ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου: Ο Προϋπολογισμός και τα κρίσιμα ζητήματα αρμοδιότητας της κεντρικής διοίκησης (βίντεο)

Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2022, το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου πραγματοποίησε δυο συνεδριάσεις στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου Συγγρού. 


H 1η συνεδρίαση είχε ως θέμα την  "Έγκριση Προϋπολογισμού και Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (ΟΠΔ) Δήμου Πόρου έτους 2023". Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.


Η 2η συνεδρίαση είχε ως θέμα τις "Ενέργειες του Δήμου Πόρου σχετικά με κρίσιμα ζητήματα αρμοδιότητας της κεντρικής διοίκησης". Και αυτό το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

 

Δείτε παρακάτω το βίντεο των δύο συνεδριάσεων.


Σε σχετική ενημέρωση του ο Δήμος Πόρου αναφέρει: "Κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Πόρου Γιάννη Δημητριάδη, το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου στην συνεδρίασή του στις 15.12.2022 ενέκρινε το ακόλουθο Ψήφισμα αναφορικά με τα διαχρονικά ελλείμματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας σε κρίσιμους τομείς αρμοδιότητας της Κεντρικής Διοίκησης:
1. Αξιώνει και απαιτεί από την Κεντρική Διοίκηση και από την εκάστοτε Κυβέρνηση την ισότιμη αντιμετώπιση των κατοίκων του Πόρου και την τήρηση των συνταγματικών επιταγών της ισότητας των πολιτών (ά.4) και της μέριμνας για την ανάπτυξη των νησιωτικών περιοχών (ά.101), οι οποίες καταπατούνται σφόδρα σε ό,τι αφορά την παροχή βασικών αγαθών στους τομείς της υγείας, της παιδείας και της κρατικής προστασίας.
2. Εκφράζει τα κατωτέρω αιτήματα προς την Κυβέρνηση και τους τοπικούς βουλευτές της, καθώς και προς όλα τα κόμματα που θα διεκδικήσουν την ψήφο των κατοίκων του Πόρου στις επερχόμενες εθνικές εκλογές:
α) Εξασφάλιση των ελάχιστων α΄ βάθμιων παροχών υγείας μέσω της ορθής και διαφανούς λειτουργίας του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Πόρου και ειδικότερα: i) Γνωστοποίηση του καθεστώτος λειτουργίας του Π.Π.Ι. στους πολίτες και τις τοπικές αρχές, λειτουργία του με διαφάνεια (ωράριο, στελέχωση, χρήση τηλεφώνου και ηλ. αλληλογραφίας), ii) αυτοτελής λειτουργία του (απαγόρευση ανάθεσης βαρδιών του προσωπικού του στο Κ.Υ. Γαλατά), iii) διενέργεια 24ωρης εφημερίας ετοιμότητας (on call) για τις περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών για τις οποίες θα ειδοποιείται από τις τοπικές αρχές, iv) αξιοποίηση των ασθενοφόρων του Δήμου από τους ιατρούς του Π.Π.Ι και του Κ.Υ. στις περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών, v) προκήρυξη των 5 κενών οργανικών θέσεων του Π.Π.Ι. Ο Δήμος δεσμεύεται για την παροχή επιδόματος διαμονής/διατροφής στο προσληφθέν προσωπικό του Π.Π.Ι., υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα καλύπτει κενά του Κ.Υ. Γαλατά.
β) Εξασφάλιση Αθλητικών Εγκαταστάσεων και ειδικότερα παραχώρηση της χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Στρατοπέδου του Κ.Ε. Πόρος με Προγρ. Σύμβαση στον Δήμο, προκειμένου να μπορεί να αναλάβει την ευθύνη αποκατάστασής, συντήρησης και διαχείρισής τους, διαφορετικά αδειοδότηση και χρηματοδότηση της κατασκευής των προβλεπόμενων στο Β.Δ. 106/1972 (ΦΕΚ 29 Α) αθλητικών εγκαταστάσεων στον χώρο αιγιαλού του Αγ. Στεφάνου.
γ) Άμεση δημιουργία Εποχιακού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο νησί του Πόρου.
δ) Άμεση κάλυψη των κενών του Γυμνασίου Πόρου και θεσμική διασφάλιση ότι δεν θα υπάρχουν κενά στα Σχολεία του νησιού μετά την έναρξη του σχολικού έτους.
ε) Άμεση στελέχωση των κενών οργανικών θέσεων του Α.Τ. Πόρου.
στ) Άμεση εξαίρεση του Πόρου από τις περιοχές στις οποίες θα δημιουργηθούν βιομηχανικές ζώνες – Π.Ο.Α.Υ.
3. Προσκαλεί τους τοπικούς κυβερνητικούς βουλευτές να συζητήσουν τα ανωτέρω θέματα σε ανοικτή συζήτηση με τα μέλη του Δ.Σ. και τους πολίτες του Πόρου και να δεσμευτούν για τις ενέργειές τους και για τις ενέργειες της Κυβέρνησης. Ειδικότερα, τους καλεί να ενημερώσουν τον Δήμο για την ημέρα και ώρα που ο καθένας τους μπορεί να προσέλθει στον Πόρο για να συμμετέχει σε τέτοια συνάντηση και τους τονίζει ότι η τακτική παρουσία τους είναι αναγκαία στον τόπο μας προκειμένου να ενημερώνονται, να συζητάνε και να δεσμεύονται για τα θέματα που απασχολούν τον Δήμο και την κοινωνία. Ωστόσο, αν δεν ανταποκρίνονται στην υποχρέωσή τους αυτή, δεν είναι καλοδεχούμενοι στο εξής να έρχονται στην περιοχή μας μόνο για εθιμοτυπικούς και προεκλογικούς λόγους.
4. Ειδικά για το θέμα των ιχθυοτροφείων δηλώνει ότι αν έως την εξαγγελία των εθνικών εκλογών δεν έχει ανακοινωθεί από την Κυβέρνηση η εξαίρεση του Πόρου από τις περιοχές στις οποίες θα δημιουργηθεί Π.Ο.Α.Υ., το Δ.Σ. θα λάβει νέα Απόφαση με την οποία θα καλεί τους κατοίκους να απέχουν από την ψηφοφορία και θα διεξάγει σχετική επικοινωνιακή καμπάνια, ως ένδειξη δυσαρέσκειας και αγανάκτησης προς όλα τα κόμματα που έχουν ασκήσει διακυβέρνηση τις τελευταίες δεκαετίες και είναι υπαίτια για τον συγκεκριμένο σχεδιασμό.
Σημειώνεται ότι, παρά την κρισιμότητα των ανωτέρω θεμάτων, στην συνεδρίαση προσήλθαν μόνο οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Γκιων και ο επικεφαλής της μειοψηφίας Δ. Στρατηγός, ο οποίος καταψήφισε το Ψήφισμα δηλώνοντας ότι διαφωνεί με το περιεχόμενό του."


Διαβάστε επίσης

Πόρος: Ιερά πανήγυρη Αγίου Προφήτου Δανιήλ και Αγίων Τριών Παίδων, προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος ΠΟΡΟΣ

Επ' ευκαιρία της εορτής των Αγίων τριών παίδων, του Προφήτου Δανιήλ και του Αγίου Διονυσίου επισκόπου Αιγίνης και Πόρου, πραγματοποιήθηκαν λατρευτικές συνάξεις στον Ι.Ν. Κωνσταντίν...

Πόρος: Ξεκινούν την Κυριακή οι εκδηλώσεις της "Γειτονιάς των Χριστουγέννων" - Δείτε ένα προς ένα όλα τα δρώμενα των γιορτών  ΠΟΡΟΣ

Από το Αρχαιολογικό Μουσείο Πόρου ξεκινούν αύριο Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, οι εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων, στα πλαίσια της "Γειτονιάς των Χριστουγέννων".    Είναι αλήθεια...