ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Δήμος Πόρου: Υποβλήθηκαν 10 προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού 22.549.693€ στο Πρόγραμμα "Α. Τρίτσης"

Το μεγαλύτερο αναπτυξιακό πρόγραμμα στην ιστορία του δρομολογεί ο Δήμος Πόρου, μετά την υποβολή 10 προτάσεων συνολικού προϋπολογισμού 22.549.693€ στο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης».
 
Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Δημάρχου Πόρου Γιάννη Δημητριάδη, με την υποβολή των εν λόγω προτάσεων, η οποία ολοκληρώθηκε στις 11.6.2021, ο Δήμος Πόρου αξιοποιεί στον μέγιστο βαθμό τις δυνατότητες του «Α.Τρίτσης», εκμεταλλευόμενος τις 10 από τις 12 προσκλήσεις στις οποίες ήταν δικαιούχος και αθροίζοντας συνολικά έναν προϋπολογισμό-ρεκόρ για τα πληθυσμιακά του δεδομένα.
 
 
Ειδικότερα, οι προτάσεις που υπέβαλε ο Δήμος μας αφορούν στα εξής έργα:
1. Έργο υδροδότησης στο Καραπολίτι και προμήθεια μονάδων αφαλάτωσης για εγκατάσταση στον Αγ. Στέφανο - 2.493.968€ (Α.Τ.1 - Ύδρευση)
2. Αποκατάσταση και αναβάθμιση όλων των υποδομών (δικτύου και μονάδας) του Βιολογικού Καθαρισμού με ένα ενιαίο έργο - 15.290.350€ (Α.Τ. 2 – Διαχείριση λυμάτων)
3. Προμήθεια εξοπλισμού διαχείρισης βιοαποβλήτων (κάδοι, απορριμματοφόρο, κλαδοθρυμματιστής, γερανοφόρο με αρπάγη) - 487.320€ (Α.Τ. 4 - Απορρίμματα)
4. Βελτίωση αγροτικής οδού στα Τσελεβίνια -1.009.232€ (Α.Τ. 5 – Αγροτική οδοποιία)
5. Αποκατάσταση κτηρίου πρ. ΠΙΚΠΑ - 580.890€ (Α.Τ. 7 – Δημοτικά κτήρια)
6. Ψηφιακό μουσείο/ξεναγός και ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου – 783.345€ (Α.Τ. 8 – Smart Cities)
7. Μελέτη ανάπλασης νότιου παραλιακού μετώπου Καλαυρίας (Νεώριο, Πέρλια, Κανάλι, Ασκέλι) - 613.216€ (Α.Τ. 9 – Ωρίμανση έργων προτεραιότητας)
8. Αναβάθμιση σχολικών κτηρίων και αύλειων χώρων - 330.000€ (Α.Τ. 10 – Σχολεία)
9. Προσεισμικός έλεγχος δημ. κτηρίων – 37.200€ (Α.Τ. 11 – Προσεισμικός έλεγχος)
10. Προμήθεια εφτά ηλεκτρικών οχημάτων (mini bus, όχημα μεταφοράς ΑΜΕΑ, οχήματα υπηρεσιών κ.α.) - 924.172€ (Α.Τ. 12 – Δράσεις ηλεκτροκίνησης)
 
 
Η διαμόρφωση και υποβολή των προτάσεων αποτέλεσε για τον Δήμο Πόρου μία διαδικασία πρωτοφανούς έντασης, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία χάρη στη συμβολή των στελεχών των τεχνικών και οικονομικών του υπηρεσιών, των ειδικών συνεργατών Δημάρχου, του Γενικού Γραμματέα, του τεχνικού συμβούλου και των εξωτερικών συμβούλων που συνέδραμαν σε αυτή.
 
 
Ταυτόχρονα, ο Δήμος Πόρου έχει φροντίσει και για το επόμενο κρίσιμο στάδιο, το οποίο αφορά στην σωστή διαχείριση και υλοποίηση των ανωτέρω έργων, η οποία θα έχει εξίσου πρωτοφανείς απαιτήσεις. Για τον σκοπό αυτό, και προκειμένου να εξασφαλίσει την απαιτούμενη τεχνική υποστήριξη, ο Δήμος Πόρου ενέκρινε τρεις Προγραμματικές Συμβάσεις με το «Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής» (του οποίου είναι και ο ίδιος μέτοχος), υλοποιώντας ταυτόχρονα την στρατηγική του επιλογή για πλήρη απαγκίστρωση από το Τμήμα Υποστήριξης Νησιωτικών Δήμων της Περιφέρειας Αττικής, η συνδρομή του οποίου τις προηγούμενες δεκαετίες δεν διασφάλισε την σωστή υλοποίηση των μεγάλων έργων που πραγματοποιήθηκαν στο νησί.

Διαβάστε επίσης

image descriptionΠΟΡΟΣ

Σύμφωνα με ενημέρωση του Δημάρχου Πόρου Γιάννη Δημητριάδη, κατόπιν Απόφασης που έλαβε σήμερα ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου, εγκρίθηκαν όλα τα αιτήματα για παράταση ωραρίου μο...

image descriptionΠΟΡΟΣ

Τρεις καλαίσθητες ενημερωτικές ταμπέλες τοποθετήθηκαν από τον Δήμο Πόρου, σε σημεία της παραλίας της Σφαρίας, η οποίες ενημερώνουν τους πεζούς για τα καταστήματα και τις υπηρεσίες ...

image descriptionΠΟΡΟΣ

Συνέχεια επιτυχιών για τον εκπρόσωπο του στίβου της Τροιζηνίας την Γυμναστική Ένωση Πόρου Τροιζηνίας. Πρωταγωνίστριες αυτή την φορά τρείς 13άχρονες αθλήτριες του συλλόγου, Πάνου Μα...

image descriptionΠΟΡΟΣ

Αφιέρωμα στον Πόρο και την Τροιζηνία πραγματοποίησε το ιταλόφωνο ελβετικό τηλεοπτικό κανάλι RSI, στο πλαίσιο ρεπορτάζ που πραγματοποιήσε με θέμα τον τουρισμό στην Ελλάδα.  Ο δημοσι...

image descriptionΠΟΡΟΣ

Από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πόρου, μας εστάλη και δημοσιεύουμε, η Απόφαση 89/2021 με την οποία εκρίθηκε ο καθορισμός για τις δυνατότητες και απαγορεύσεις ανάπτυξης τραπεζοκαθισ...

image descriptionΠΟΡΟΣ

Η Βουλευτής Α' Πειραιά και Νήσων ΝΔ Νόνη Δούνια, απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, για τις ελλείψεις τοπικών δομών Υγείας στην περιοχή του Πόρου, με αφορμή...