ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καταστήματα Παύλου στον Πόρο: Ένας αιώνας ήθους και συνέπειας

Μια ξεχωριστή γιορτή έλαβε χώρα το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 στην πλατεία Καραμάνου. Μια από τις πιο ιστορικές επιχειρήσεις του Πόρου, το κατάστημα υλικών και χρωμάτων Παύλου, γιόρτασε τα 100 χρόνια λειτουργίας του.

Δεκάδες χαμογελαστά πρόσωπα, πελάτες  της επιχείρησης και φίλοι της οικογένειας Παύλου,  τίμησαν με την παρουσία τους τη γιορτή, εκδηλώνοντας την εκτίμηση τους προς την οικογένεια, που με το ήθος και την συνέπεια που τους διακρίνει, έχει κερδίσει την αγάπη των ποριωτών.

Για την ιστορία της επιχείρησης Παύλου, μίλησε η ακαδημαϊκός και ποιήτρια κα. Λιάνα Σακελλίου, συγγενής της οικογένειας, η οποία έκανε μια ιστορική αναδρομή από το 1919 που ξεκίνησε η λειτουργία της επιχείρησης, από τον παππού Νίκο Παύλου και πέρασε το 1960 στον πατέρα Μιχάλη Παύλου, μέχρι και σήμερα που η επιχείρηση έχει περάσει στα αδέρφια και σημερινούς ιδιοκτήτες των – διαφορετικών πλέον – καταστημάτων, Νίκο, Σπύρο, Νεκτάριο και Ελένη Παύλου και τις οικογένειες τους.

Η κα. Σακελλίου, ανέφερε ότι το κατάστημα του παππού Νίκου και στη συνέχεια του Μιχάλη Παύλου, εκτός από το ότι υπήρξε σημείο αναφοράς στην οικιστική και εμπορική ανάπτυξη του Πόρου, υπήρξε και χώρος ανάπτυξης δημοκρατικού διαλόγου και ζυμώσεων, που χαρακτηριζόταν από τη μετριοπάθεια και τον πολιτικό πολιτισμό.

Παρούσα στην εκδήλωση και η μητέρα της οικογένειας η κυρία Ευαγγελία, η οποία χαμογελαστή και υπερήφανη παρακολούθησε να ξετυλίγεται μπροστά της το κουβάρι της ζωής της, μέσα από την ιστορία της επιχείρησης.

Η εκδήλωση φιλοξένησε έκθεση φωτογραφίας με ιστορικές φωτογραφίες του Πόρου από το αρχείο του Κώστα Μωραΐτη και ένα φωτογραφικό project του Νίκου Παύλου, που περιελάμβανε φωτογραφίες καθημερινών πελατών του καταστήματος, φορώντας τις επετειακές μπλούζες τις επιχείρησης, αλλά και φωτογραφίες γεμάτες ποριώτικο χρώμα από το κατάστημα Παύλου.

Από την εκδήλωση δεν έλειψε η μουσική, με τον Δήμο Κουμαρίδη σε νοσταλγικά και αγαπημένα τραγούδια και πλούσιο ρεπερτόριο, ενώ υπήρξε και μπουφές για τον κόσμο.

Συγχαρητήρια και ευχαριστίες στην οικογένεια Παύλου για την προσφορά τους στην ανάπτυξη και τον πολιτισμό του νησιού. Τους ευχόμαστε να γιορτάσουν οι απόγονοι τους τα 200 χρόνια της επιχείρησης.

Διαβάστε επίσης

Το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ στην Cosmote TV για τον Ι. Καποδίστρια, τον «πιο ακέραιο της ελληνικής ιστορίας» Ελλάδα

Είναι ο πιο γνωστός άγνωστος της ελληνικής ιστορίας. Ο πρώτος μεγάλος ηγέτης της Ελλάδας. Ο κοσμοναύτης της ελληνικής ιστορίας... Με αυτές τις φράσεις σε μια χειμαρρώδη παρουσίαση ...

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων με τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους ΠόρουΠΟΡΟΣ

Συνάντηση στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιώς και Νήσων, με τον δήμαρχο Πόρου Γιάννη Δημητριάδη και τους αντιδημάρχους, Αναστάσιο Παπαχρήστου και Γιώργο Κουτουζή, είχε ...

Στον Πόρο το 11ο Forum ΑυτοδιοίκησηςΠΟΡΟΣ

Το νησί του Πόρου φιλοξενεί το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 το 11οForum Αυτοδιοίκησης της Ένωσης Δημάρχων Αττικής, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής και υπό τ...

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019 στο Αρχαιολογικό Μουσείο ΠόρουΠΟΡΟΣ

Οι Ευρωπαϊκές  Ημέρες  Πολιτιστικής Κληρονομιάς  είναι μία μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στα μνημεία και στο πολιτισμό. Στην Ελλάδα το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, μνημεία,...

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ στον Πόρο – Δεν θα γίνουν διακοπές ρεύματος την ΠέμπτηΠΟΡΟΣ

Ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου, οι προγραμματισμένες εργασίες των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ στα καλώδια που συνδέουν τον Πόρο με την Πελοπόννησο. Οι εργασίες ήτα...