ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το πορθμείο Πόρου - Γαλατά εξαιρείται από τις προϋποθέσεις που ισχύουν για τα ταξίδια στους νησιωτικούς προορισμούς

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για τα περιοριστικά μέτρα που αίρονται, αλλά και εκείνα που εξακολουθούν να ισχύουν. Τα μέτρα που περιγράφονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που φέρει τίτλο «έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτεια" έχουν ισχύ από σήμερα Παρασκευή 14 Μαΐου έως τη Δευτέρα 24 Μαΐου 2021 και ώρα 6 π.μ.

 

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, οι προϋποθέσεις για τη μετακίνηση εκείνων που θα θελήσουν να φτάσουν σε κάποιο νησιωτικό προορισμό είναι να έχουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού με πάροδο 14 ημερών από τη δεύτερη δόση, είτε αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) 72 ωρών, ή rapid test, ή self test 24 ωρών, είτε βεβαίωση νόσησης δύο μήνες μετά τη νόσηση και έως εννέα μήνες.

 

Ωστόσο, στον Πόρο θα μπορεί κάποιος να ταξιδέψει οδικώς δίχως να πληροί αυτές τις προϋποθέσεις καθώς το Πορθμείο Πόρου - Γαλατά (μαζί με άλλα πορθμεία της χώρας, όπως αυτό της Σαλαμίνας) εξαιρείται από τα μέτρα που καθορίζουν τις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές μετακινήσεις προς στους νησιωτικούς προορισμούς. 
Συνεπώς όποιος επιθυμεί να ταξιδέψει στον Πόρο οδικώς, δεν θα ελέγχεται για πιστοποιητικό εμβολιασμού, αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) 72 ωρών, ή rapid test, ή self test 24 ωρών, είτε βεβαίωση νόσησης δύο μήνες μετά τη νόσηση και έως εννέα μήνες.

 


Επιστροφή σε κανονικά δρομολόγια τα φέριμποτ του πορθμείου Πόρου - Γαλατά 


Σύμφωνα με πληροφόρηση μας, από αύριο Σάββατο 15 Μαΐου, τα δρομολόγια των φέριμποτ Πόρου - Γαλατά, τροποποιούνται και επανέρχονται στα προ πανδημίας δρομολόγια που ισχύουν για αυτή την εποχή. 
Δηλαδή τα δρομολόγια γίνονται ανά μισή ώρα και θα ξεκινούν, το πρώτο, στις 6:30πμ από το Γαλατά και το τελευταίο στις 22:10μμ από τον Πόρο. 

Διαβάστε επίσης

Ενημέρωση για διακοπή ρεύματος την Δευτέρα 17 Μαΐου στο ηπειρωτικό τμήμα του Δήμου ΠόρουΠΟΡΟΣ

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε ο Δήμος Πόρου από τον ΔΕΔΔΗΕ, την Δευτέρα 17.5.2021 από τις 08:00 έως τις 12:30, θα γίνει διακο...

Προχωρούν οι εμβολιασμοί της 2ης δόσης στον Πόρο - Ενημέρωση αναφορικά με τα ραντεβού ΠΟΡΟΣ

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί με την 2η δόση του εμβολίου της Pfizer/Biontech στον Πόρο, με τον Δήμαρχο Πόρου Γιάννη Δημητριάδη να ενημερώνει αναφορικά με τα ραντεβού και την διαδικα...

Ο δρόμος του μπαρουτιού της  Εξέγερσης άφησε ποριώτικα ίχνη...Επιλεγμένα Άρθρα

Αναδημοσιεύουμε από την έντυπη έκδοση του Saronic Magazine, το αφιέρωμα για την συνεισφορά του Πόρου στην Επανάσταση του 1821, με την μεταφορά του μπαρουτιού στην Μάνη.    Το θρίλε...