ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πόρος: Ξεκινούν την Κυριακή οι εκδηλώσεις της "Γειτονιάς των Χριστουγέννων" - Δείτε ένα προς ένα όλα τα δρώμενα των γιορτών

Από το Αρχαιολογικό Μουσείο Πόρου ξεκινούν αύριο Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, οι εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων, στα πλαίσια της "Γειτονιάς των Χριστουγέννων". 
 
Είναι αλήθεια πως  η "Γειτονιά των Χριστουγέννων" μας έλλειψε για δυο Χριστούγεννα, ελέω πανδημίας και είναι επίσης αλήθεια ότι η ανάγκη για χαμόγελο και αισιοδοξία που χαρίζουν τα Χριστούγεννα, είναι μεγαλύτερη από ποτέ. 
 
Ιδιαίτερα για τα παιδιά, που σε τόσο τρυφερή ηλικία πέρασαν δύο Χριστούγεννα, κλεισμένα στο σπίτι, μακριά από δρώμενα, παραστάσεις, μουσικές, φωνές και ομαδικά παιχνίδια. Μάλιστα κάποια από τα μικρότερα, δεν έχουν ζήσει καν την κοινωνική διάσταση των εορτών των Χριστουγέννων. 
 
Όλα αυτά, φέτος, αλλάζουν. Ο Δήμος Πόρου προγραμματίζει πληθώρα εκδηλώσεων για μικρά, αλλά και μεγάλα... παιδιά. 
 
Η πλατεία έχει στολιστεί, η εξέδρα των εκδηλώσεων έχει στηθεί, τα μεγάφωνα της παραλίας παίζουν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και το μόνο που απομένει είναι να στηθεί το παιδικό τραινάκι στο κέντρο της πλατείας και η εξέδρα να γεμίσει με μουσική, χορό και κέφι. 
 
Όλες οι εκδηλώσεις είναι ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ για το κοινό! 
 
 
Ας δούμε τι θα ζήσουμε φέτος τα Χριστούγεννα στον Πόρο: 
 
Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 11πμ: Χριστούγεννα στο Μουσείο
 
Γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πόρου, στην πλατεία Κορυζή. Ελάτε να ακούσουμε παραμύθι, να τραγουδήσουμε και να δημιουργήσουμε παρέα! 
Αφήγηση παραμυθιού: Εύη Πίνη, τραγούδι & πιάνο: Άννα Παπαζαφειροπούλου, κατασκευές: Ελένη Παύλου. 
 
Διοργάνωση: Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς & Νήσων, Φεστιβάλ Χειροτεχνίας Πόρου. 
 
 
 
 
Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου στις 7.30μμ: Χριστουγεννιάτικη Ζούμπα 
 
Το χοροδιδασκαλείο του ΝΟΠΤ, σας καλεί να χορέψετε Ζούμπα, σε Χριστουγεννιάτικη, γεμάτη κέφι ατμόσφαιρα στην κεντρική σκηνή της Γειτονιάς των Χριστουγέννων. 
 
Σάββατο 24 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι: Τα κάλαντα από την Φιλαρμονική 
 
Η φιλαρμονική μπάντα του Δήμου Πόρου, το μεσημέρι της παραμονής των Χριστουγέννων, θα παιανίσει τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα από την εξέδρα της Γειτονιάς των Χριστουγέννων. 
 
Κυριακή 25 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι: Ο Άγιος Βασίλης με δώρα, στον Πόρο! 
 
Ανήμερα τα Χριστούγεννα, το μεσημέρι, ο Άγιος Βασίλης θα επισκεφθεί τον Πόρο θα μοιράσει δώρα και θα φωτογραφηθεί με όλα τα παιδιά του νησιού! 
 
 
Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι: Χειροτεχνίες και παιχνίδια από το ΚΔΑΠ Πόρου
 
Το ΚΔΑΠ Δήμου Πόρου, καλεί όλα τα παιδιά να δημιουργήσουν και να παίξουν, ευφάνταστες χειροτεχνίες και παιχνίδια στην πλατεία, στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας. 
 
Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου στις 7.30: Ο Τόνις Σφήνος στον Πόρο! 
 
Ναι, για τρίτη φορά, μετά το Ασκέλι και το Νεώριο, όπου έγινε χαμός στα beach party, ο αξεπέραστος Τόνις Σφήνος και το συγκρότημα του οι Playmates, έρχονται στον Πόρο, για να ξεσηκώσουν τους κατοίκους του Πόρου και του Γαλατά, με ξέφρενο ρυθμό, χορό και μπόλικο γέλιο. 
Μη χάσετε την Χριστουγεννιάτικη συναυλία του την Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου στις 7.30μμ στην πλατεία Δημαρχείου. 
 
Ο δημοφιλής Τόνις Σφήνος δεν έγινε γνωστός σε όλη την Ελλάδα, μέσα από την τηλεόραση, το σινεμά ή το ραδιόφωνο. Αγαπήθηκε από το κοινό, μέσα από τις live εμφανίσεις του. Με το μοναδικό ταλέντο που έχει να χαρίζει κέφι και γέλιο, εξαντλεί τα εισιτήρια των μουσικών παραστάσεων του, σε όποιο σημείο της χώρας κι αν εμφανιστεί. 
 
Πλαισιωμένος από εξαιρετικούς μουσικούς και τραγουδιστές, έχει δημιουργήσει ένα πρόγραμμα βασισμένο στις πιο cult στιγμές της ελληνικής ποπ, από τις δεκαετίες του '60, 70, 80 και 90. 
 
Με άκρως επαγγελματικό τρόπο, προσέχει ώστε το πρόγραμμα του να απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και έχει ένα μοναδικό τρόπο, οι συναυλίες του να μετατρέπονται σε πάρτι που φέρνουν το κοινό πιο κοντά τον ένα στον άλλο. 
 
 
 
Τρίτη 27 Δεκεμβρίου στις 6μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων Γυμνασίου: Παιδική παράσταση "Έλσα ΙΙ - Περιπέτεια στο μαγεμένο δάσος" 
 
Μια διαδραστική παραμυθένια περιπέτεια έρχεται στον Πόρο την Τρίτη 27.12.2022 στις 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου. Η Έλσα, η Άννα, ο χιονάνθρωπος Φρόντο και ο τάρανδος Σβεν προσκαλούν τους μικρούς μας φίλους σε μια μαγική ιστορία με χορό και τραγούδι στο χιονισμένο δάσος, ξετυλίγοντας ευφάνταστα και εντυπωσιακά κοστούμια και μαγικά κόλπα.
- Δωρεάν Είσοδος
- Διάρκεια: 70’ (χωρίς διάλειμμα)
- Οι παραστάσεις απευθύνονται σε ηλικίες 2-9 ετών.
Διοργάνωση από το Σύλλογο Γονέων Νηπιαγωγείου. 
 
 
 
Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι: Παιδικό πρόγραμμα με ανιματέρ 
 
Ημέρα χαράς και παιχνιδιών, με τον Σύλλογο Γονέων Α' Δημοτικού να διοργανώνει παιδικό πάρτι με ανιματέρ στη πλατεία Δημαρχείου. 
 
Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου στις 7.30μμ: Συναυλία της χορωδίας του Συλλόγου Γυναικών "Ποριώτισσα" 
 
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Πόρου "Ποριώτισσα", σε γιορτινή ατμόσφαιρα θα μας τραγουδήσουν Χριστουγεννιάτικα, και όχι μόνο, τραγούδια, από την κεντρική σκηνή της πλατείας Δημαρχείου. Την χορωδία του Συλλόγου διευθύνει ο κ. Μανώλης Μαρινάκης. 
 
 
Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου στις 5μμ: Χρώματα, αρώματα και γεύσεις Χριστουγέννων 
 
Στο γραφικό σοκάκι της Ερμού (Γιαχνί Σοκάκι), το ζαχαροπλαστείο "Γλύκισμα" και το εργαστήριο Υφαντικής "Εργάνη" μας καλούν σε ένα δρώμενο γεμάτο χρώματα, αρώματα και γεύσεις Χριστουγέννων. Ελάτε να γευθείτε λιχουδιές, να απολαύσετε μυρωδιές Χριστουγέννων, να δημιουργήσετε χρωματιστές χειροτεχνίες σε ένα "ζεστό" happening που αγαπήθηκε από τους πρώτους εορτασμούς της "Γειτονιάς των Χριστουγέννων". 
 
 
Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι: 1ο Santa Run Poros
 
Ο Δήμος Πόρου και η εταιρεία υπαιθριων δραστηριοτήτων Saronic Outdoor Activities, διοργανώνουν εορταστικό αγώνα τρεξίματος 1.000μ.
"1st Poros Santa Run"
?? Σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους, φορώντας στολές και σκουφάκια Αγίου Βασίλη και το καλύτερο σας χαμόγελο, για να διασκεδασουμε τρέχοντας στον παραλιακό δρόμο του Πόρου.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δ Ω Ρ Ε Α Ν
ΈΠΑΘΛΑ - ΠΑΡΟΧΕΣ
?? Για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, παρέχεται στολή Αγίου Βασίλη.
??Για μεγαλύτερα παιδιά και ενήλικες παρέχεται σκουφάκι Άγιου Βασίλη.
?? Στον τερματισμό θα περιμένει όλους τους συμμετέχοντες μετάλλιο συμμετοχής και μια γλυκιά έκπληξη !!!! ????????
??ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :
Οι εγγραφές για δηλώσεις συμμετοχής ανοίγουν την Παρασκευή 9/12/2022
??Ηλεκτρονικά στον ακόλουθο σύνδεσμο: ??https://saronicactivities.com/saronic-activities-1st...
??Συμπληρώνοντας την φόρμα στο Γραφείο Αντιδήμαρχου στο ισόγειο του δημαρχείου.
Ώρες : 10:00-12:00 καθημερινά
??Για λεπτομέρειες /πληροφορίες :
FOLLOW US ON :
?? Facebook : 1st Poros Santa Run
?? Instagram : porossantarun
??: +306977307835
??: +306976778654
 
 
Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου στις 7.30μμ: Συναυλία με τους "2+2?" 
 
Στην κεντρική σκηνή της πλατείας, το αγαπημένο συγκρότημα του Πόρου "2+2", θα μας ταξιδέψουν με τα ομορφότερα λαϊκά τραγούδια, σε μια βραδιά γεμάτη μελωδίες και νοσταλγία. 
 
 
 
Μην ξεχνάτε ότι κάθε μέρα το "παιδικό τραινάκι" στην πλατεία, θα λειτουργεί από τις 11.00 μέχρι τις 13.00 το μεσημέρι και από τις 17.00 έως τις 20.00 το απόγευμα. 
 
Τέλος ενισχύστε τα εορταστικά bazzar του Συλλόγου Γυναικών  "Ποριώτισσα" και του Συλλόγου Φίλων Αδέσποτων Ζώων PAWS.  

Διαβάστε επίσης

Πόρος: Ιερά πανήγυρη Αγίου Προφήτου Δανιήλ και Αγίων Τριών Παίδων, προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος ΠΟΡΟΣ

Επ' ευκαιρία της εορτής των Αγίων τριών παίδων, του Προφήτου Δανιήλ και του Αγίου Διονυσίου επισκόπου Αιγίνης και Πόρου, πραγματοποιήθηκαν λατρευτικές συνάξεις στον Ι.Ν. Κωνσταντίν...

Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου: Ο Προϋπολογισμός και τα κρίσιμα ζητήματα αρμοδιότητας της κεντρικής διοίκησης (βίντεο)ΠΟΡΟΣ

Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2022, το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου πραγματοποίησε δυο συνεδριάσεις στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου Συγγρού.  H 1η συνεδρίαση είχε ως θέμα την  "Έγκριση...