνης ήταν δίπλα μας!!!! Ο Κώστας Κουκοδήμος και οι συνεργάτες του, Μαρία Τερζίδου, Γιάννης Νταντάμης, αποδείξατε πως ο Πολιτισμός τελικά Υπάρχει!!!!
22.KOUGIOUMTZIS KALAMARIA
Κατερίνα Κανιτάκη (Χορωδός)
Χθες είχα τη χαρά για πρώτη φορά ως χορωδός να ζήσω κάτι μεγαλειώδες για τα δεδομένα του δήμου μας. Το γεμάτο από κόσμο θέατρο της Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» υποδέχθηκε την εξαιρετική Πολυτονική Ορχήστρα, σε ένα άρτιο συναυλιακό αφιέρωμα στον σπουδαίο Σταύρο Κουγιουμτζή, παρουσία δημάρχων της Θεσσαλονίκης και εκπροσώπων του δήμου μας, της Αιμιλίας Κουγιουμτζή και του Γιώργου Νταλαρα. Η Μικτή Χορωδία του Δήμου Καλαμαριάς συνόδευσε με συγκίνηση τους εξαιρετικούς τραγουδιστές σε τραγούδια ορόσημα της μουσικής ιστορίας του τόπου μας.

Θα πω για άλλη μια φορά ποσό πολύ συγκινούμαι όταν βλέπω μαθητές να αφιερώνουν χρόνο και ψυχή στη μουσική, παίζοντας με πάθος, με αφοσίωση μελωδίες που όλοι αγαπήσαμε, αγαπάμε και πάντα θα σιγοτραγουδάμε σε όλες τις χαρούμενες ή θλιβερές στιγμές της ζωής μας. Ας δώσουμε στα παιδιά χώρο και κίνητρο να εκφραστούν μέσα από τη μουσική, την αληθινή, τη γνήσια, αυτή που βγαίνει από το βάθος της ψυχής και ευφραίνει τις καρδιές μας. Η καλλιέργεια του μυαλού και της ψυχής μέσα από την τέχνη είναι σωτηρία. Θερμά συγχαρητήρια και πολλά ευχαριστώ στον Παναγιώτη Λυμπανοβνό για την καταπληκτική ενορχήστρωση, και φυσικά στον δικό μας ακούραστο μαέστρο και ήρεμη δύναμη μας Γιάννη Κούκα. Ανυπομονούμε για τα επόμενα.

57.KOUGIOUMTZIS KALAMARIA
Πασχαλιά Καζαντζίδου (Χορωδός)
Πήραμε ένα εισιτήριο η χορωδία μας, Μικτή Χορωδία του Δήμου Καλαμαριάς, μαζί με τον μαέστρο μας Γιάννη Κούκα. Εδώ έπρεπε να δουλέψουμε πέρα από αυτό που μπορεί να καταγράψει ο κόσμος του Σταύρου Κουγιουμτζή στον καθένα μας ξεχωριστά και ταξιδέψαμε μπρος, πίσω και ξανά από την αρχή και η συγκίνηση ήτανε μεγάλη ακόμη και τις στιγμές που έπρεπε να είμαστε στην καλύτερη μας στιγμή να τραγουδάμε, για να προσέχουμε τον μαέστρο Παναγιώτη Λυμπανοβνό στη σκηνή.

Μπροστά μας ήτανε σαν φύλακες άγγελοι, ο κόσμος που διψούσε για μουσική, η κυρία Αιμιλία Κουγιουμτζή, η Μαρία Κουγιουμτζή, ο Γιώργος Νταλάρας, η Άννα Νταλάρα, ο Γιώργος Καζαντζής, ο Ανδρέας Καρακότας, ο Κώστας Ματσίγκος. Κι αν τους αναφέρω, είναι γιατί αυτοί άνθρωποι μου μάθανε τα τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή!
Ευγνωμοσύνη!
Θανάση Γιώγλου - συγχαρητήρια!
61.KOUGIOUMTZIS KALAMARIA
Στο video μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα απόσπασμα από τη μετονομασία του θεάτρου, την έναρξη της εκδήλωσης με τις ομιλίες του δημάρχου Καλαμαριάς Γιάννη Δαρδαμανέλη, της Αιμιλίας Κουγιουμτζή, του Γιώργου Νταλάρα, του προέδρου της Πολυτονικής Ορχήστρας Κατερίνης Θανάση Κουστιάνη και του γράφοντα, καθώς και τρία τραγούδια από τη συναυλία («Τρελοί και άγγελοι», «Το περιστεράκι», «Η Καλαμαριά»).


Στη gallery (κάτω από το video) μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση.
-Φωτογραφίες: Απόστολος Γκρίνιας & Μάκης Ιωακειμίδης. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως.
Video: Μάκης Ιωακειμίδης

Διαβάστε επίσης

Πόρος: Έφυγε από τη ζωή ο τελευταίος Μικρασιάτης πρόσφυγας Μιχάλης ΧατζηπέροςΠΟΡΟΣ

Θλιβερή ημέρα για τον Πόρο, καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 100 ετών ο τελευταίος - μέχρι χθες εν ζωή - Μικρασιάτης πρόσφυγας Μιχάλης Χατζηπέρος. Την είδηση του θανάτου του, ανακο...

Πόρος: Η απάντηση για το θέμα της Πολιτικής Προστασίας του Πόρου, στην ερώτηση της βουλευτού της Ελληνικής Λύσης Σ. ΑσημακοπούλουΠΟΡΟΣ

Στις 18 Ιανουαρίου 2023, η  Σοφία – Χάιδω Ασημακοπούλο υ, Βουλευτής Β΄ Πειραιά της "Ελληνικής Λύσης" κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και ...

Πόρος: Ο υποψήφιος δήμαρχος Γ. Κουτουζής στις τελετές κοπής πίτας της EAAN Πόρου και του Συλλόγου ΑμΕΑ "Άγιος Κήρυκος" ΠΟΡΟΣ

Από τον υποψήφιο δήμαρχο Πόρου Γιώργο Κουτουζή, αναρτήθηκε η ακόλουθη ενημέρωση, σχετικά με την παρουσία του στις τελετές της κοπής της πίτας της EAAΝ Πόρου και του Συλλόγου γονέων...

Ο Δήμος Πόρου για την Μελέτη του Ρυμοτομικού του Οικισμού και για τις Μελέτες που θα χρηματοδοτηθούν από την ΠεριφέρειαΠΟΡΟΣ

Για την σπουδαιότητα της Μελέτης του αποτύπωσης και διόρθωσης του Ρυμοτομικού Σχεδίου του παραδοσιακού Οικισμού του Πόρου, ενημέρωσε με ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημη...

Πόρος: Η... Μπάρμπαρα τρόμαξε, αλλά δεν πτόησε τους πεζοπόρους του "Όλοι μαζί περπατάμε" ΠΟΡΟΣ

Η κακοκαιρία Μπάρμπαρα, τρομοκράτησε κάποιους από τους πεζοπόρους του Πόρου, όχι όμως όλους, στην δεύτερη εξόρμηση που πραγματοποίησε η ομάδα "Όλοι μαζί περπατάμε", την Κυριακή 5 Φ...

Έργο πνοής για τον Δήμο Πόρου η μελέτη για νέο ρυμοτομικό σχέδιο στον παραδοσιακό οικισμό με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια ΑττικήςΠΟΡΟΣ

Τη  μελέτη για την αναθεώρηση του ρυμοτομικού σχεδίου  στον παραδοσιακό οικισμό του Πόρου, ένα έργο – σταθμό που θα δώσει νέα ώθηση στην ανάπτυξη του Δήμου Πόρου, χρηματοδοτεί από ...

Επιδαύριος Δρόμος 2023: Η whynot ενώνει τις δυνάμεις της με την ομάδα του Saronic Outdoor ActivitiesΠΟΡΟΣ

Έπειτα από χρόνια φιλίας και συνεργασίας στις διοργανώσεις Τριαθλου της whynot, ο Πάνος Ρώτας και ο Σπύρος Ροής αποφάσισαν να ενώσουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους και να επιστ...

Πόρος - Λεμονοδάσος: Κοπή πίτας του Τ.Ο.Ε.Β. και του Συλλόγου Φίλων Λεμονοδάσους ΠΟΡΟΣ

Γράφει ο Γιάννης Μανιάτης -    Το πρωί της Τετάρτης 1ης Φεβρουαρίου 2023, ο ΤΟΕΒ και ο Σύλλογος Φίλων Λεμονοδάσους έκοψαν την πίττα τους στον Αγ. Σεραφείμ, μετά τη Θεία Λειτουργία ...