ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πόρος: Δωρεάν καρδιολογικοί έλεγχοι για βρέφη, παιδιά και εφήβους (αφίσα)

Μεγάλη ανταπόκριση παρουσιάζει η δράση των κοινωνικών ιατρείων, με δωρεάν καρδιολογικούς έλεγχους για βρέφη, παιδιά και έφηβους, αλλά και ενήλικες, που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 15, 16, και 17 Απριλίου 2022, στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Πόρου. 


Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε, έχουν συμπληρωθεί τα ραντεβού για τους ενήλικες, ωστόσο υπάρχει λίστα αναμονής, ενώ υπάρχουν ακόμη ανοιχτά ραντεβού για βρέφη, παιδιά και έφηβους. 


Τα κοινωνικά ιατρεία προσφέρονται από το Coeurs pour Tous Hellas, με κεντρικό μήνυμα «Καρδιές για Όλους», σε συνεργασία με τον Δήμο Πόρου. 


Δείτε πληροφορίες στην παρακάτω αφίσα. Για ραντεβού καλέστε την Αντιδήμαρχο - και υπέυθυνη της δράσης - Κατερίνα Μπήτρου - Ροΐδη, στο τηλ. 6940693069.

 


Coeurs pour Tous Hellas
«ΕΛΛΑΔΑ: Το Coeurs pour Tous Hellas, με κεντρικό μήνυμα «Καρδιές για Όλους», συστάθηκε το 2015 για τα παιδιά της Ελλάδας με συγγενή καρδιοπάθεια, ως έμπρακτη δέσμευση και προσφορά στην ελληνική κοινωνία και τους μικρούς ασθενείς των οικονομικά αδύναμων οικογενειών. Στο πεδίο μιας χώρας, που κατέγραψε την μεγαλύτερη αύξηση του ποσοστού των παιδιών που κινδυνεύουν από την φτώχεια ή τον κοινωνικό αποκλεισμό για την περίοδο 2010 – 2016, υψηλότερη μεταξύ των χωρών-μελών της Ευρωζώνης με ποσοστό 37,5% σύμφωνα με την Eurostat, ο ανθρωπιστικός φορέας Coeurs pour Tous Hellas (CpTH) δημιουργήθηκε με γνώμονα τη σύγχρονη αυτή κοινωνική αναγκαιότητα. Στα τρία εκατομμύρια, περίπου, ανασφάλιστων Ελλήνων που αντιστοιχούν στο 28% του πληθυσμού, το CpTH αποτελεί ένα νέο κεφάλαιο κοινωνικής προσφοράς. Έργο του είναι, η οικονομική ενίσχυση των άπορων και ανασφάλιστων παιδιών με καρδιοπάθεια.

Στη χώρα μας, ετησίως γεννιούνται από 800 έως 1.000 παιδιά με καρδιοπάθεια, από τα οποία το ένα τρίτο, κυρίως νεογνά, χρήζουν άμεσης καρδιοχειρουργικής επέμβασης. Το 35% των παιδιών στην Ελλάδα είναι ανασφάλιστα. Για τα παιδιά με καρδιοπάθεια, το Coeurs pour Tous Hellas αναλαμβάνει φιλανθρωπικά τη χρηματοδότηση στα νοσήλια των απαιτούμενων επεμβάσεων τους, ιατρικών εξετάσεων, επεμβατικής καρδιολογίας.

Μέσα σε αυτά τα τρία περίπου χρόνια παρουσίας του φορέα «Καρδιές για Ολους» στην χώρα μας, έχουν εξυπηρετηθεί περισσότερα από 130 παιδιά.

Ο καθηγητής Αυξέντιος Καλαγκός, διεθνής Έλληνας, που το όνομα  του  συνδέθηκε  με την ανιδιοτελή προσφορά του στην παιδοκαρδιοχειρουργική παγκοσμίως, κάτοχος της πατέντας «KalangosRing», διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου ΙΑΣΩ Παίδων, εμπιστεύθηκε μέρος του έργου του, στη δημιουργία του Coeurs pour Tous Hellas -μια πράξη φιλανθρωπίας που πραγματοποιείται με τη σύμπραξη των γιατρών της ομάδας του και την αφιλοκερδή συμμετοχή τους σε αυτό το σκοπό.   

Στην Ελλάδα του σήμερα, ο καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλαγκός και οι συνεργαζόμενοι, με το «Καρδιές για Όλους», Έλληνες καρδιολόγοι και καρδιοχειρουργοί, απαντούν με την προσφορά του έργου τους, όποτε χρειάζεται, στις προσδοκίες  των άπορων ασθενών παιδιών με καρδιοπάθεια.»

Διαβάστε επίσης

Ξεκινάει η τουριστική περίοδος στον Πόρο - Ενημέρωση για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο του νησιούΠΟΡΟΣ

Ξεκινάει και επισήμως το Σάββατο 16 Απριλίου η τουριστική περίοδος για τον Πόρο, με την έναρξη της πεζοδρόμησης στο κέντρο της πόλης του νησιού.    Ήδη από την Παρασκευή 15/4 ξεκίν...

Α.Τ. Πόρου: Πληθαίνουν οι απάτες με κλοπές κωδικών και στοιχείων - Προσοχή οι πολίτες και οι επαγγελματίεςΠΟΡΟΣ

Το Αστυνομικό Τμήμα Πόρου σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης του, σχετικά με τηλεφωνικές απάτες και λόγω των συνεχόμενων συμβάντων και δικογραφιών που σχηματίστηκαν από την υπηρεσ...

POROSEA 2022: Ξεκίνησαν οι εγγραφές δημοτών Πόρου και Τροιζηνίας-Μεθάνων, καθώς και εθελοντών ΠΟΡΟΣ

Ο Δήμος Πόρου εξέδωσε ανακοινώσεις για την έναρξη εγγραφών δημοτών Πόρου και Τροιζηνίας-Μεθάνων, καθώς και εθελοντών στην αθλητική εκδήλωση  Porosea   2022:     Έναρξη εγγραφών δημ...

Πόρος: Γενική Συνέλευση και Εκλογές του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών "Η Ποριώτισσα" την Κυριακή 8/5ΠΟΡΟΣ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Πόρου "Η Ποριώτισσα" εξέδωσε τις δύο παρακάτω ανακοινώσεις:    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών «Π...

Πόρος: Επιτυχίες για τους αθλητές του ΝΟΠΤ σε πανελληνίους και διασυλλογικούς αγώνεςΠΟΡΟΣ

Πάντα μέσα στά μετάλλια καί τίς πρώτες θέσεις ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΡΟΥ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ (ΝΟΠΤ) . Συγκεκριμένα στο 7ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μεγάλων αποστάσεων που έγινε στο Μεσολόγγι ο αθλ...