ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ύδρα: Ευχαριστήριο μήνυμα Γ. Κουκουδάκη προς όσους έδωσαν τη μάχη απέναντι στην πυρκαγιά της Ύδρας

Ευχαριστήριο μήνυμα ανάρτησε ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης προς όσους συντέλεσαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην Ύδρα την Κυριακή 26 Ιουνίου:
 
 
"Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσοι συνέδραμαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε δύσβατη δασική περιοχή της Ύδρας μας χθες (26/06/2022) το πρωί.
Ένα ουσιαστικό ευχαριστώ οφείλουμε σε όλα τα στελέχη του εθελοντικού πυροσβεστικού κλιμακίου της Ύδρας που ενεργοποιήθηκαν άμεσα. Ειδικότερα ευχαριστίες οφείλονται στον Προϊστάμενο Πυροσβέστη κ. Γκανασούλη Ιωάννη, στον Παύλο Κόκκο Εθελοντή Αρχιπυροσβέστη, στον Γιάννη Βούλγαρη, στους Νεκτάριο και Στέφανο Μαυρομμάτη, στην Σταματίνα Δηλαβέρη, στην Αραμπέλα Ρος, στον Μιχάλη Χατζηκωσταντίνου, στην Κατερίνα Νεοφύτου, στον Δαλάκο Χρήστο, στον Πιέτρο Καρόλα, στον Μπελεγρή Ιωάννη, στον Νίκο Πλευρίτης, στον Κάσκα Γεώργιο, στη Μαστρογιάννη Ελευθερία και στην Γεωργία Βούλγαρη.
Ένα ουσιαστικό Ευχαριστώ οφείλουμε επίσης στον Αρχιπύραρχο Γεώργιο Μαρκουλάκη, ο οποίος βρισκόταν στο Νησί μας για τις εορταστικές εκδηλώσεις, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος και μόλις εκδηλώθηκε το συμβάν βρέθηκε στο βουνό για να συντονίσει την κατάσβεση.
Ευχαριστίες οφείλονται και σε όλα τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που κατέφθασαν από την Πελοπόννησο για να συνδράμουν την κατάσβεση.
Ένα μεγάλο Ευχαριστώ οφείλεται και στους πιλότους των πυροσβεστικών αεροπλάνων και ελικοπτέρων για την ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ τους συνδρομή.
Ευχαριστίες επίσης οφείλονται:
Στον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Στυλιανίδη για την άμεση επικοινωνία μαζί μας και την ουσιαστική συνδρομή στην άμεση αποστολή εναέριων και πεζοπόρων πυροσβεστικών δυνάμεων.
Στον Υφυπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστα Κατσαφάδο που από την πρώτη στιγμή του συμβάντος ήταν μαζί μας στον χώρο του εθελοντικού πυροσβεστικού κλιμακίου και συνέδραμε την ικανοποίηση του αιτήματός για την άμεση αποστολή πυροσβεστικών αεροπλάνων και ελικοπτέρων.
Στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Αλέξιο Ράπανο για το άμεσο ενδιαφέρον του.
Στον Υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Ιωάννη Πετρούτσο για την συνεχή επικοινωνία και την άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα συνδρομής για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Στον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά Ταξίαρχο Κωστάζο Πρωτοσύλαο για τη συνδρομή του.
Στον Λιμενάρχη Ύδρας Πλωτάρχη Γαβριήλ Χαραλαμπίδη για την συνδρομή όπου του ζητήθηκε.
Στον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ύδρας Αστυνόμο Α’ Αλέξανδρο Μπουρδάκο για τη συνδρομή του όπου του ζητήθηκε.
Στους Βουλευτές Α’ Πειραιά, Νικόλαο Μανωλάκο, Ιώαννη Μελά, Νόνη Δούνια και Θοδωρή Δρίτσα για το αμέριστο και συνεχές ενδιαφέρον τους.
Στην Αναστασία Μαυρομμάτη, Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, στους Αντιδημάρχους: Μαίρη Κάτσικα, Μπελεγρή Ιωάννη,Κατερίνα Μαραγκού. Στους Δημοτικούς Συμβούλους: Καραμήτσο Μανώλη, Ειρήνη Παύλου και Παναγιώτη Μαρκαντώνη.
Στους κατοίκους της Ύδρας που βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο.
Στον επιχειρηματία Νικόλαο Μαραγκό που διέθεσε άμεσα το σκάφος του για τη μεταφορά πυροσβεστικών οχημάτων από την Ερμιόνη.
Στους επιχειρηματίες Μπεξή Χρήστο και Ιωάννη Καραγιάννη για τη δωρεάν παροχή προϊόντων.
Η Ύδρα μας χθες αντιμετώπισε σοβαρό κίνδυνο για την πρόκληση ανυπολόγιστης καταστροφής. Τα αίτια της εν λόγω πυρκαγιάς αποδίδονται σε ρίψη φωτοβολίδας. Για το συμβάν έρευνα διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Όσοι γνωρίζουν κάτι για το γεγονός παρακαλώ να μη διστάσουν να ενημερώσουν τις αρμόδιες ανακριτικές αρχές.
Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για άλλη μια φορά σε όλους όσοι βοήθησαν! Όταν είμαστε όλοι μαζί, όπως χθες, δεν φοβόμαστε τίποτα!"

Διαβάστε επίσης

Επιστρέφει μετά από δύο χρόνια απουσίας το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου ΣαρωνικούΎδρα

Μετά από μια επιβεβλημένη απουσία δύο ετών, οι καλλιτεχνικοί διευθυντές Γιάννης Αγρανιώτης και Francis Kefford παρουσιάζουν την 10 η διοργάνωση του Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρων...

Απογραφή 2021: Κατά 6,3% λιγότεροι οι κάτοικοι των νησιών του Σαρωνικού - Δείτε τα στοιχεία Αίγινα

Μειωμένος κατά 6,3% ο πληθυσμός των νησιών της Αττικής σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Απογραφής 2021.    Σε όλα τα νησιά, πλην της Ύδρας, ο πληθυσμός έχει μειωθεί, ενώ τ...

"Η δική μου Ύδρα": Έκθεση ζωγραφικής Φραγκίσκου Δουκάκη στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας (ΙΑΜΥ) Ύδρα

Το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας (ΙΑΜΥ) διοργανώνει και θα φιλοξενήσει τον προσεχή Αύγουστο μεγάλη έκθεση με έργα του εξαίρετου Έλληνα εικαστικού Φραγκίσκου Δουκάκη. Όπως θα έχει...

Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη - Ι.Α.Μ.Υ:  Παρουσίαση βιβλίου Ίριδας Παναγιωτοπούλου - Σάββατο 9 Ιουλίου 20.30, ΎδραΎδρα

  Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη και το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας παρουσιάζει το βιβλίο της συγγραφέως Ίριδας Παναγιωτοπούλου με τίτλο: «Χαρτογράφηση του Οικισμού της Ύδρας,...

Ύδρα: Με υπερθέαμα ολοκληρώθηκαν τα φετινά Μιαούλια (βίντεο & φωτογραφίες)Ύδρα

Με εντυπωσιακό τρόπο ολοκληρώθηκαν και φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα «Μιαούλια» στην Ύδρα.  Τα Μιαούλια είναι η μεγάλη γιορτή της Ύδρας που γίνεται κάθε χρόνο το Σάββατο π...