ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γ.Ε. Πόρου: Εκδιώχθηκε εν ώρα προπόνησης από το γήπεδο του Κ.Ε. Πόρος ο προπονητής Κώστας Γκιών

Ένα ακόμη επεισόδιο στο διαχρονικό θέμα της έλλειψης αθλητικών εγκαταστάσεων στον Πόρο, έρχεται να προσθέσει η καταγγελία του αθλητικού σωματείου Γ.Ε. Πόρου, που αναρτήθηκε στο facebook και στην οποία αναφέρεται πως πριν από δύο ημέρες "εκδιώχθηκε" εν ώρα προπόνησης από το γήπεδο του Κ.Ε. Πόρος, ο προπονητής του σωματείου κ. Κώστας Γκιών, από την διοίκηση του στρατοπέδου. 

Η καταγγελία αναδεικνύει το πρόβλημα της ασάφειας της χρήσης του γηπέδου και του άτυπου προγράμματος που καταστρατηγείται από τις ανάγκες του στρατοπέδου, ενώ από τη Γ.Ε. Πόρου, επιρρίπτονται ευθύνες τόσο στη διοίκηση του Κ.Ε. Πόρος, όσο και στη δημοτική αρχή, με το σωματείο να προειδοποιεί με δυναμικές κινητοποιήσεις.  

Αξίζει να σημειώσουμε πως, σύμφωνα με πληροφόρηση που είχαμε, η διοίκηση του Κ.Ε. Πόρος είχε ενημερώσει με ανακοίνωση της τα αθλητικά σωματεία της περιοχής, ότι το γήπεδο θα χρησιμοποιηθεί μέχρι 2 Δεκεμβρίου αποκλειστικά και μόνο από το Κ. Ε. ΠΟΡΟΣ.

Ωστόσο από την καταγγελία προκύπτει ότι για την επίλυση του ζητήματος των αθλητικών εγκαταστάσεων, δεν αρκεί μόνο η επισκευή του σταδίου, που ρημάζει, αλλά χρειάζεται να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του προς όφελος των αθλητικών σωματείων και της τοπικής κοινωνίας. 
Αξίζει να σημειώθεί πως προς αυτή την κατεύθυνση ο Δήμος Πόρου, ζητά επιτακτικά να  παραχωρηθούν  με Προγραμματική Σύμβαση οι εγκαταστάσεις στον Δήμο, ώστε ο τελευταίος να αναλάβει την ευθύνη  αποκατάστασης, συντήρηση και διαχείρισή τους. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, αυτή η αξίωση του Δήμου Πόρου δεν έχει βρει ευήκοα ώτα στο Πολεμικό Ναυτικό. 

Το θέμα των αθλητικών εγκαταστάσεων, αποτελεί "αγκάθι" στις σχέσεις του Δήμου Πόρου  με την  Πολιτεία, μαζί με σειρά άλλων θεμάτων (ΠΟΑΥ, Υγεία, Πολιτική Προστασία),  θέματα για τα οποία ο Δήμαρχος Πόρου καταβάλει με κάθε τρόπο προσπάθεια να εισακουστεί από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, αλλά πέφτει πάνω σε τοίχο...

 

Το θέμα του γηπέδου, θα βρίσκεται στην ατζέντα της ανοιχτής συζήτησης που διοργανώνει 

ο Δήμος Πόρου το επόμενο Σάββατο 3 Δεκεμβρίου και στην οποία έχουν προσκληθεί οι κυβερνητικοί βουλευτές  της περιφέρειας και οι κάτοικοι του νησιού.

 

 

Ακολουθεί η καταγγελία της Γ.Ε. Πόρου: 

 

 

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΜΕΤ΄ ΕΜΠΟΔΙΩΝ

Κάθε χώρος είναι καθορισμένος να εξυπηρετεί κάποιο σκοπό. Η εκκλησία είναι χώρος προσευχής και διαλογισμού των πιστών , τα σχολεία χώροι μάθησης και διαπαιδαγώγησης των παιδιών και τα αθλητικά στάδια χώροι εκγύμνασης των αθλουμένων. Σε καμιά χώρα του πολιτισμένου και μη κόσμου δεν αλλάζει η χρήση αυτών των υποδομών με εξαίρεση το νησί μας, τον Πόρο.
Αυτό που συμβαίνει στον Πόρο είναι παγκόσμια πρωτοτυπία και δεν πιστεύουμε να συμβαίνει σε κανένα άλλο τόπο του πλανήτη , από την Ρωσία μέχρι την Αμερική και από την Αφρική μέχρι την Αυστραλία. Η ιδιαιτερότητα αυτή που συμβαίνει στο νησί αφορά το στάδιο του Πόρου που ανακατασκευάστηκε το 2004 με σκοπό να εξυπηρετήσει τον αθλητισμό των κατοίκων του Πόρου αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Τροιζηνίας.
Αυτό όμως που συμβαίνει στον Πόρο δεν ανταποκρίνεται στις παραπάνω εξαγγελίες του τέως Υπουργού Εθνικής Αμύνης και η εκάστοτε διοίκηση του Κ.Ε. Πόρος καθορίζει κατά το δοκούν το πρόγραμμα του σταδίου, στερώντας στους αθλητικούς συλλόγους του Πόρου την χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων για να κάνουν ΄΄ βήμα΄΄ οι προπαιδευμένοι ναύτες.
Το βήμα μπορεί να γίνει εκτός σταδίου , αφού το Κ.Ε. Πόρος έχει απεριόριστους χώρους ενώ η προπόνηση των αθλητών στίβου και ποδοσφαίρου του νησιού, είναι αναπόφευκτο να γίνονται στο στάδιο ΄΄ΚΕ Πόρος΄΄ που είναι και το μοναδικό στάδιο στο νησί.
Το στάδιο όμως ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό και το επιχείρημα αυτό χρησιμοποιεί η εκάστοτε διοίκηση για να επιτρέψει την χρήση ή την στέρηση της εισόδου στους αθλητικούς συλλόγους του Πόρου. Κάτω από αυτό το καθεστώς γίνεται η προπόνηση στον Πόρο. Δεν είναι όμως δυνατόν να διακόπτεται η προπόνηση των αθλητών για δέκα συνεχόμενες ημέρες, κάθε τρείς μήνες που ΄΄μπαίνει΄΄ σειρά προπαιδευμένων , γιατί στον Αθλητισμό όπως ακριβώς συμβαίνει στην Παιδεία και στις τέχνες δεν υπάρχουν (ενδιάμεσες) διακοπές.
Το θέμα του προγράμματος του σταδίου πρέπει να ξεκαθαριστεί γιατί δεν είναι δυνατόν να διώκονται οι αθλητές και προπονητές του συλλόγου μας που προσπαθούν, σε ένα γήπεδο που δεν πληροί και τους όρους ασφαλείας, να αναπτύξουν τον αθλητισμό στο νησί. Αφιερώνουμε δεκάδες ώρες εβδομαδιαία να μαζέψουμε τα νέα παιδιά και να τα μυήσουμε στον αθλητισμό απομακρύνοντας τα από μάστιγες της εποχής (ναρκωτικά. Αλκοολισμό κ.λ.π.) και να μας στερούν το μοναδικό χώρο για άθληση που είναι το στάδιο Κ.Ε. Πόρος.
Σήμερα διώχθηκε από το στάδιο ο προπονητής του συλλόγου μας ο Κώστας Γκιών ο οποίος αποτελεί για το σύλλογό μας ΄΄σύμβολο΄΄ και πρότυπο του αθλητισμού . Θεωρούμε ντροπή να εκδιώκεται ο Κώστας Γκιών από ένα χώρο που επί 45 χρόνια έχει προπονήσει πέντε γενιές και συνεχίζει με το ίδιο κέφι να το κάνει και σήμερα στους νέους αθλητές μας..
Οι ευθύνες δεν είναι μόνο της διοίκησης του Κ.Ε. Πόρος αλλά και της Δημοτικής Αρχής που δεν έχει εξασφαλίσει , τουλάχιστον, την προπόνηση των αθλουμένων στο μοναδικό στάδιο του νησιού. Εμείς το Διοικητικό Συμβούλιο , οι προπονητές και οι αθλητές του συλλόγου μας επειδή δεν θέλουμε να θεωρούμαστε φιλοξενούμενοι στον τόπο μας ενώ δεν ζητάμε τίποτα περισσότερο από το να αθλούμαστε σε ένα χώρο που κατασκευάστηκε για τον αθλητισμό.
Επίσης θεωρούμε ντροπή ο Πόρος ένα μικρό νησάκι αλλά με πλούσια και μακρόχρονη αθλητική δραστηριότητα , με δεκάδες αθλητές που έχουν φορέσει το εθνόσημο, παγκόσμιους πρωταθλητές και Ολυμπιονίκη να έχει τέτοια αντιμετώπιση και να επαιτεί για την χρήση ενός γηπέδου .Ενημερώνουμε όλους τους υπεύθυνους, Περιφέρεια , Δήμο ,Πολεμικό Ναυτικό ότι αν δεν βρεθεί λύση για την απρόσκοπτη είσοδό μας στο στάδιο θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Από το Δ.Σ της ΓΕ ΠΟΡΟΥ

Διαβάστε επίσης

Πόρος: Απόντες όλοι οι κυβερνητικοί βουλευτές από τη συζήτηση για τα σοβαρά θέματα του Πόρου (βίντεο)ΠΟΡΟΣ

Δίχως την παρουσία των κυβερνητικών βουλευτών που είχαν προσκληθεί, πραγματοποιήθηκε στο κτήριο Συγγρού στον Πόρο, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022, η ανοιχτή συζήτηση που περιελάβανε ...

Πόρος: Υγεία, γήπεδο, ιχθυοτροφεία, πυρασφάλεια κ.α. - Αύριο σε ανοιχτή συζήτηση με τους κυβερνητικούς βουλευτές στο κτήριο Συγγρού  ΠΟΡΟΣ

Ο Δήμος Πόρου καλεί τους πολίτες στην ανοικτή συζήτηση για τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν την περιοχή αύριο στις 16:00 στο κτήριο Συγγρού. Στην συζήτηση έχουν κληθεί να δώσουν το...

Τέλος εποχής για τον Πόρο: "Έφυγε" ο Ανδρέας Μποζαρέλος - Το αντίο του Δημάρχου Πόρου (φωτογραφίες)ΠΟΡΟΣ

Τέλος εποχής για τον Πόρο, καθώς το νησί έχασε μια εμβληματική προσωπικότητα. Ο Ανδρέας Μποζαρέλος δεν βρίσκεται πια μαζί μας. Ήταν 77 χρονών. Την είδηση του θανάτου του Ανδρέα ανα...

Πόρος: "Γενική καθαριότητα" στο Καστέλι - Σειρά παίρνει η Μπρίνια και ο οικισμός ΠΟΡΟΣ

"Στην περιοχή Καστέλι στο κέντρο του Πόρου πραγματοποιήθηκε η Γενική Καθαριότητα της δεύτερης εβδομάδας του φετινού κύκλου του Προγράμματος. Την εβδομάδα που έρχεται το Πρόγραμμα θ...

Πόρος: Βανδαλισμός και στην ιστορική οικία που διέμεινε ο Καποδίστριας (φωτογραφίες)ΠΟΡΟΣ

Ένα ακόμη περιστατικό βανδαλισμού - πιθανότατα να συνδέεται και με το προηγούμενο - σημειώθηκε στον Πόρο, αυτή τη φορά στην ιστορική οικία που διέμεινε ο Καποδίστριας κατά την παρα...