ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Ύδρα: Θεατρική Παράσταση στο Ι.Α.Μ.Υ.

Το Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας σας προσκαλεί την Κυριακή 21 Νοεμβρίου και ώρα 19.00 στην παρουσίαση του θεατρικού μονόπρακτου «ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ, ΟΙ ΔΥΟ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΝ…».
Το έργο έχει γράψει, σκηνοθετεί και ερμηνεύει η διεθνής ηθοποιός Δέσποινα Μοίρου με της οποίας την προτροπή έγιναν στην Ύδρα τα γυρίσματα της βρετανικής ταινίας «So long Marianne» όπου υποδύθηκε τη θρυλική Σοφία Λόρεν και με την οποία συμμετείχε στο φεστιβάλ των Καννών 2021.
Το ιστορικό μονόπρακτο που θα παρουσιαστεί στο Ι.Α.Μ.Υ. είναι βασισμένο στη βιογραφία της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας και στα απομνημονεύματά του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Το κείμενο αποκαλύπτει  την ιδιαίτερη σχέση και τη ζεστή φιλία που είχαν οι δύο Ήρωες, το συμπεθεριό που τους ένωσε, τις μάχες που έδωσαν μαζί αλλά και την προδοσία που γεύτηκαν και οι δύο από τον τόπο τους. Η Μπουμπουλίνα έζησε στην Ύδρα και συνεργάστηκε με τους ήρωες του νησιού, ενώ ο Κολοκοτρώνης φυλακίστηκε εκεί.
Η κυρία Μοίρου δήλωσε για το θεατρικό μονόπρακτο που θα παρουσιάσει ότι «έρχεται να ρίξει φως στα εσώτερα συναισθήματα που διακατείχαν τους δύο Ήρωες. Και οι δύο έρχονται τετ α τετ και αναλύουν την Επανάσταση στην Ελλάδα και την επανάσταση στη ψυχή τους. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, διαχρονικό σύμβολο της Επανάστασης, ήταν μια συναρπαστική προσωπικότητα. Η Λασκαρίνα, η δυναμική Μπουμπουλίνα, μια πραγματικά εκπληκτική γυναίκα, ήταν από μόνη της μια επανάσταση. Στο μονόλογό της η Μπουμπουλίνα αναλύει όλη τη διαδρομή και την προσφορά της στην Επανάσταση για την απελευθέρωση του Έθνους, αλλά και το άδοξο τέλος της». Τέλος, η Δέσποινα Μοίρου σημειώνει ότι «το τιμητικό έργο προσφέρει στο κοινό αξιόλογα μηνύματα που κορυφώνονται στο συμπέρασμα ότι ακόμη και οι Ήρωες πρέπει να ενωθούν και να συνεργαστούν για να νικήσουν και για να φέρουν ένα καλύτερο μέλλον. Και ότι ήρωες υπάρχουν και σήμερα αλλά με άλλη μορφή».
Το έργο παρουσιάζεται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση.
Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε αυτό το μονόπρακτο που σίγουρα θα μας μεταφέρει σε σελίδες της ένδοξης Ιστορίας μας και θα μας συγκινήσει.
 

Διαβάστε επίσης

image descriptionΎδρα

Με μήνυση επιλέγει να απαντήσει ο δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης, στην Ολλανδή δημοσιογράφο, Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ, η οποία σύμφωνα με το δήμαρχο «επιδόθηκε σε μια πρωτοφανή επ...

image descriptionΑίγινα

Επικαιροποιήθηκε ο επιδημιολογικός χάρτης της Ελλάδας, φέρνοντας αλλαγές και στα νησιά του Αργοσαρωνικού.    Η Αίγινα βρίσκεται στο επίπεδο 4 (κόκκινο), η Ύδρα παρέμεινε στο επίπεδ...

image descriptionΕλλάδα

Ανεμβολίαστο παραμένει το 30 % των Δημοτικών Υπαλλήλων, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΚΕΔΕ. «Με βάση τα στοιχεία που έχει συλλέξει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος ...