Δρομολόγια πλοίων
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Η "αδικημένη" ανατολική πλευρά του Πόρου - Απόψε η πανσέληνος του "κόκκινου ελαφιού" (φωτογραφίες)

Μια ημέρα πριν την πανσέληνο του "κόκκινου ελαφιού", οι ποριώτες έστρεψαν τις κάμερες των κινητών τους προς την... ανατολή για το γεμάτο φεγγάρι του Σαββατόβραδου. 

 


Η ανατολική πλευρά του Πόρου θεωρείται "αδικημένη" φωτογραφικά, καθώς δεν φωτογραφίζεται συχνά, ιδιαίτερα όταν κυριαρχεί η Κοιμωμένη στη δυτική θέα του νησιού. 
Η αλήθεια όμως είναι ότι οι εικόνες της ανατολικής πλευράς είναι εξίσου, ίσως και περισσότερο εντυπωσιακές καθώς είναι η πλευρά που προβάλει ο ήλιος και το φεγγάρι, τις ομορφότερες ώρες της ημέρας. 
Αλιεύσαμε μερικές εξαιρετικές φωτογραφίες από τη χθεσινή φεγγαράδα και τη σημερινή ανατολή του ηλίου. 

 


Τις τρεις φωτογραφίες που βλέπετε στην παρούσα ανάρτηση έχουν τραβήξει ο Τάσος Λαδάς, ο Χρήστος Παπαδόπουλος και ο Κώστας Παπαγιάννης. 

 


Πανσέληνος Ιουλίου: Απόψε το φεγγάρι του «Κόκκινου Ελαφιού»


Η αποψινή πανσέληνος του Ιουλίου ονομάζεται και το φεγγάρι του «κόκκινου ελαφιού», μιας και τα κόκκινα ελάφια τον Ιούλιο αρχίζουν να αναπτύσσουν βελούδινο τρίχωμα γι' αυτό και πήρε αυτό το όνομα.


Οι συχνές καταιγίδες στην περιοχή της Νέας Αγγλίας ήταν η αιτία για να ονομαστεί η πανσέληνος της καταιγίδας ενώ μερικές φυλές την έλεγαν η πανσέληνος των σανών.

Σημειώνεται ότι επόμενη πανσέληνο θα έχουμε σε 29 ημέρες από σήμερα, συγκεκριμένα στις 3 Αυγούστου 2020.

Διαβάστε επίσης

image descriptionΤΡΟΙΖΗΝΑ

Σε απόγνωση βρίσκονται τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, καθώς επίσης και οι γονείς και οι φίλοι τους, στον Πόρο και τον Γαλατά  καθώς δύο από τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Γαλατά συμπλήρωσαν...

image descriptionΠΟΡΟΣ

Από το Δήμο Πόρου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με τις θερινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Πόρο:      Σε εφαρμογή τίθενται από την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020 οι έκτακτες κ...

image descriptionΠΟΡΟΣ

  Δειγματοληψία νερού από ακτές κολύμβησης πραγματοποίησαν αρμόδιοι υπάλληλοι του Τμήματος Υγειονομικού Ελέγχου Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας Αττικής στις 17 Ιουνίου 202...