ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γυρίσματα στον Πόρο και την Τροιζηνία από την Γ. Μπιτάκου για ντοκιμαντέρ για την Μαντώ Μαυρογένους

Στο Πόρο και την Τροιζηνία βρέθηκε τη Δευτέρα η δημοσιογράφος Γεωργία Μπιτάκου για γυρίσματα για το ντοκιμαντέρ για τη ζωή και τη δράση της ηρωϊδας της Επανάστασης του 1821 Μαντώς Μαυρογένους. 

Την παραγωγή του ντοκιμαντέρ έχει αναλάβει η ίδια η κυρία Μπιτάκου και πραγματοποιεί γυρίσματα σε 15 τοποθεσίες, ανάμεσα τους ο Πόρος, η Αίγινα και το Ναύπλιο. 

Με την ολοκλήρωση των γυρισμάτων στον Πόρο, η Γεωργία Μπιτάκου ανάρτησε στον λογαριασμό της στο facebook το ακόλουθο μήνυμα: 

 

"Ολοκληρώθηκαν τα γύρισμα και στο υπέροχο νησί του Πόρου, που αποτελεί σημαντικό σταθμό στο ντοκυμαντέρ για τη ζωή και το έργο της Μαντώς Μαυρογένους.
Ως έδρα της Προσωρινής Κυβέρνησης μέχρι την έλευση του Καποδίστρια, φιλοξένησε και την Αρχόντισσα που οδηγήθηκε εκεί για να διευθετήσει τα θέματά της, μετά την εντυπωσιακή παρουσία της στην Γ'Εθνοσυνέλευση της Τροιζήνας.
Στον Πόρο ήταν και η έδρα του Ελληνικού Στόλου ενώ με επικεφαλής τον Αντιστράτηγο Χριστοδούλο Μέξη, τα πλοία του Πόρου έφεραν από τη Σμύρνη μπαρούτι στη Βέργα Μάνης και έτσι ξεκίνησε η Επανάσταση που απελευθέρωσε την Καλαμάτα.
Ο Πόρος είναι συνδεδεμένος ωστόσο και με τα μαύρα εμφυλιακά χρόνια του 1831 όταν ως αποτέλεσμα των συγκρούσεων μεταξύ Υδραίων και Καποδίστρια και κυρίως λόγω του Αγγλικού και Γαλλικού δάκτυλου, ο Ναύαρχος Μιαούλης πυρπολεί την φρεγάτα Ελλάς και την κορβέττα Ύδρα, αντίδραση για την οποία λίγο πριν πεθάνει ζήτησε συγχώρεση βαθιά μετανιωμένος.
Γεγονότα που πρέπει να γνωρίζουμε για να αντιλαμβανόμαστε τι προκαλεί ο διχασμός μας.
?? Σήμερα είναι ένα υπέροχο νησί που ενέπνευσε σπουδαίους καλλιτέχνες όπως τον μεγάλο Γιώργο Σεφέρη και τον Κωστή Παλαμά και επικεφαλής είναι ένας άξιος Δήμαρχος, ο Γιάννης Δημητριάδης με υπέροχους συνεργάτες που τα βάζουν με ψυχή με τα μεγαθήρια συμφερόντων και πολυεθνικών που με υπουργικές υπογραφές και αποφάσεις, σκοπεύουν να καταστρέψουν τον Πόρο και τη φυσική του ομορφιά και να βιομηχανοποιήσουν την περιοχή εγκαθιστώντας ιχυοκαλλιέργειες.
Εαν αγαπάμε αυτό τον τόπο οφείλουμε όλοι να σπεύδουμε και να κινητοποιούμαστε όπου υπάρχει καταστροφή σκόπιμη του εθνικού μας πλούτου.
Μην επιτρέψουμε αυτό το υπέροχο νησί μας να καταστραφεί...
?? Για τη θαυμάσια φιλοξενία μου στο ιστορικό κτίριο του 1826 που ήταν ξενώνας Ρώσων Αξιωματικών και πλέον το πιο όμορφο ξενοδοχείο "Διόνυσος", ευχαριστώ εγκάρδια τον ιδιοκτήτη Γιώργο Δουζίνα
?? Για τα εξαιρετικά γεύματα τον ευγενέστατο κ. Γιώργο Δημητριάδη Ταβέρνα Ρότα
??Και για όλη την οργάνωση την εκπληκτική ψυχή του νησιού Κατερίνα Ανδρεάδη!"

Διαβάστε επίσης

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος Πόρου Γιώργος Κουτουζής - Η δήλωση ανεξαρτητοποίησης ΠΟΡΟΣ

Απο τον Δημοτικό Σύμβουλο και τ. Αντιδήμαρχο Πόρου κ. Γιώργο Κουτουζή, λάβαμε την ακόλουθη Δήλωση Ανεξαρτητοποίησης από την παράταξη της πλειοψηφίας:      ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ...

Δήμαρχος Πόρου: Αναρτήθηκαν οι θεωρημένοι δασικοί χάρτες για τον Πόρο και τα νησιά της ΑττικήςΠΟΡΟΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημάρχου Πόρου Γιάννη Δημητριάδη, ο Δήμος Πόρου ενημερώθηκε από τη Διεύθυνση Δασών Πειραιά, ότι αναρτήθηκαν οι θεωρημένοι δασικοί χάρτες για τον Πόρο, όπω...

Καθετή: Η τέχνη μάς ενώνειΠΟΡΟΣ

Η Καθετή συμμετέχει στο πρόγραμμα «Η τέχνη μάς ενώνει όλους-Art unites us all», που διοργανώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο, με ζωγραφική και φωτογραφία! Μπορείτε να συμμετέχετε κι εσεί...

Επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Πόρου Γ. Δημητριάδη προς τον Υπ. Τουρισμού Χ. Θεοχάρη για τη στάση του υπουργείου στο θέμα των ιχθυοτροφείων ΠΟΡΟΣ

Ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης απέστειλε την ακόλουθη επιστολή στον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, σχετικά με την απαράδεκτη στάση που επιδεικνύει το Υπουργείο Τουρισμού στη...