ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Sea Ranger: Ένα διαφορετικό superyacht στον Πόρο

Κεντρική φωτογραφία: Γιάννης Δρούγκας

 

Ένα διαφορετικό γιωτ, έχει ρίξει άγκυρα στο πέρασμα του Πόρου. Το Sea Ranger, που στο παρελθόν ονομαζόταν Lone Ranger,  δεν είναι ένα τυπικό superyacht, καθώς δεν σου δίνει την αίσθηση των υπέρλαμπρων superyacht που βλέπουμε κάθε καλοκαίρι στα ελληνικά νησιά. 

 

Αρχικά χτίστηκε στη Γερμανία στο Schichau Unterwasser το 1973 ως ρυμουλκό για τη ρυμούλκηση μαζικών εξεδρών πετρελαίου στους ωκεανούς και τη διάσωση προβληματικών δεξαμενόπλοιων, που μετατράπηκε σε ένα πολυτελές ιδιωτικό γιοτ από τον Claus Kusch για ένα γαλλo ιδιοκτήτη το 1994, και ονομάστηκε Simson S . Λίγα χρόνια αργότερα πουλήθηκε σε έναν Αμερικανό επιχειρηματία και μετονομάστηκε σε Lone Ranger .


Ανταλλάσσοντας κοιτάσματα πετρελαίου για το Γκραν Πρι του Μονακό και το Φεστιβάλ των Καννών, εμφανίστηκε ένα νέο Sea Ranger , εξοπλισμένο με διαγωνισμούς, υδροπλάνα και ελικόπτερα και έτοιμο να μεταφέρει οικογένειες πέρα από τους ωκεανούς ως το κορυφαίο γιοτ πολυτελείας αποστολής στον κόσμο.


Μετά από 15 χρόνια υπηρεσίας, το Sea Ranger δωρίστηκε από τον Αμερικανό ιδιοκτήτη σε ωκεανογραφικό ινστιτούτο και για τρία χρόνια ταξίδεψε στις θάλασσες ως πλοίο θαλάσσιων ερευνών. Ως ειδικά σχεδιασμένο θαλάσσιο σκάφος, το Sea Ranger βρίσκεται πραγματικά στη θάλασσα, είτε πρόκειται για την Καραϊβική, τον Βόρειο Ατλαντικό ή την Ανταρκτική. Ακόμα και στις υψηλότερες θάλασσες, αυτό είναι ένα γιοτ που είναι σταθερό, ασφαλές και ασφαλές.



Το Sea Ranger και η πραγματικά εκπληκτική ιστορία του θα προσελκύσουν μια νέα γενιά ιδιοκτητών πολυτελών σκαφών αναψυχής. Το γιοτ αποτελεί την επιτομή της πολυτέλειας χαμηλών τόνων, αλλά το πιο σημαντικό προσφέρει την ιδανική πλατφόρμα για όποιον θέλει να εξερευνήσει τις πιο μακρινές γωνιές του κόσμου με την οικογένειά του.

Μην ξεγελιέστε από το στιβαρό εξωτερικό του Sea Ranger , το οποίο κρύβει όμορφα τοποθετημένα καταλύματα για έως και 10 επισκέπτες και όλα τα πολυτελή αντικείμενα που αναμένονται σε ένα σούπερ -γιοτ. Το Sea Ranger διαθέτει επίσης μεγάλα, άνετα καταστρώματα με πολύ χώρο για σαλόνι και φαγητό, καθώς και τζακούζι και μια σειρά από προσφορές και παιχνίδια. Το εσωτερικό της διαθέτει μια μεγάλη κύρια σουίτα με ιδιωτική βιβλιοθήκη/μελέτη και τέσσερις ευρύχωρες καμπίνες επισκεπτών, όλα με ιδιωτικό μπάνιο. Ο μεγάλος ανοιχτός χώρος καταστρώματος, συμπεριλαμβανομένου γηπέδου μπάσκετ, πισίνας και μαξιλαριού ελικοπτέρου, καθώς και η ικανότητά της να μεταφέρει ένα καταδρομικό καμπίνας 40 μέτρων και πολλά μικρά σκάφη, προσθέτουν πολλές ανέσεις.



Το Sea Ranger έχει αυτονομία 31.000 μιλίων στους 12 κόμβους, με Quantum σταθεροποιητές (εγκαταστάθηκαν το 2004) για μεγαλύτερη άνεση. Την τελευταία δεκαετία το Sea Ranger έχει ταξιδέψει στον κόσμο αρκετές φορές, συμπεριλαμβανομένου ενός ταξιδιού στην Ανταρκτική και του πολικού πάγου της Αρκτικής.



Όπως ανέφεραν συνοπτικά οι μεσίτες της, η Y.CO .: «Η παρακολούθηση της άφιξής της για το Φεστιβάλ των Καννών ή το Γκραν Πρι του Μονακό, ανάμεσα στα σύγχρονα σκάφη αναψυχής είναι σαν να βλέπεις έναν πολικό εξερευνητή να εμφανίζεται σε μια βραδιά του Χόλιγουντ: όλοι οι άλλοι γίνονται ξαφνικά. να νιώθω λίγο λιγότερο επαρκής. Λες και όσοι την θαύμαζαν σε αυτά τα ενίοτε σουρεαλιστικά περιβάλλοντα ήξεραν ότι, σε αντίθεση με πολλά από τα μεγάλα μεσογειακά σκάφη, θα βρισκόταν σύντομα κάπου αλλού, ανάμεσα σε παγόβουνα στα μεγάλα γεωγραφικά πλάτη της Αρκτικής ή θα οδηγούσε τα μεγάλα κύματα του Ατλαντικού, ο δρόμος της προς τον Νότιο Ωκεανό ».

 

Διαβάστε επίσης

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εθελοντική δράση στειρώσεων αδέσποτων στον ΠόροΠΟΡΟΣ

Εθελοντική δράση στειρώσεων αδέσποτων γατών και σκύλων πραγματοποιήθηκε στον Πόρο το Σαββατοκύριακο 9 10 Οκτωβρίου.  Από την αρμόδια αντιδήμαρχο Δήμου Πόρου Χριστίνα Ροή αναρτήθηκε...

Καθετή: Εργαστήρι Ζωγραφικής 2021-2022ΠΟΡΟΣ

Η ζωγραφική είναι χόμπι και δημιουργική διέξοδος με πολλές εφαρμογές στην καθημερινότητα. Το Εργαστήρι Ζωγραφικής της Καθετής προσφέρει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σε αρχάριους τη ...