ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πόρος - Λεμονοδάσος: Κοπή πίτας του Τ.Ο.Ε.Β. και του Συλλόγου Φίλων Λεμονοδάσους

Γράφει ο Γιάννης Μανιάτης - 
 
Το πρωί της Τετάρτης 1ης Φεβρουαρίου 2023, ο ΤΟΕΒ και ο Σύλλογος Φίλων Λεμονοδάσους έκοψαν την πίττα τους στον Αγ. Σεραφείμ, μετά τη Θεία Λειτουργία για τη γιορτή του Αγ. Τρύφωνα, η εικόνα του οποίου έχει αφιερωθεί στον ναό από την οικογένεια Εμμ. Κ. Μουτζουβή.
 
Μετά τη Θεία Λειτουργία από τον π. Νεκτάριο του Αγ. Γεωργίου Πόρου, έγινε Αγιασμός για τη νέα χρονιά και ακολούθησε η κοπή της πίττας από τους προέδρους των φορέων Τάσο Γερασίμου και Φωτεινή Μπάκα. Το φλουρί έπεσε στον Αντιδήμαρχο Πόρου Χρήστο Λίτσα, που κέρδισε μία πανέμορφη ρίζα λεμονιάς. Ακολούθησε παράθεση αναψυκτικών και γλυκών στο προαύλιο του ναού. Η πίττα και τα αναψυκτικά ήταν, όπως και προηγούμενα χρόνια, προσφορά του ζαχαροπλαστείου του Δημήτρη και της Μαρίας Βλάχου, ενώ η ρίζα λεμονιάς, προσφορά του φυτωρίου του Αντώνη Μπακογιάννη.
 
Η όμορφη λιακάδα και ο συνδυασμός της γιορτής με την εκδήλωση της πίττας βοήθησαν για τη προσέλευση αρκετού κόσμου από τον Πόρο, το Γαλατά και τους μόνιμους Λεμονοδασίτες που έδωσαν το παρόν. Από τον Δήμο Πόρου παραβρέθηκαν αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι. Η παρουσία όλων αυτών έδειξε την αγάπη και την εκτίμησή τους για την δύσκολη προσπάθεια που καταβάλλουν οι 2 φορείς του τόπου μας με τον Δήμο για τη διάσωση, την ανάπτυξη και την παραπέρα αξιοποίηση του Λεμονοδάσους.
 
Τα Δ.Σ. του ΤΟΕΒ και του Συλλόγου εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στον Δημήτρη και στη Μαρία Βλάχου, στον Αντώνη Μπακογιάννη και στις κυρίες που έφεραν τα γλυκά για την προσφορά τους, αλλά σε όλους όσους παραβρέθηκαν και συμμετείχαν στη γιορτή.

Διαβάστε επίσης

Πόρος: "Όλοι μαζί περπατάμε" στο μονοπάτι (Poros Trails) Νο 6 - "Οροπέδιο, ιστορία και θάλασσα"ΠΟΡΟΣ

Το " Όλοι μαζί περπατάμε" διοργανώνει τη 2η πεζοπορική του διαδρομή στις 5 Φεβρουαρίου 2023 και καλεί όλους όσους αγαπούν να περπατούν στη φύση να μας ακολουθήσουν στο μονοπατι (Po...

Πόρος: Ο ΝΟΠΤ έκοψε την πίτα του και τίμησε αθλητές και υποστηρικτές (φωτογραφίες)ΠΟΡΟΣ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, έκοψε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023, ο πολυνίκης Ναυτικός Όμιλος Πόρου Τροιζηνίας, στην, γεμάτη κόσμο, αίθουσα εκδηλώσεων Β' Δημοτικού/ Γυμνασίου Πόρ...