ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καθετή - Πόρος: Η έκθεση που κατάφερε να χτίσει «Γέφυρες»

Τι θα γινόταν αν ζητούσαμε από εικαστικούς της περιοχής μας να αντιπαραβάλουν παλιές φωτογραφίες με το σύγχρονο τοπίο και να τις απεικονίσουν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο έκφρασης; Αυτή η ιδέα δημιούργησε την έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας «Γέφυρες: Όπου το παρελθόν συναντά το παρόν», που διοργάνωσε η Καθετή. Η έκθεση ξεκίνησε στις 18 Ιουνίου στον Πόρο, με διάρκεια ως τις 30 Σεπτεμβρίου. Ότι βιώσαμε αυτό το διάστημα μάς έκανε να πούμε πως ήταν η έκθεση που κατάφερε να χτίσει «Γέφυρες» που μας ένωσαν.  

Στο διάστημα που λειτούργησε, η εικαστική έκθεση δέχθηκε πάνω από 2.500 επισκέπτες. Μόνιμοι κάτοικοι, άνθρωποι με καταγωγή από την περιοχή, Έλληνες και ξένοι παραθεριστές ήρθαν να δουν τα έργα των καλλιτεχνών, αλλά και την εικόνα του τόπου όπως ήταν στο παρελθόν. Ο συνδυασμός παλιάς φωτογραφίας και σύγχρονης δημιουργίας προκάλεσε πολλές συζητήσεις και συναισθήματα.

 

Αναμήσεις και γνωριμία με τον τόπο  

Οι παλιότεροι θυμήθηκαν την περιοχή της δικής τους νεότητας. Εξιστόρησαν την αλληλουχία των γεγονότων που άλλαξε ή δεν άλλαξε τη σημερινή εικόνα. Οι νεότεροι, παρατηρώντας μέσα σε λίγα λεπτά τις αλλαγές που έφερε το πέρασμα δεκαετιών και συζητώντας πάνω σε αυτές, «γέμισαν» καινούργια πληροφορία. Για τους επισκέπτες του τόπου μας, Έλληνες και ξένους, η παρουσία στην εικαστική έκθεση, εκτός από αφορμή να θαυμάσουν έργα ντόπιων καλλιτεχνών, πρόσφερε και ευκαιρία για ξενάγηση. Πώς σχετίζονται οι τοποθεσίες που απεικονίζονται στα έργα της έκθεσης; Τι θα δουν αν βρεθούν σε αυτά τα σημεία; Και, τελικά, πόσο λίγα έχουν δει από τον τόπο μας και πόσο περισσότερα τους περιμένουν. 

Η ανασκόπηση όλων όσων συνέβησαν μας βοήθησε να αντιληφθούμε πως η έκθεση που κατάφερε να χτίσει «Γέφυρες» εκπλήρωσε τον σκοπό της. Προκάλεσε νοσταλγία, γνωριμία με τον τόπο και τον πολιτισμό του και πάρα πολλά θετικά σχόλια. Όμως ταυτόχρονα δόθηκε η ευκαιρία και για μια άλλη γνωριμία, αυτή μεταξύ των επισκεπτών και του συνολικού έργου της Καθετής. Το αποτέλεσμα ήταν να αποκτήσουμε νέους υποστηρικτές. Νέους εθελοντές και πάνω από 70 εγγεγραμμένους στο ενημερωτικό δελτίο, που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να πληροφορούνται για τις δράσεις μας. Αυτή η ενδυνάμωση της Καθετής μάς βοηθάει όχι μόνο να συνεχίσουμε αλλά και να πολλαπλασιάσουμε τις δράσεις και την προσφορά μας σε αυτόν τον τόπο, που τόσο αγαπάμε! 

 

Ευχαριστούμε θερμά: 

 

Πηγή: ΚΑΘΕΤΗ

Διαβάστε επίσης

Καθετή: Εργαστήρι Ζωγραφικής 2021-2022ΠΟΡΟΣ

Η ζωγραφική είναι χόμπι και δημιουργική διέξοδος με πολλές εφαρμογές στην καθημερινότητα. Το Εργαστήρι Ζωγραφικής της Καθετής προσφέρει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σε αρχάριους τη ...

Η ελληνοαμερικανίδα και ποριώτισσα τραγουδίστρια Πάμελα αποκαλύπτει για πιο λόγο έφυγε για την Αμερική (βίντεο)ΠΟΡΟΣ

Στην εκπομπή Love it παραχώρησε συνέντευξη η Ελληνοαμερικάνιδα, με καταγωγή από τον Πόρο, τραγουδίστρια της pop Πάμελα Μέλος, που είχε γνωρίσει μεγάλη επιτυχία τη δεκαετία του 2000...