ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Οικολόγων Ύδρας: Κουκουδάκης τέλος

Από την δημοτική παράταξη Οικολόγων Ύδρας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

 

 

Ύδρα, Νοέμβριος 2021

 

ΚΟΥΚΟΥΔΑΚΗΣ ΤΕΛΟΣ

 

Αποφάσισε  την πολιτική του αυτοκτονία με την συμφωνία του με τον δημοτικό σύμβουλο Παναγιώτη Μαρκαντώνη, ο οποίος λόγω  της θέσεως  που του χαρίζει ο δήμαρχος θα έχει και νόμιμη μηνιαία  αμοιβή.

Ήδη η παραίτηση του αγωνιστή, Μανώλη Καραμήτσου είναι ισχυρό ρήγμα στην παράταξη του και έπονται και άλλες.

Θυμίζουμε ότι ο Μαρκαντώνης ήταν ο πιο αμείλικτος αντίπαλος του Κουκουδάκη. Αυτός και η παράταξη στην οποίαν ανήκε καταψήφισε την απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, με θέμα την ανακήρυξη του πρώτου πολίτη της χώρας Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου,  ως επίτιμου δημότη της ιστορικής Ύδρας.

Με την ψήφο την δική μας και  των άλλων συναδέλφων πλην του παραπάνω, έγινε δεκτή με τιμή και σεβασμό η ανακήρυξη του Προκόπη Παυλόπουλου ως επίτιμου δημότη του δήμου μας.

Ας μην ξεχνάμε και τα άλλα θαύματα του σημερινού «εκλεκτού»  του  

κ. δημάρχου, όπως τα χρήματα που έπαιρνε παράτυπα  ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, πράγμα που αποδείχθηκε ύστερα από καταγγελία μας στον τότε  Περιφερειάρχη, ο οποίος με έγγραφό  του, τον ανάγκασε  να επιστρέψει τα χρήματα αυτά στον δήμο.

Η σχετικά πρόσφατη δήλωση του Μαρκαντώνη και στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο ότι επέστρεψε τα χρήματα αυτά χωρίς να πεί ότι του ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ, τον εξέθεσε ανεπανόρθωτα. Έφερε τότε μάλιστα στο δημοτικό συμβούλιο τον νομικό σύμβουλο του δήμου, ο οποίος επί μια ώρα αγόρευε ισχυριζόμενος ότι ο Μαρκαντώνης  έπαιρνε νομίμως την δεύτερη αμοιβή του μαζί με τον μισθό του μόνιμου υπαλλήλου της Εθνικής Τραπέζης, πράγμα που διεψεύσθη και αυτό πανηγυρικά.

Κύριε Κουκουδάκη, παραιτηθείτε άμεσα, πριν δεχθεί ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλα χτυπήματα, όπως την μη εφαρμογή των ομόφωνων αποφάσεων του ΔΣ, όπως απαιτεί ο κανονισμός  για τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, κυρίως εκείνης που αφορά την επανεξέταση των βεβαιώσεων του εκάστοτε δημάρχου για τις εκτάσεις δημοτικής γης και του αγάλματος της Μπουμπουλίνας, Υδραίας από μάνα και από πατέρα, αλλά και άλλων, όπως το κοινωνικό φροντιστήριο εθελοντών δασκάλων για παιδιά που δεν μπορούν να πληρώνουν φροντιστήρια, και αυτό δική μας πρόταση.

Σας θυμίζω ότι κάνατε και σε μένα τηλεφωνικά μια Μαρκαντωνική κουτσή-στραβή πρόταση για συνεργασία και λοιπά, αλλά φάγατε πόρτα και μάλιστα δρύϊνη.

Η παράταξή σας θα διαλυθεί έτσι και αλλιώς. Ήδη, το ενωτικό ψηφοδέλτιο που πάντα επιδιώκαμε, χωρίς προαπαιτούμενα από μέρους μας, βρίσκεται στην πορεία υλοποίησης. Ο επόμενος δήμαρχος Ύδρας θα είναι ένας Υδραίος επιστήμονας με μεγάλο κοινωνικό κύρος.

Ας μην ξεχνάμε ότι σύμφωνα και με τα αποτελέσματα των τελευταίων  δημοτικών εκλογών οι «δυσλεκτικές» ψήφοι-και ο νοών νοείτω- έπαιξαν σημαντικό ρόλο, αλλά για τελευταία φορά.

Κύριε Κουκουδάκη, καλόν είναι να γνωρίζετε ότι όλες οι συνομιλίες που είχαμε κάνει τηλεφωνικά, κυρίως οι προτάσεις σας για συνεργασία μαζί μας έχουν καταγραφεί για λόγους νόμιμης αυτοπροστασίας.

Καλό ταξίδι στο πολιτικό σας ΖΑΣΤΑΝΙ.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ιστορικός Σύλλογος Οικολόγων Ύδρας συνεχίζει να μοιράζει δωρεάν 950 δοχεία μηχανέλαια στους παράκτιους επαγγελματίες ψαράδες, από την Καλαμάτα, τα Κύθηρα, τα νησιά του Σαρωνικού και σε πολλά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπως Καστελλόριζο, Κω, Ρόδο, Σύμη, Χάλκη, Τήλο, Κάρπαθο, Μικρές Κυκλάδες, προσφορά του επίτιμου αντιπροέδρου του Συλλόγου κ. Γιάννη Β. Βαρδινογιάννη, με τις ευχές του επίτιμου προέδρου του Συλλόγου, του «πράσινου» Πατριάρχη, Βαρθολομαίου. Σε όλες αυτές τις ευαίσθητες εθνικά περιοχές της χώρας μας, ακούγεται με ευγνωμοσύνη το όνομα της δοξασμένης Ύδρας μας.

 

Η ανασφάλειά σας  κ. Κουκουδάκη, σας έχει οδηγήσει στην μείωση του κύρους του θεσμού που εκπροσωπείτε, διότι μεταξύ άλλων ποτέ δεν αναγνωρίσατε την προσφορά του Συλλόγου Οικολόγων Ύδρας ΚΑΙ στην σωτηρία του Θωρηκτού Γ.ΑΒΕΡΩΦ, παρ’ όλον ότι σας κοινοποιήθηκε το ευχαριστήριο έγγραφο του Πολεμικού Ναυτικού προς τον Σύλλογο, η παρέμβαση του οποίου στον αείμνηστο Αλέξανδρο Γουλανδρή, απέδωσε το ποσό των 500.000 Ευρώ. Ενώ ο τύπος επανειλημμένως διέθεσε πολλές σελίδες για το μεγάλο αυτό γεγονός με κύρια αναφορά στην Ύδρα, εσείς αποφασίσατε να σωπάσετε. Τι άλλο πρέπει να κάνουμε, για να μην υποβαθμίζετε τον θεσμό;

 

Μανόλης Τσακίρης

Επικεφαλής στο ΔΣ ΥΔΡΑΣ της Δημοτικής Παράταξης ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΥΔΡΑΣ

-Επί 9 χρόνια γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας

-Άμισθος συνεργάτης σε Ζητήματα Πολιτισμού επί 3 χρόνια σε Γραφείο Πρωθυπουργού.

-Αριστίνδην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού ICOMOS(Τεχνικού Συμβούλου της ΟΥΝΕΣΚΟ στην Ελλάδα)

-Μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος

-Βραβείο Ηθικής Τάξεως της Ολομέλειας της Ακαδημίας Αθηνών, 1978

-Υπεύθυνος σε Ζητήματα Πολιτισμού για πολλά χρόνια στην ΓΣΕΕ και ΟΤΟΕ

-Στενός συνεργάτης επί 14 χρόνια του διάσημου σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου

 

Διαβάστε επίσης

Τι άλλαξε στον επιδημιολογικό χάρτη της Πολιτικής Προστασίας στον ΑργοσαρωνικόΑίγινα

Επικαιροποιήθηκε ο επιδημιολογικός χάρτης της Πολιτικής Προστασίας στα νησιά του Αργοσαρωνικού. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα και τα στοιχεία των ενεργών κρουσμάτων που διαχειρίζεται ...

"Οδός Παναγιώτη Τέτση" - Ένα σημαντικό έργο παραδόθηκε στους κατοίκους και επισκέπτες της ΎδραςΎδρα

  Από: Δήμο Ύδρας «ΟΔΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΕΤΣΗ» Πριν από λίγες μέρες ένα σημαντικό έργο παραδόθηκε στους κατοίκους και επισκέπτες του Νησιού μας. Ένα μεγάλο Ευχαριστώ σε όλους αυτούς που ...

Νέα αλλαγή στον επιδημιολογικό χάρτη της Π.Ε. Νήσων - Στο "κίτρινο" Αγκίστρι, Τροιζηνία και Μέθανα, στο "πορτοκαλί" η ΎδραΤΡΟΙΖΗΝΑ

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από το χθεσινό μας ρεπορτάζ και σήμερα επικαιροποιήθηκε ξανά ο επιδημιολογικός χάρτης που αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων.    Οι σημερινές α...

Ο επιδημιολογικός χάρτης της Π.Ε. Νήσων - Στο κίτρινο ο Πόρος, στο κόκκινο η ΎδραΎδρα

Επικαιροποιήθηκε ο επιδημιολογικός χάρτης της Πολιτικής Προστασίας, με αλλαγές στους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής.  Συγκεκριμένα, ο Δήμος Πόρου πήγε στο επίπεδο ...

Ύδρα: Θεατρική Παράσταση στο Ι.Α.Μ.Υ.Ύδρα

Το Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας σας προσκαλεί την Κυριακή 21 Νοεμβρίου και ώρα 19.00 στην παρουσίαση του θεατρικού μονόπρακτου «ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ, ΟΙ ΔΥΟ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑ...