ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πόρος: Συζήτηση - απολογισμός για τη τουριστική σεζόν 2022 από την ΕΤΑΠ Δήμου Πόρου

Σε ανοιχτή συζήτηση προσκάλεσε - το Σάββατο 15/10 το μεσημέρι, στο κτήριο Συγγρού - τους επιχειρηματίες του τουρισμού του Πόρου, η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) του Δήμου Πόρου, προκειμένου να γίνει ο απολογισμός της θερινής περιόδου 2023. 
 
Η συζήτηση είχε ως στόχο να ακουστούν τα συμπεράσματα και οι εκτιμήσεις των επιχειρηματιών του τουρισμού για το καλοκαίρι που μας πέρασε, τα οποία θα συνεκτιμηθούν από την ΕΤΑΠ για την διαμόρφωση του σχεδιασμού προβολής του Πόρου, για το 2023. 
 
Η συζήτηση παρουσίασε έντονο και ζωηρό ενδιαφέρον, παρεκκλίνοντας ωστόσο αρκετές φορές από την θεματολογία της. Την συζήτηση συντόνισαν η πρόεδρος της ΕΤΑΠ Εβελίνα Παπαδοπούλου και τα μέλη της Επιτροπής Τάσος Φιακάς και Κώστας Δόσκαρης. Παρών στη συζήτηση ήταν και ο πρόεδρος του Εμπορικού - Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου Δημήτρης Συξέρης. 
 
Στη συζήτηση αναφέρθηκε η ανάγκη της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, η ποιότητα των καταλυμάτων και των επιχειρήσεων, η ποιότητα των υπηρεσιών, τα προβλήματα στις υποδομές και τις μεταφορές και η νυχτερινή ζωή, ένα ζήτημα που αποτελεί δύσκολη εξίσωση σε ότι αφορά το ωράριο και την όχληση στον οικισμό.  
 
Επίσης έγινε λόγος για τις νέες τάσεις, και τις ανάγκες των επισκεπτών για ξεκούραση και δραστηριότητες. 
 
Τα κοινά συμπεράσματα ωστόσο, ήταν πως ο Πόρος βρίσκεται σε ανοδική τροχιά τουριστικά τα τελευταία χρόνια, όμως η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει το καταναλωτικό κοινό, με αποτέλεσμα αυτή η άνοδος στην επισκεψιμότητα να μην αντικατοπτρίζεται στους τζίρους των επιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης. 
 
Σε γενικές γραμμές, οι παρευρισκόμενοι επιχειρηματίες ανέφεραν ότι ο κόσμος που επισκέφθηκε φέτος τον Πόρο, έφυγε ευχαριστημένος από την εικόνα του νησιού και τις επιχειρήσεις, αφήνοντας καλά σχόλια τόσο δια ζώσης, όσο και σε διαδικτυακές πλατφόρμες. 
 
Σύμφωνα με τον κ. Φιακά που διαχειρίζεται την τουριστική ιστοσελίδα visitporos.com, η ιστοσελίδα παρουσίασε το καλοκαίρι ρεκόρ επισκεψιμότητας, γεγονός που πιστοποιεί την ανοδική τάση και την δυναμική του νησιού τα τελευταία χρόνια. 
 
Τέλος, το κοινό ενημερώθηκε από την ΕΤΑΠ για τις προσεχείς συμμετοχές του Πόρου στις τουριστικές εκθέσεις του Λονδίνου και της Θεσσαλονίκης, αλλά και για τις επόμενες ανοιχτές συζητήσεις πάνω στα θέματα τουρισμού, που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο χειμώνα. 
 
   

Διαβάστε επίσης

Νέα παράταση από την κυβέρνηση για την δημιουργία των ιχθυο-βιομηχανικών ζωνών (ΠΟΑΥ) ΠΟΡΟΣ

Σύμφωνα με ενημέρωση του Δημάρχου Πόρου Γιάννη Δημητριάδη, παράταση 2 επιπλέον ετών στην προθεσμία ίδρυσης βιομηχανικών ζωνών ιχθυοκαλλιέργειας (Π.Ο.Α.Υ.) έδωσε η Κυβέρνηση στις ετ...

Πόρος: 4 χρόνια από την λειτουργία του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου ΠόρουΠΟΡΟΣ

Σαν σήμερα πριν από 4 χρόνια, στις 18 Οκτωβρίου 2018, έγιναν τα εγκαίνια του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πόρου, παρουσία τοπικών αρχών, εκπροσώπων της ηγεσίας του Πυροσβεστ...

Πόρος: Ανοιχτή συζήτηση ανάμεσα στην ΕΤΑΠ Δήμου Πόρου και τους τουριστικούς κλάδους για τον απολογισμό της καλοκαιρινής σεζόν 2022ΠΟΡΟΣ

H πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) του Δήμου Πόρου και τα μέλη της, προσκαλούν τους κλάδους του τουρισμού (Εστίαση - Διαμονή - Εμπορικά Καταστήματα ...

Πόρος: Φωτιά σε εστιατόριο της παραλιακής οδού - Άμεση κινητοποίηση του Εθ.Π.Κ Πόρου (φωτογραφίες) ΠΟΡΟΣ

Συναγερμός σήμανε στον Πόρο, το μεσημέρι της Τετάρτης 12 Οκτωβρίου, καθώς γύρω στις 4.30μμ πυρκαγιά ξέσπασε σε κουζίνα εστιατορίου στην παραλιακή οδό του Πόρου.    Η φωτιά δεν επεκ...