ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description
image description
image description
image description
image description
image description
image description

Πρωτοφανής κοσμοσυρροή το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος στον Πόρο (φωτογραφίες)

Ρεκόρ δεκαετιών σε προσέλευση επισκεπτών, κατέγραψε ο Πόρος το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, με την πληρότητα στο 100%, τόσο στα καταλύματα, όσο και στους επισκέπτες με σκάφη και ιστιοπλοϊκά. 


Το νησί "βούλιαξε" από κόσμο, με τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες να μιλάνε για πρωτοφανές φαινόμενο, ενώ για παλιότερους, αντίστοιχες εικόνες έχουμε να δούμε από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 και τις αρχές της δεκαετίας του 1990. 


Η προσέλευση ξεκίνησε δειλά την Πέμπτη το απόγευμα, την Παρασκευή αυξήθηκε αρκετά, ενώ το Σάββατο κορυφώθηκε από νωρίς το πρωί, με τα φέριμποτ του πορθμείου Πόρου - Γαλατά, να εκτελούν δίπλα δρομολόγια σχεδόν όλη την ημέρα για να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες και να αποσυμφορήσουν τους δρόμους και την προβλήτα του Γαλατά. 


Αντίστοιχη ήταν η εικόνα και την Κυριακή με εκατοντάδες ημερήσιους εκδρομείς, να επισκέπτονται το νησί για κολύμπι και για φαγητό. 


Με εξαίρεση το κέντρο του Πόρου, όπου ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, το υπόλοιπο νησί γέμισε με αυτοκίνητα ενώ κατά περιόδους η κίνηση στους δρόμους ήταν έντονη. 


Όπως ήταν φυσικό, οι παραλίες του νησιού γέμισαν από άκρη σε άκρη, ενώ η εστίαση λειτουργούσε σχεδόν ολόκληρη την ημέρα σε φουλ ρυθμούς. 


Μεγάλη ήταν η κίνηση και στο λιμάνι του νησιού με ιστιοφόρα και πολυτελή τουριστικά σκάφη, ενισχύοντας την ήδη εντυπωσιακή εικόνα. 


Στο πεζοδρομημένο παραλιακό μέτωπο της Σφαιρίας δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο τα βράδια του Σαββάτου και της Κυριακής, ενώ όσοι κάθισαν στα καταστήματα της παραλίας, απόλαυσαν ποτό ή φαγητό δίχως την ηχορύπανση των μοτέρ και με θέα την θάλασσα και την περαντζάδα. 


Γενικότερα, η εικόνα του Πόρου ήταν πολύ καλή, καθώς  υποδέχθηκε τον κόσμο καθαρός και νοικοκυρεμένος, ενώ οι επιχειρηματίες του νησιού εμφανίστηκαν έτοιμοι να εξυπηρετήσουν τους χιλιάδες επισκέπτες, με όρεξη και χαμόγελο. 
Όλα τα παραπάνω, έρχονται να ενισχύσουν την πεποίθηση πως ο Πόρος κέρδισε πολλούς νέους φίλους, και σε συνδυασμό με τον καθολικό εμβολιασμό των κατοίκων, τα μηνύματα της σεζόν από το τριήμερο, είναι άκρως ενθαρρυντικά.  


Η εγγύτητα του Πόρου στην Αττική και η όμορφη εικόνα του νησιού - ως πρώτη εντύπωση για τους νέους επισκέπτες -το τριήμερο, θα αποτελέσουν σίγουρα, σημαντικό κριτήριο για τους επισκέπτες από το λεκανοπέδιο, για την συνέχεια του καλοκαιριού. 

 

Διαβάστε επίσης

image descriptionΠΟΡΟΣ

Μία νέα μουσική συνεργασία με τους γνωστούς dj΄s Mangata Projekt ολοκλήρωσε η Βίκος , χορηγώντας με το νερό της, τη μαγευτική συναυλία που πραγματοποίησαν στον Πόρο, σε ένα σκηνικό...

image descriptionΠΟΡΟΣ

Σε συνέχεια της παρουσίασης των προτάσεων που υπέβαλε ο Δήμος Πόρου στο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης", ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης ανάρτησε την περίλιψη της πρ...

image descriptionΠΟΡΟΣ

Στους διασυλλογικούς αγώνες Κωπηλασίας του Ομίλου ΕΡΕΤΩΝ την Κυριακή 27-6-21 στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο, ο Ν.Ο.Π.Τ. έλαβε μέρος με τρείς αθλητές και αρχηγό αποστολής τον προπονητ...

image descriptionΠΟΡΟΣ

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης που ανάρτησε την προηγούμενη βδομάδα, ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, σχετικά με τις προτάσεις που υπέβαλε ο Δήμος Πόρου στο χρηματοδοτικό Πρόγραμ...

image descriptionΠΟΡΟΣ

Ένα από τα σημαντικότερα πρώτα βήματα για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη του αειφόρου τουρισμού στον Πόρο, γίνεται σήμερα με την έναρξη των εργαστηρίων του συμβουλευτικού φορέα Pro...

image descriptionΠΟΡΟΣ

Ο Δήμος Πόρου, δυνάμει της υπ’ αριθμ. 54/2021 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, καλεί όσους κατοίκους κατόχους Ι.Χ. έχουν σταθμευμένα τα οχήματά τους σε οδούς και χώρους στάθμευση...

image descriptionΠΟΡΟΣ

Μετά το εντυπωσιακό  Ulysses   που τον τελευταίο μήνα έχει κάνει στέκι του τον Πόρο, και το αδερφάκι του  Andromeda   βρίσκεται τις τελευταίες μέρες αγκυροβολημένο στο φυσικό λιμάν...