ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο Ασκέλι Πόρου η υπερπολυτελής θαλαμηγός Al Mirqab του Σεΐχη του Κατάρ (φωτογραφίες)

Στο Ασκέλι του Πόρου έριξε άγκυρα την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020, η υπερπολυτελής θαλαμηγός Al Mirqab του σεΐχη και πρώην πρωθυπουργού του Κατάρ Χαμάντ ιμπν Τζαμπρ αλ Θανί. 

 

Το ότι ο πρώην πρωθυπουργός του Κατάρ σεϊχης Χαμάντ μπιν Τζαμπόρ Αλ Θάνι είναι φιλέλληνας είναι γνωστό σε όλους, αφού κάθε χρόνο, όπως και φέτος, προτίμησε την Ελλάδα για τις καλοκαιρινές του διακοπές. Πάντα με την υπερπολυτελή θαλαμηγό του AL Mirqab που αυτή τη φορά βρίσκεται στον Πόρο και απολαμβάνει τον ήλιο, τη θάλασσα και το καλό ελληνικό φαγητό. 

 

Το AL Mirqab για τους γνώστες του αντικειμένου θεωρείται ένα από τα θαύματα της ναυπηγικής!

 

 

Διαθέτει δυο πισίνες, ελικοδρόμιο, τζακούζι, αίθουσα κινηματογράφου, 12 σουίτες και κόστισε 300 εκατομμύρια δολάρια. Για τους γκουρού της αγοράς σκαφών, αυτή τη στιγμή είναι το έκτο μεγαλύτερο σκάφος αναψυχής στον κόσμο και ένα από τα τρία ακριβότερα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ.

 


Ναυπηγήθηκε το 2008 στο Wewelsfleth της Γερμανίας ενώ χαρακτηρίστηκε ως το πιο σύγχρονο και πολυτελές σκάφος εκείνης της χρονιάς σύμφωνα με το περιοδικό Forbes. Χαρακτηριστικό είναι ότι το πολυτελές γιοτ έχει και δική του σελίδα στη Wikipedia. Αρχιτέκτονας της θαλαμηγού ήταν ο Tim Heywood ενώ την εσωτερική διακόσμηση ανέλαβε ο Andrew Winch, ο οποίος είναι διακεκριμένος designer θαλαμηγών και γιοτ.

 


Ιδιοκτήτης του πολυτελούς γιοτ δεν είναι άλλος από το μέλος της βασιλικής οικογένειας και τέως πρωθυπουργός του Κατάρ σεΐχης Χαμάντ μπιν Γιασίμ μπιν Τζαμπόρ Αλ Θάνι, ο οποίος έχει προσωπική περιουσία που αγγίζει τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Είναι ένας από τους πιο πλούσιους Άραβες και πρώτος ξάδερφος με τον πρώην εμίρη του Κατάρ σεΐχη Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι.

 

Ο Andrew Winch συμβουλεύτηκε τον τεως πρωθυπουργό του Κατάρ ο οποίος θέλησε το εσωτερικό του σκάφους του να θυμίζει κάτι από το σπίτι του στο Κατάρ. Έτσι στο εσωτερικό του Al Mirqab οι επισκέπτες μπορούν να διακρίνουν έπιπλα σκαλισμένα στο χέρι, καναπέδες με πολλά μαξιλάρια, χαλιά Περσίας, μαρμάρινα δάπεδα και μπρούτζινες χειρολαβές, ενώ τους τοίχους κοσμούν πίνακες διάσημων ζωγράφων μεταξύ των οποίων έργα των Βαν Γκογκ και Πικάσο.

 

Κάθε κρεβατοκάμαρα διαθέτει δικό της μπάνιο, ενώ οι περισσότερες από τις δώδεκα σουίτες διαθέτουν και δικό τους μπαλκόνι στο κατάστρωμα του σκάφους.

Το 133 μέτρων σκάφος ταξιδεύει πολύ συχνά στις ελληνικές θάλασσες, ενώ το χειμώνα αγκυροβολεί στη μαρίνα του Φλοίσβου όπου του γίνεται συντήρηση και ανεφοδιασμός. Η θαλαμηγός διαθέτει όλες τις απαιτούμενες ανέσεις που θα μπορούσαν να καλύψουν τις βασιλικές ανάγκες. Είναι εξοπλισμένη με δυο πριβέ σουίτες για τους ιδιοκτήτες, άλλες 10 σουίτες για καλεσμένους ενώ υπάρχουν και πολυτελή δωμάτια για το πλήρωμα. Συνολικά η θαλαμηγός μπορεί να φιλοξενήσει τουλάχιστον 24 άτομα, ενώ έχει και 55μελες πλήρωμα. Επίσης, διαθέτει γραφείο με πλούσιο εξοπλισμό και αίθουσα συνεδριάσεων για τις συναντήσεις του σεϊχη.

 


Παράλληλα, οι καλεσμένοι έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εκτός από τις πισίνες και το τζαγκούζι-ιδιωτικό σινεμά, ενώ έχουν και να επιλέξουν από μια πληθώρα θαλάσσιων παιχνιδιών όπως τα περίφημα τζετ σκι ή τα windsurfs. Όσον αφορά την ασφάλεια του σκάφους, σύμφωνα με πληροφορίες διαθέτει και γερμανικό αντιπυραυλικό σύστημα και ειδικά ραντάρ.

 

Ο Βρετανός Andrew Winch είναι ο άνθρωπος πίσω από το σχεδιαστικό «θαύμα» όπως χαρακτηρίστηκε το 2009, της θαλαμηγού Al Mirqab, ιδιοκτησίας του πρωθυπουργού του Κατάρ.

Το 1986 μαζί με τη σύζυγό του Jane ξεκίνησαν την εταιρεία τους από το Βαρούλκο η οποία μέσα σε λίγα χρόνια αναπτύχθηκε και έφτασε να αναγνωρίζεται σήμερα ως μια από τις κορυφαίες διεθνείς εταιρείες σχεδιασμού, εσωτερικών χώρων σε θαλαμηγούς, κατοικίες αλλά και αεροσκάφη.

Ο Andrew Winch είναι επικεφαλής μιας ομάδας 50 σχεδιαστών και σε κάθε του project προσπαθεί να συνδυάσει την ομορφιά της φύσης με την κομψότητα, πάντα βέβαια και σε συνδυασμό με τα όνειρα και τις επιθυμίες των πελατών του.

Από τις τελευταίες του δραστηριότητες είναι και η επιλογή της εταιρείας του για το σχεδιασμό του εσωτερικού της Boeing 787. Από το 1988 έχει σχεδιάσει περισσότερα από 60 σκάφη και θαλαμηγούς ενώ έχει κερδίσει και 7 βραβεία με πρώτο το 1992 και τελευταίο το 2009.

 

 

Πληροφορίες από το protothema.gr 

Διαβάστε επίσης

Αίτημα των επαγγελματιών Πόρου και Σπετσών για εξαίρεση των νησιών σε ενδεχόμενο lockdown στην ΑττικήΠΟΡΟΣ

Κοινή επιστολή απέστειλαν οι Πρόεδροι των Επαγγελματικών Συλλόγων Πόρου και Σπετσών στον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη και την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Αττικής κα. Βασιλικ...

Βύθιση ιστιοπλοϊκού σκάφους λόγω εισροής υδάτων βορειοανατολικά του ΠόρουΠΟΡΟΣ

Ιστιοπλοϊκό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν δύο Γερμανοί υπήκοοι, βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του Πόρου, λόγω εισροής υδάτων που προκλήθηκε κάτω από αδιευκρίνιστη μέ...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αργοσαρωνικού: Με κενά διδακτικού προσωπικού ξεκίνησαν τα σχολεία στον Αργοσαρωνικό  Ελλάδα

Κενά διδακτικού προσωπικού Σχολείων Π.Ε νησιών Αργοασρωνικού και ελλείψεις αντισιπτηκών, καταγγέλει με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αργοσαρωνικού.    Συγκεκριμένα, ...

Ο "Ιανός" στα νησιά του Σαρωνικού - Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στον Πόρο, πτώση στέγης στην ΎδραΠΟΡΟΣ

Το πέρασμα του με έντονη βροχόπτωση από τα νησιά του Αργοσαρωνικού, πραγματοποιεί τις τελευταίες ώρες η κακοκαιρία "Ιανός".   Στον Πόρο η βροχή ξεκίνησε γύρω στις 8:30 το πρωί και ...

Ο αθλητής του ΝΟΠΤ Ο. Μοστίτσογλου στον τελικό της κατηγορίας του στους αγώνες Olympic Hopes στην ΟυγγαρίαΠΟΡΟΣ

Το πρώτο εισιτήριο για μεγάλο τελικό στους διεθνείς αγώνες «Olympic Hopes» που ξεκίνησαν σήμερα στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας είναι γεγονός. Το κρατάει στα χέρια του ο Ποριώτης Όμηρος-...

Ποιος θυμάται το πέρασμα του "Ζορμπά" και τον υδροστρόβιλο στον Πόρο το 2018; (βίντεο)ΠΟΡΟΣ

Άγνωστη παραμένει η σφοδρότητα των ακραίων καιρικών φαινομένων που, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, θα πλήξουν τη χώρα τα επόμενα 24ωρα. Ωστόσο με τον μεσογ...

Ανακοίνωση Δημάρχου Πόρου: Ετοιμότητα λόγω πιθανής ακραίας κακοκαιρίας ΠΟΡΟΣ

Εν όψει της αλλαγής του καιρού και των πιθανών ακραίων καιρικών φιανομένων, ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:    Σύμφωνα με τις σημερινές μετεω...