ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Κορωνοϊός: Σημαντικά προβλήματα στα σχολεία του Αργοσαρωνικού - Τι συμβαίνει στα σχολεία του Πόρου

Σημαντικά προβλήματα υπάρχουν στα Σχολεία του Αργοσαρωνικού λόγω των πολλών κρουσμάτων κορωνοϊού και των δυσκολιών εφαρμογής των πρωτοκόλλων του Υπουργείου Παιδείας. Επιπλέον, σύμφωνα με τηλεδιάσκεψη Εκπαιδευτικών και Γονέων στα νησιά του Αργοσαρωνικού, σε όλα τα νησιά, πολλοί είναι οι γονείς που από φόβο δεν στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία με αποτέλεσμα τα περισσότερα τμήματα να λειτουργούν με ελάχιστα παιδιά, καθώς τα υπόλοιπα, είτε νοσούν, είτε τα κρατούν οι γονείς σπίτι.

 

Στον Πόρο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δημάρχου Πόρου Γιάννη Δημητριάδη, στις 7 μέρες λειτουργίας των σχολείων μετά τις γιορτές, στα 6 Σχολεία του νησιού στα οποία φοιτούν 400 παιδιά έχουν επιβεβαιωθεί 14 κρούσματα σε 11 τάξεις (επί συνόλου 26 τάξεων), με υπερδιπλάσιους μαθητές και εκπαιδευτικούς να αποτελούν «στενές επαφές» ή «αφανή κρούσματα» που απουσιάζουν χωρίς να κάνουν τεστ. Μάλιστα, κάποια παιδάκια νοσούν με έντονα συμπτώματα, την στιγμή που στο νησί δεν υπάρχει παιδίατρος του δημοσίου και οι εμβολιασμοί παιδιών 5 έως 11 ετών έχουν προγραμματιστεί για τις 28 Ιανουαρίου και 4 Φεβρουαρίου (με τις δεύτερες μετά από 21 μέρες).

 


Σημειώνεται ότι, παρά τις εκκλήσεις του Δήμου, τα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας δεν έχουν φροντίσει για την διενέργεια δωρεάν rapid tests στο νησί σε πάγια βάση. Έτσι, rapid tests έχουν διενεργηθεί στο Π.Π. Ιατρείο του Πόρου 4 φορές έως σήμερα μόνο κατόπιν ανεπίσημων συνεννοήσεων του Δημάρχου με ιατρούς του Κ.Υ. Γαλατά, με ιδιαίτερη δυσκολία για τους τελευταίους λόγω της υποστελέχωσης του Κ.Υ.

 

Ο κ. Δημητριάδης αναφέρει στην ανακοίνωση του "Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα Τρίτη τα tests διενεργήθηκαν στις 12:00, με συνέπεια ο Δήμαρχος να εκδώσει Απόφαση για διακοπή μαθημάτων των αντίστοιχων τάξεων. Το ίδιο θα συμβεί επίσης για όλα τα Σχολεία του νησιού και την Πέμπτη 20.1.2022, καθώς κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που θα επισκεφθεί μπορεί να διενεργήσει rapid tests μόνο από τις 11:00 έως τις 14:00."

 


"Τονίζεται, τέλος, ότι τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Παιδείας ειδικά στις μικρές τάξεις έχουν καταργηθεί στην πράξη, αφού οι γονείς έχουν υιοθετήσει τα δικά τους πρωτόκολλα για την προστασία των παιδιών τους, επιλέγοντας να μην τα στέλνουν στο Σχολείο. Έτσι, την πρώτη βδομάδα λειτουργίας των Σχολείων η προσέλευση στα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία δεν ξεπέρασε το 70%, ενώ στις τάξεις που εμφανίστηκαν κρούσματα η προσέλευση σήμερα και χθες είναι μηδενική. Βέβαια, στις στατιστικές του Υπουργείου όλες οι τάξεις φαίνονται ανοιχτές, τηλεκπαίδευση δεν γίνεται και όλα βαίνουν καλώς!" αναφέρει στην ανακοίνωση του ο κ. Δημητριάδης. 

 

Τα ίδια σε όλα τα νησιά του Αργοσαρωνικού 

Αυτή τη στιγμή, απόγευμα της Τρίτης 18/1 βρίσκεται σε εξέλιξη τηλεδιάσκεψη, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και γονέων, έπειτα από πρωτοβουλία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Σαρωνικού και σύμφωνα με τις τοποθετήσεις, ανάλογη κατάσταση με τον Πόρο, επικρατεί και σε άλλα σχολεία των νησιών του Σαρωνικού. 

Όπως αναφέρουν εκπαιδευτικοί και γονείς από τις Σπέτσες και την Αίγινα, πολλοί είναι οι γονείς που κρατάνε τα παιδιά τους στο σπίτι, με αποτέλεσμα τα τμήματα να λειτουργούν με μικρό αριθμό μαθητών. Επίσης, οι σύλλογοι γονέων και οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν με αλχημίες να κρατήσουν με ασφάλεια τα σχολεία ανοιχτά.

Τέλος αναφέρθηκαν ελλείψης παιδιάτρων στον Πόρο και την Αίγινα, ενώ εκδηλώθηκε και προβληματισμός για τα θέματα των αναπληρώσεων εκπαιδευτικών αλλά και των απουσιών των μαθητών.  

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε ως γονέας και ο δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο θέμα του εμβολιασμού των παιδιών στα νησιά ο οποίος θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο, γεγονός που αναδεικνύει τον παραλογισμό που επικρατεί, καθώς μέχρι τότε, κινδυνεύουν τα νοσήσουν τα περισσότερα παιδιά. 

Από την πλευρά τους οι εκπαιδευτικοί άσκησαν κριτική για τα μέτρα του Υπουργείου Παιδείας, για το άνοιγμα των σχολείων και επιβαβαίωσαν την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία, ενώ αναφέρθηκαν και στις απουσίες των μαθητών. 

 

 

 

Δημητριάδης στο Action24 για τις ελλείψεις στον τομέα της Υγείας στον Πόρο

 

Στην τηλεόραση του Action24 μίλησε ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης. Ο κ. Δημητριάδης αναφέρθηκε στην λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας και στις σοβαρές ελλείψης και τα προβλήματα στον τομέα της Υγείας. 

 

 

Διαβάστε επίσης

image descriptionΠΟΡΟΣ

Συγκλονιστικές φωτογραφίες - ντοκουμέντα, από τους συμμαχικούς βομβαρδισμούς της Μοίρας 227 της RAF επί ελληνικού εδάφους, κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Ανάμεσα στις φωτογραφίες ξεχωρ...

image descriptionΠΟΡΟΣ

Σύμφωνα με ενημέρωση του Δημάρχου Πόρου Γιάννη Δημητριάδη, η επίδραση της κακοκαιρίας «Ελπίς» αναμένεται να κορυφωθεί στην περιοχή του Πόρου, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, χιονόπτω...

image descriptionΠΟΡΟΣ

Από τον Παιδικό Σταθμό του Δήμου Πόρου ανακοινώνονται τα ακόλουθα:    "Όλα τα ωφελούμενα άτομα μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, οφείλουν να εισέλθουν στην «Ειδική εφαρμογή ωφελούμενων» ...

image descriptionΣΠΕΤΣΕΣ

Το σοβαρό ζήτημα της διασποράς του κορωνοϊού στα σχολεία των νησιών του Σαρωνικού και τις αποφάσεις των δημάρχων Πόρου και Σπετσών να τα κρατήσουν κλειστά, αλλά και τις εντολές των...

image descriptionΠΟΡΟΣ

Tην Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022 και ώρες από 11:00 έως 14:30, θα διενεργηθούν από την Περιφέρεια Αττικής και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών δωρεάν rapid tests για τους μαθητές των Σχολεί...

image descriptionΠΟΡΟΣ

Με στόχο την επέκταση του εμβολιαστικού προγράμματος και τη διευκόλυνση των κατοίκων στα νησιά, άνοιξαν εμβολιαστικές γραμμές για τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών σε 26 νησιά της χώρας ...