ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δήμαρχος Πόρου: Διευκρινήσεις για τους κανόνες που ισχύουν στην εστίαση

Προς ενημέρωση των τοπικών επιχειρήσεων εστίασης, ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

 

Μετά την δημοσίευση της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα (αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 69863/2.11.2020), παραθέτω τα βασικά σημεία που αφορούν στη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης στις περιοχές «Επιτήρησης», στις οποίες συγκαταλέγεται ο Πόρος:
1. Αριθμός πελατών:
α) Εσωτερικοί χώροι: 50% επί της ισχύουσας δυναμικότητας του ενός πελάτη ανά 1,30τ.μ., δηλαδή ένας πελάτης ανά 2,60τ.μ. (αριθμός πελατών = 38% επί των τ.μ.)
β) Εξωτερικοί χώροι: 40% επί της ισχύουσας δυναμικότητας ενός πελάτη ανά 0,70τ.μ, δηλαδή ένας πελάτης ανά 1,75τ.μ. (αριθμός πελατών = 57% επί των τ.μ.)
γ) Έως 6 άτομα ανά τραπέζι
2. Αποστάσεις:
α) 0,90μ. μεταξύ πλευρών τραπεζιών στις οποίες δεν υπάρχουν καρέκλες
β) 1,20μ. μεταξύ πλευρών τραπεζιών που μόνο στην μία υπάρχει καρέκλα
γ) 1,80μ. μεταξύ πλευρών τραπεζιών που και στις δύο υπάρχουν καρέκλες
3. Απαγορεύσεις:
α) Απαγόρευση λειτουργίας από 23:30 έως 05:00 (εξαιρέσεις: λειτουργία delivery, εργασίες καθαρισμού και προετοιμασίας με κλειδωμένη πόρτα).
β) Απαγόρευση ορθίων, ζωντανής μουσικής και πώλησης αλκοόλ σε περίπτωση λειτουργίας ως delivery.
Σημειώνεται ότι οι έλεγχοι που αφορούν στην πληρότητα των χώρων τραπεζοκαθισμάτων θα γίνονται (και) επί αριθμού καρεκλών.
Επίσης, είναι αυτονόητο ότι, λόγω των διαφορετικών ποσοστών πληρότητας που ισχύουν σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, σε καμία περίπτωση δεν θα μπορεί να γίνει ανεχτή η τοποθέτηση συστημάτων (πάνελ, τζάμια, οδηγοί, σταθερές κατασκευές) που δημιουργούν συνθήκες εσωτερικών χώρων σε εξωτερικούς χώρους.

Διαβάστε επίσης

Αλλαγή των δρομολογίων των φέριμποτ Πόρου - Γαλατά - Τελευταίο στις 8:30μ.μ. (πίνακας)ΠΟΡΟΣ

Ανακοινώθηκαν τα νέα δρομολόγια της γραμμής των φέριμποτ Πόρου - Γαλατά. Οι νέες ώρες των δρομολογίων θα ισχύουν από αύριο 11 Νοεμβρίου, μέχρι τις 19 Νοεμβρίου 2020, σύμφωνα με την...

Δήμαρχοι 16 νησιωτικών δήμων ζητούν να εφαρμοστεί η απαγόρευση μετακίνησης μη-μονίμων κατοίκων προς τα νησιάΕλλάδα

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, 16 Δήμαρχοι νησιωτικών Δήμων ζήτησαν με κοινή επιστολή τους την αφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης μετακίνησης μη-μονίμων κατ...

Πένθος στον Πόρο από την απώλεια της διευθύντριας του Γυμνασίου Πόρου Βάσως ΚογιώνηΠΟΡΟΣ

Σε πένθος βυθίστηκε σήμερα ο Πόρος, μετά την θλιβερή είδηση της πρόωρης απώλειας της διευθύντριας του Γυμνασίου Πόρου, Βάσως Κογιώνη.  Η Βάσω Κογιώνη υπήρξε αγαπητή στην κοινωνία τ...

Ο Τ. Χατζηπέρος για την αγωγή του εναντίον του Γ. Δημητριάδη - Επιστολή στο Saronic MagazineΠΟΡΟΣ

Από τον τέως Αντιπεριφερειάρχη Νήσων και νυν Περιφερειακό Σύμβουλο Αττικής Παναγιώτη Χατζηπέρο, λάβαμε την ακόλουθη επιστολή σχετικά με την αγωγή που κατέθεσε εναντίον του Δημάρχου...