ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνεχίζεται η δωρεάν χορήγηση μασκών από το Δήμο Πόρου

Μετά την έναρξη ισχύος από σήμερα, 29 Ιουλίου 2020, των νέων μέτρων για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους Υπηρεσιών και καταστημάτων, ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Πόρου θα συνεχίσει να διαθέτει δωρεάν μάσκες μιας χρήσης σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες που λειτουργούν στην επικράτειά του.

 


Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα ο Δήμος έχει προμηθευτεί 19.450 μάσκες (εκ των οποίων οι 14.000 με ιδιωτικές δαπάνες των μελών της δημοτικής αρχής), οι οποίες διατίθενται δωρεάν με κριτήρια που μεταβάλλονται ανάλογα με τα μέτρα που ισχύουν.

 


Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του lock down διατέθηκαν 11.000 μάσκες σε δημόσιες και ιδιωτικές Υπηρεσίες, καταστήματα τροφίμων, μέσα μεταφοράς (ταξί, βάρκες) και σε κάθε πολίτη που υπέβαλε σχετικό αίτημα.
Από την στιγμή που επιτράπηκαν οι μετακινήσεις προς τα νησιά στις 25 Μαΐου και άρχισαν σταδιακά να επαναλειτουργούν οι διάφορες κατηγορίες επιχειρήσεων, η διανομή μασκών επεκτάθηκε καταρχήν στις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών (κουρεία, κέντρα αισθητικής), ενώ μετά την επαναλειτουργία όλων των επιχειρήσεων (εστίαση, καταλύματα), ο Δήμος σταμάτησε να εφοδιάζει με μάσκες τον ιδιωτικό τομέα, ώστε να διατηρήσει επάρκεια για τις Δημόσιες Υπηρεσίες και για τα μέσα μεταφοράς.

 


Πλέον, από την στιγμή που η χρήση των μασκών έγινε υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους, ο Δήμος μας, προκειμένου να διασφαλίσει την επάρκεια των αποθεμάτων του, θα συνεχίσει να παρέχει δωρεάν μάσκες σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, για χρήση από το προσωπικό και τους εξυπηρετούμενους πολίτες, καθώς και στα ταξί και τις λέμβους (κατόπιν αιτημάτων τους).

 


Σημειώνεται ότι στη δημοτική συγκοινωνία της Σφαιρίας οι επιβάτες θα πρέπει να διαθέτουν δική τους μάσκα και μόνο κατ’ εξαίρεση μπορεί να τους χορηγείται μάσκα του Δήμου από τους οδηγούς, καθώς αν γινόταν διανομή μασκών στο λεωφορείο τα συνολικά αποθέματα του Δήμου θα εξαντλούνταν πάρα πολύ σύντομα.

Διαβάστε επίσης

Επιστολή - SOS από τους αγροτικούς ιατρούς της Τροιζηνίας και του Πόρου για τα προβλήματα των δομών υγείας της περιοχήςΤΡΟΙΖΗΝΑ

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές πρωτοβάθμιας υγείας στον Πόρο και την Τροιζηνία.    Μετά τη δραματική επιστολή της Προέδρου της ...

Σαν σήμερα το 1831 η εμφύλια Ναυμαχία στον Πόρο - Τι είχε γράψει ο Βασίλης Ραφαηλίδης ΠΟΡΟΣ

1η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1831. Η ΕΛΛΗΝΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΑΦΑΗΛΙΔΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΤΟΥ ΜΙΑΟΥΛΗ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ. Επειδή η νεοελληνική ιστορία έχει και μπόλικες μελανές σ...