ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πανέτοιμος για την διαδικασία καθολικού εμβολιασμού ο Δήμος Πόρου - Το ευχαριστήριο μήνυμα του Δημάρχου

Πανέτοιμος και με εμπειρία εμφανίζεται ο Δήμος Πόρου για την διαδικασία του γενικού εμβολιασμού των κατοίκων του νησιού, που ξεκινάει την ερχόμενη εβδομάδα. 
 
Με μήνυμα του, ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, ευχαρίστησε ονομαστικά όλους όσους βοήθησαν στο να εμβολιαστεί, με τεράστια επιτυχία, μεγάλος αριθμός κατοίκων ηλικίας άνω των 60, με διαδικασίες που συντελέστηκαν από τον δήμο με την τεράστια συνεισφορά εθελοντών ιατρών, φαρμακοποιών και πολιτών. 
 
Από την πλευρά τους, οι πολίτες που εμβολιάστηκαν ή ήρθαν σε επαφή με την διαδικασία, εξέφρασαν με μηνύματα τους την ικανοποίηση και τον ενθουσιασμό τους για την διαδικασία και την εξυπηρέτηση. 
 
Όλα δείχνουν πως ο Δήμος Πόρου, θα εφαρμόσει με επιτυχία το πρόγραμμα των εμβολιασμών την επόμενη εβδομάδα και ενδεχομένως να βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο, σε ο, τι αφορά τον εμβολιασμένο πληθυσμό με την πρώτη δόση, ακόμη και πριν το Πάσχα. 
 
 
Ακολουθεί το ευχαριστήριο μήνυμα του κ. Δημητριάδη: 
 
 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ!
Τις προηγούμενες μέρες έλαβε χώρα στο Εμβολιαστικό Κέντρο Πόρου ένας τεράστιος αγώνας δρόμου για την ολοκλήρωση του εμβολιασμού όλων των κατοίκων ηλικίας άνω των 60 ετών που είχαν υποβάλει σχετική αίτηση στον Δήμο. Στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτής συγκεντρώθηκαν στοιχεία σχεδόν 500 κατοίκων του Δήμου, εκ των οποίων εμβολιάστηκαν τελικά οι 435 και από αυτούς οι 355 μέσα σε τρεις μόλις μέρες.
 
 
Πρόκειται για μια διαδικασία με πρωτοφανείς απαιτήσεις, για την οποία χρειάστηκε η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας και τηλεφωνικών γραμμών επικοινωνίας, ο προγραμματισμός ραντεβού και η τηλεφωνική ειδοποίηση των πολιτών εντός ελάχιστων χρονικών περιθωρίων και πάντα σε συνάρτηση με την εξασφάλιση της επάρκειας των δόσεων και τον έλεγχο των σχετικών αποθεμάτων. Μια διαδικασία που δεν έχει κληθεί να διεκπεραιώσει σε τέτοια κλίμακα κανένας άλλος Δήμος, αφού σε άλλα νησιά παρόμοιου πληθυσμιακού μεγέθους διενεργείται από το Υπουργείο Υγείας μέσω των τοπικών Κέντρων Υγείας ή Νοσοκομείων, ενώ όπου διενεργήθηκε από Δήμους τα πληθυσμιακά δεδομένα ήταν περίπου τα μισά του Πόρου.
 
 
Εμείς όμως την διεκπεραιώσαμε άψογα, χάρη στον γιατρό Σταμάτη Βελώνια, στην γιατρό Δέσποινα Φανού, στην μαία Πόπη Ρούπακα, στην Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών Χριστίνα Ροή, στους εθελοντές φαρμακοποιούς Σίσσυ Κανατσίδη, Δημήτρη Ροΐδη και Βάσω Τυχοπούλου, στην εθελόντρια ιατρική επισκέπτη Ανδριανή Αϊβαλιώτη, στους υπαλλήλους και εθελοντές Κατερίνα Ανδρεάδη, Μανώλη Μωυσιάδη, Κατερίνα Ρεϊζη, Βασιλεία Φαντσιούδη, Σίσσυ Γιαννούλη και Ελένη Σαράντη και στους χορηγούς Ρότα και 7brothers, τους οποίους και θέλω να ευχαριστήσω δημόσια.
 
 
Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τους αρμόδιους αξιωματούχους του Υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την υποστήριξη που μας παρείχαν, καθώς και την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό για την απόφαση που έλαβαν και υλοποιούν για εμβολιασμό όλων των κατοίκων των μικρών νησιών της χώρας, ανεξαρτήτως ηλικίας, πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.
 
 
Η διαδικασία που υλοποιήθηκε ήταν μια «προθέρμανση» σε σύγκριση με την διαδικασία που ξεκινά από σήμερα για τον εμβολιασμό όλων των κατοίκων 18 και άνω, την οποία είμαστε έτοιμοι να διεκπεραιώσουμε με τον ίδιο άμεσο και οργανωμένο τρόπο, προσδοκώντας την μέγιστη δυνατή ανταπόκριση των κατοίκων, ώστε να είμαστε όλοι υγιείς και έτοιμοι για το φετινό καλοκαίρι!

Διαβάστε επίσης

Ξεκινάει η ενεργοποίηση των «προσωρινών ΑΜΚΑ» για τους πολίτες τρίτων χωρών που επιθυμούν να εμβολιαστούνΠΟΡΟΣ

Όπως ενημερώθηκε ο Δήμος Πόρου από το αρμόδιο Υπουργείο, ξεκινάει από την Τρίτη 6.4.2021 η διαδικασία ενεργοποίησης των «προσωρινών ΑΜΚΑ» των πολιτών τρίτων χωρών που δεν διαθέτουν...

Μέχρι τις 14 Απριλίου επιτρέπεται η χρήση φωτιάς για καύσεις σε αγροτικές εκτάσεις στον Πόρο ΠΟΡΟΣ

Από τον Δήμαρχο Πόρου Γιάννη Δημητριάδη εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση αναφορικά με τη χρήση φωτιάς  για καύσεις σε αγροτικές εκτάσεις στον Πόρο και στους δήμους της Π.Ε. Νήσων:   ...

Το πρώτο ταξίδι του Speedcat 1 στον Σαρωνικό - Το πέρασμα του από τον Πόρο (φωτογραφίες)ΠΟΡΟΣ

Δοκιμαστικό ταξίδι στο Πόρο πραγματοποίησε σήμερα το πρωί το  Speedcat 1 και φωτογραφήθηκε από τους κατοίκους στο λιμάνι. Στη συνέχεια, το εντυπωσιακό καταμαράν συνέχισε το ταξίδι ...

Μάρα Δημοπούλου: “Η τέχνη οφείλει να σε ταρακουνά, να σου δημιουργεί νέες ιδέες, να σε ξεβολεύει και να σε ενεργοποιεί…”ΠΟΡΟΣ

Η ποριώτισσα εικαστικός Μάρα Δημοπούλου, παραχώρησε ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο polismagazino.gr.   “Θεωρώ ότι η καλλιτεχνική μου δραστηριότητα εντάσσεται κυρίως στο ρεύμα του εξπρ...