ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα πρώτα σκάφη στο επισκευασμένο τμήμα του λιμανιού του Πόρου

Τα πρώτα τουριστικά σκάφη έχουν αρχίσει από το Σάββατο το απόγευμα και δένουν στο επισκευασμένο τμήμα του λιμανιού του Πόρου, δίνοντας μια εικόνα επιστροφής σε μια κανονικότητα, που η συγκεκριμένη περιοχή είχε πολλά χρόνια να αντικρίσει. 

 

Υπενθυμίζουμε ότι από το Σάββατο 1η Αυγούστου δόθηκε σε χρήση το τμήμα του λιμανιού του Πόρου που βρισκόταν υπό επισκευή τα τελευταία χρόνια.

 

Το συγκεκριμένο τμήμα του λιμανιού είχε κατασκευαστεί παράνομα και κακότεχνα το 1992 και κατέρρευσε τον Οκτώβρη του 2012. Ο Δήμος Πόρου και η Περιφέρεια Αττικής συμφώνησαν τότε να αναλάβει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πόρου τη Μελέτη του αναγκαίου έργου επισκευής και η Περιφέρεια τη χρηματοδότηση, κατασκευή και επίβλεψή του. Όμως η παραλαβή της Μελέτης έγινε μόλις το 2015, ενώ η διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης που ξεκίνησε αμέσως μετά ολοκληρώθηκε το 2016. Η Περιφέρεια δημοπράτησε το έργο στις 6.6.2017 και τελικά ο εργολάβος εγκαταστάθηκε στις 27.3.2018, με προθεσμία
ολοκλήρωσης 12 μήνες.

 

Ο Δήμος Πόρου από το 2014 άσκησε κάθε δυνατή ενέργεια για την επίσπευση του έργου και με δεκάδες παρεμβάσεις και επιστολές καλούσε την Περιφέρεια να διασφαλίσει την ολοκλήρωση και παράδοσή του.

 

Η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας έδωσε τέλος στα χαμένα χρόνια και έτσι, παρά τα παράδοξα που ανέκυπταν μέχρι και την τελευταία στιγμή, το έργο είναι πλέον στην διάθεση των σκαφών και των πεζών.

Διαβάστε επίσης

Σαν σήμερα το 1831 η εμφύλια Ναυμαχία στον Πόρο - Τι είχε γράψει ο Βασίλης Ραφαηλίδης ΠΟΡΟΣ

1η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1831. Η ΕΛΛΗΝΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΑΦΑΗΛΙΔΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΤΟΥ ΜΙΑΟΥΛΗ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ. Επειδή η νεοελληνική ιστορία έχει και μπόλικες μελανές σ...