ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πόρος- Συνοριακά: Απογείωση στην τροχιά των Locomondo (φωτογραφίες & βίντεο)

Κάθε τουριστικός προορισμός, έχει ως βασικό στόχο να χαρίζει στους επισκέπτες του όμορφες στιγμές, που θα γίνουν στη συνέχεια όμορφες αναμνήσεις και θα μοιραστούν απλόχερα στις παρέες των φθινοπωρινών συνάξεων. 


Για παράδειγμα, αυτό συνέβη το βράδυ του Σαββάτου 3 Σεπτεμβρίου, στην παραλία του Ρωσικού Ναυστάθμου, στη μεγάλη συναυλία των Locomondo, με την οποία ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί των "Συνοριακών της Νεότερης Ελλάδας". 

 


Η βραδιά που απολαύσαμε όσοι βρεθήκαμε στην συναυλία, δημιούργησε αξέχαστες αναμνήσεις, που θα μας συνοδεύουν  το χειμώνα και θα αποτελέσουν μέτρο σύγκρισης για το επόμενο καλοκαίρι. 


Με ξέφρενους ρέγκε, λάτιν και σκα ρυθμούς, η κορυφαία ρέγκε - ποπ ελληνική μπάντα, απογείωσε τους εκατοντάδες ανθρώπους που πλημμύρησαν την "αρένα" και χάρισε το χαμόγελο στους υπολοίπους που παρακολούθησαν τη συναυλία καθήμενοι. 


Αγαπημένα τραγούδια όπως το "Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα", το "Μαγικό χαλί", "Τα κορίτσια ξενυχτάνε/ pro", την "Οδύσσεια", τα "80'ς", ξεσήκωσαν τον κόσμο σε ασταμάτητο χορό. Από την πλευρά του το συγκρότημα και ο frontman της μπάντας Μάρκος Κούμαρης "έπαιξε μπάλα" με τον κόσμο, παρασέρνοντας τον στον πλανήτη των Locomondo.  


Όπως εξομολογήθηκε ο Μάρκος, για τους Locomondo, δεν ήταν η πρώτη φορά που ήρθαν στον Πόρο. Οι περισσότεροι της μπάντας, θυμήθηκαν την προπαίδευση τους στο Κ.Ε. Πόρος.


Οι Locomondo είναι σήμερα ένα από τα πιο γνωστά και αγαπητά συγκροτήματα στην Ελλάδα. Το όνομα μεταφρασμένο θα πει "τρελός κόσμος" ( loco= τρελός στα ισπανικά, mondo= κόσμος στα ιταλικά). Η μουσική τους είναι μία μίξη από Reggae, Ska και Latin ρυθμούς που συνδυάζονται κυρίως με ελληνικό στίχο και συχνά με στοιχεία από την ελληνική παραδοσιακή μουσική. Το γκρούπ φημίζεται για τις δυναμικές ζωντανές του εμφανίσεις και έχει αποκτήσει ένα σημαντικό κοινό εντός και εκτός Ελλάδας.

Εχθές για παράδειγμα, βρέθηκε στη συναυλία μια μεγάλη παρέα Γερμανών τουριστών που έδειχναν πλήρως κατατοπισμένοι με τα τραγούδια των Locomondo και δεν σταμάτησαν το χορό στο κέντρο της αρένας. 


Οι Locomondo ιδρύθηκαν από τον Μάρκο Κούμαρη και τον Γιάννη Βαρνάβα το 2003 στην Αθήνα.
Αργότερα προσχώρησαν οι :

Σπύρος Μπεσδέκης (μπάσο)

Σταμάτης Γούλας (πλήκτρα)

Θανάσης Ταμπάκης (ηχοληψία)

Στρατής Άγγελος Σούντρης (τύμπανα)

Σήμερα αποτελούνται από αυτόν τον 6-μελή πυρήνα με επικεφαλής τον κύριο συνθέτη, στιχουργό και τραγουδιστή Μάρκο Κούμαρη και πλαισιώνονται κατά καιρούς από διάφορους guest μουσικούς.


Η συναυλία διοργανώθηκε από τον Δήμο Πόρου, με τον Δήμαρχο Γιάννη Δημητριάδη να προλογίζει την μπάντα. Υπέροχο στήσιμο σε ήχο και φως από τον Σάκη Ιωσηφίδη για ακόμη μια φορά και άριστο στήσιμο των καθισμάτων, με αμφιθεατρικό τρόπο, διαφορετικό από τις υπόλοιπες χρονιές. 
Και του χρόνου!  

Διαβάστε επίσης

Με σημαντική συμμετοχή αιρετών έγινε το 13ο Forum Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον ΠόροΕλλάδα

Με σημαντική συμμετοχή αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και βουλευτών της κεντρικής πολιτικής σκηνής πραγματοποιήθηκε το  13 ο  Forum Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον Πόρο στις 2-3...

Δόμνα Μιχαηλίδου από Πόρο: «Η ενδυνάμωση των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων είναι και πρέπει να είναι προτεραιότητά μας» ΠΟΡΟΣ

Επίσκεψη στον Πόρο πραγματοποίησε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου. Η Υφυπουργός συνομίλησε με κατοίκους και φορείς του νησιού για τα ζητήματα καθημ...

Βυθίστηκε στην Κύθνο η θαλαμηγός «007» - Είχε επισκεφθεί τον Πόρο πριν έναν χρόνοΣκάφη

φωτογραφία 1: Αλέξης Θεοδώρου, Φωτογραφία 2: Μπάμπης Κατσιάνης, Φωτογραφία 3: Μπάμπης Κανατσιδης Στον δημοφιλή όρμο Κολώνα βυθίστηκε το βράδυ της Παρασκευής η υπερ-πολυτελής θαλαμη...