ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πόρος: Καθηλωτική η παρουσίαση του βιβλίου του Αναστασίου Καράμπαμπα "Στα ίχνη των Εβραίων της Ελλάδας" (φωτογραφίες)

Μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν στο Αμφιθέατρο του Κτηρίου Συγγρού, το βράδυ της Παρασκευής 5 Αυγούστου.


Ο Ποριώτης συγγραφέας και ιστορικός Αναστάσιος Καράμπαμπας, παρουσίασε το δεύτερο του βιβλίο με τίτλο "Στα ίχνη των Εβραίων της Ελλάδας", που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις "Ψυχογιός".


Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο Αντιδήμαρχος Πόρου Χρήστος Λίτσας, ο οποίος δήλωσε περήφανος που ένας παλιός του μαθητής από το σχολείο, παρουσιάζει σήμερα το βιβλίο του στο κοινό του Πόρου, και συνεχάρη τον συγγραφέα για την εργασία του πάνω σε αυτό το θέμα. 

 


Στην συνέχεια τον λόγω έλαβε ο Διευθυντής της Χατζοπούλειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος μίλησε για την ιστορική αρτιότητα του βιβλίου του κ. Καράμπαμπα, αναφέροντας επιγραμματικά την θεματολογία του βιβλίου. Ο κ. Μανιάτης ανέφερε πως η χρονική στιγμή της παρουσίασης ενός βιβλίου για τους Εβραίους της Ελλάδας, είναι ιδιαιτέρως σημαντική και επίκαιρη, καθώς φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, μια τραγωδία με πολλά κοινά στοιχεία με το Ολοκαύτωμα του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου και την γενοκτονία των Εβραίων από τους Ναζί. 


Ακολούθησε η ομιλία της Φιλόλογου Μαρίνας Δωρή. Η κ. Δωρή, με την βοήθεια πολυμέσων και μουσικής, με παραστατικό και συγκινητικό τρόπο, παρέθεσε ιστορικά στοιχεία για το Ολοκαύτωμα και την αγριότητα που υπέστησαν οι Εβραίοι από τους Ναζί και τους συμμάχους τους.

 


Τέλος, τον λόγω έλαβε ο συγγραφέας, ο οποίος σηκώθηκε από το πάνελ και απευθύνθηκε στο κοινό με αμεσότητα και με επικοινωνιακή αρτιότητα, καθηλώνοντας το κοινό. Ο κ. Καράμπαμπας μίλησε για τις γενοκτονίες του 20ου αιώνα, για τα αίτια που οδήγησαν σε ιστορικές αγριότητες καταλήγοντας στο Ολοκαύτωμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. 


Επίσης παρέθεσε στοιχεία για τις εβραϊκές κοινότητες της Ελλάδας, την εθνική συνείδηση των Ελλήνων Εβραίων, αλλά και για την σημερινή εικόνα των εβραϊκών κοινοτήτων της χώρας. 


Η εκδήλωση έκλεισε με τον συγγραφέα να υπογράφει αντίτυπα του βιβλίου του και να συνομιλεί με το κοινό. 


Σε ανάρτηση του στο Facebook, ο κ. Καράμπαμπας έγραψε μεταξύ άλλων: "Ήταν μεγάλη χαρά να παρουσιάσω το βιβλίο μου στον τόπο που μεγάλωσα.
Ευχαριστώ τον παιδικό μου φίλο Κωνσταντίνο Κυριακάκη για την οργάνωση και την υποστήριξη. Ευχαριστώ επίσης τους αγαπημένους ομιλητές : Γιάννη Μανιάτη, Μαρίνα Δωρή."


Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Πόρου και την Χατζοπούλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη.

 

 

Διαβάστε επίσης

Πόρος: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις χορήγησης voucher για τον Παιδικό Σταθμό και το ΚΔΑΠΠΟΡΟΣ

Σύμφωνα με ενημέρωση του Δήμου Πόρου, ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων για χορήγηση voucher για τον Παιδικό Σταθμό και το ΚΔΑΠ του Δήμου Πόρου. Όσοι γονείς επιθυμούν να υποβάλουν αί...

Πόρος: Το ναυάγιο Rodini στο Βύδι, φλερτάρει με την ιδέα της ολοκληρωτικής βύθισης εδώ και 40 χρόνιαΠΟΡΟΣ

Βρίσκεται στον κόλπο του Πόρου, στο Βύδι, και εδώ και σχεδόν 40 χρόνια, φλερτάρει με την ιδέα της ολοκληρωτικής βύθισης του στα καταπράσινα νερά που το πλαισιώνουν. Πρόκειται για τ...

ΝΟΠΤ: Τοποθετήθηκε η πλωτή εξέδρα που διευκολύνει την προπόνηση των αθλητών του Ομίλου  ΠΟΡΟΣ

Ενα ακόμη όνειρο έγινε πραγματικότητα για τον Ναυτικό Όμιλο Πόρου Τροιζηνίας. Κατασκευάστηκε και τοποθετήθηκε πλωτή εξέδρα για τον Ναυτικό Ομιλο Πόρου Τροιζηνίας μήκους 12μ και πλά...

Ιστοσελίδα Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πόρου - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ο επισκέπτης στο λιμάνι του ΠόρουΠΟΡΟΣ

Οι τακτικοί θαλάσσιοι επισκέπτες του Πόρου, έχουν διαπιστώσει πως το λιμάνι του όμορφου νησιού, λειτουργεί με υποδειγματικό τρόπο τα τελευταία χρόνια και είναι ίσως το πιο φιλόξενο...