ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description
image description
image description
image description
image description
image description
image description
image description
image description
image description
image description
image description
image description
image description
image description
image description
image description
image description
image description
image description

Λαμπροί οι εορτασμοί της 28ης Οκτωβρίου στον Πόρο, μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω πανδημίας (φωτογραφίες)

Με την καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων, την μαθητική παρέλαση και την βράβευση των επιτυχόντων μαθητών, πραγματοποιήθηκαν στον Πόρο οι εορτασμοί της επετείου του "ΟΧΙ" της 28ης Οκτωβρίου 1940.
 Από την 28η Οκτωβρίου του 2019, έως την 28η Οκτωβρίου του 2021, όλοι οι εορτασμοί των εθνικών επετείων που μεσολάβησαν, είχαν ανασταλεί λόγω πανδημίας, έτσι, εκατοντάδες ποριώτες, ανάμεσα τους και δεκάδες τουρίστες, κατέκλυσαν την στολισμένη πλατεία Ηρώων, για να τιμήσουν το έπος του 1940. 
 
Ο καιρός ήταν υπέροχος και ο κόσμος χαρούμενος που είδε να επιστρέφουν σε ρυθμούς κανονικότητας οι εορτασμοί των εθνικών επετείων, μετά από δυο χρόνια. 
 
Οι εορτασμοί ξεκίνησαν από την Δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου και συνεχίστηκαν με επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων, κατάθεση στεφάνων και μαθητική παρέλαση στην πλατεία Ηρώων. 
 
Στο τέλος της παρέλασης, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην πλατεία Ηρώων, η βράβευση των επιτυχόντων μαθητών και μαθητριών του Γενικού Λυκείου Πόρου, που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2021, από τον Δήμαρχο Πόρου Γιάννη Δημητριάδη. 
 
Στην σύντομη ομιλία του, ο Δήμαρχος Πόρου, συνεχάρη τα παιδιά για τις επιτυχίες τους, τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία, ευχόμενος επίσης στους νέους φοιτητές και φοιτήτριες, να επιστρέψουν κάποια στιγμή καταξιωμένοι στο νησί και να προσφέρουν τις γνώσεις τους στον τόπο τους. 
 
 
Στο μήνυμα του στο Facebook ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης γράφει: 
 
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021 ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ
– ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!
Μετά από τρεις εθνικές επετείους χωρίς παρέλαση λόγω της πανδημίας, πραγματοποιήθηκε ξανά σήμερα στον Πόρο η μαθητική παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Στην παρέλαση, η οποία έγινε με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων, συμμετείχαν τα δύο Δημοτικά Σχολεία, το Γυμνάσιο και το Λύκειο, ενώ οι καιρικές συνθήκες ευνόησαν την προσέλευση αρκετού κόσμου που παρακολούθησε τους εορτασμούς και τόνωσε τα τοπικά καταστήματα.
Με την ολοκλήρωση της παρέλασης ο Δήμος Πόρου βράβευσε τους 22 μαθητές του Λυκείου Πόρου που εισήχθησαν φέτος σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με την σχετική τελετή να πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην πλατεία Ηρώων. Μαζί με τους τιμητικούς επαίνους, ο Δήμαρχος Γιάννης Δημητριάδης, παρέδωσε σε όλα τα παιδιά δωροεπιταγές αξίας 150€, οι οποίες ήταν χορηγία του ιδίου καθώς και της εταιρίας «Ι.&Σ.ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ» που τις διέθεσε με έκπτωση 20%. Ο Δήμαρχος συνεχάρη τους μαθητές, τους γονείς και τους καθηγητές τους και ευχήθηκε οι μαθητές να έχουν επιτυχία σε κάθε σχέδιό τους, αλλά και η κοινωνία του Πόρου να έχει την ευτυχία να τους δει να επιστρέφουν ξανά στο νησί για να προσφέρουν εδώ τις επιστημονικές γνώσεις και τις δεξιότητες που θα αποκτήσουν.
Τα παιδιά που βραβεύτηκαν είναι τα ακόλουθα:
• ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ – Οικονομικής Επιστήμης (Οικ. Παν. Αθηνών)
• ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ – Κοινωνικής Πολιτικής (Πάντειο Παν.)
• ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ – Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (Παν. Θεσσαλίας)
• ΓΚΕΟΡΓΚΙΕΒΑ ΟΛΥΜΠΙΑ – Κοινωνιολογίας (Παν. Αιγαίου)
• ΓΚΙΝΗ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ – Χημείας (Ε.Κ.Π. Αθηνών)
• ΔΟΝΤΑ ΡΕΣΤΡΕΠΟ ΣΤΕΦΑΝΙΑ – Πολιτικής Επιστήμης (Παν. Κρήτης)
• ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ – Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (Παν. Θεσσαλίας)
• ΚΕΖΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – Οικονομικής Επιστήμης (Παν. Πειραιά)
• ΚΟΤΖΑΡΑΠΟΓΛΟΥ ΑΝΝΑ – Επικοινωνίας & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (Ε.Κ.Π. Αθηνών)
• ΛΑΖΑΡΗ ΜΑΡΙΟΣ – Διοίκησης Επιχειρήσεων (Παν. Δυτ. Αττικής)
• ΛΕΒΕΙΔΙΩΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ – Επιστήμης Υπολογιστών (Παν. Κρήτης)
• ΜΑΛΕ ΣΠΡΕΣΑ – Διοίκησης Επιχειρήσεων (Παν. Πατρών)
• ΜΠΙΤΟΥΝΗ ΕΛΕΝΗ – Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής (Παν. Ιωαννίνων)
• ΜΩΫΣΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – Πολιτικής Επιστήμης & Διεθνών Σχέσεων (Παν. Πελ/νήσου)
• ΞΥΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ – Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης (Παν. Κρήτης)
• ΠΕΡΔΙΚΑΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ – Ψυχολογίας (Παν. Κρήτης)
• ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – Βιομηχανικής Διοίκησης & Τεχνολογίας (Παν. Πειραιά)
• ΣΕΡΕΠΕΤΣΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – Κοινωνικής & Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Παν. Πελ/νήσου)
• ΣΤΙΕΦΝΙ ΤΖΕΣΙΚΑ – Φιλοσοφίας (Παν. Πατρών)
• ΤΡΑΣΑΝΗ ΜΑΡΙΑ – Στατιστικής & Ασφαλιστικής Επιστήμης (Παν. Πειραιά)
• ΤΣΟΛΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – Οικονομικών Επιστημών (Ε.Κ.Π. Αθηνών)
*φωτογραφίες: Μπάμπης Κανατσίδης
 

Διαβάστε επίσης

image descriptionΠΟΡΟΣ

Ο Πάνος Βλάχος, πιστοποιημένος φυσικοθεραπευτής και ιδρυτής του Physioargos , μαζί με την έμπειρη ομάδα του, στις 30 31 Οκτωβρίου θα βρίσκονται στον πανέμορφο Πόρο, προκειμένου να ...

image descriptionΠΟΡΟΣ

Ο ποριώτης ρεμπέτης Δημήτρης Γκόγκος ή Μπαγιαντέρας, ξεχώριζε στο ρεμπέτικο σινάφι για το έντονο ενδιαφέρον του στα κοινά. Πριν τυφλωθεί (1941) διάβαζε πολύ και ερχόταν καθημερινά ...

image descriptionΠΟΡΟΣ

Με αφορμή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ο Δήμος Πόρου παρουσιάζει την επετειακή συγγραφή με τίτλο «Ιστορική αναδρομή – Η συμβολή του Πόρου στον αγώνα του 1821».     Πρόκει...

image descriptionΠΟΡΟΣ

Ιστορικής σημασίας εξέλιξη για τον Δήμο Πόρου αποτελεί η ένταξη του έργου «Αναβάθμιση υποδομών διαχείρισης λυμάτων» στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης με Απόφαση του Αν. Υπουργού Εσωτερ...