ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ύδρα: Διαδικτυακή εκδήλωση για την επέτειο των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης από την Ιερά Μητρόπολη Ύδρας.

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε μέσω zoom επετειακή εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης με τίτλο: «Πώς φθάσαμε στο θαύμα του 1821». Στην ως άνω τηλεδιάσκεψη ομίλησε επικαίρως ο κ. Γεώργιος Μπήτρος Καθηγητής Θεολόγος και Γυμνασιάρχης και τοποθετήθηκαν επί της εισηγήσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος, ιερείς της Μητροπόλεως και πολλοί εκπαιδευτικοί. Συντονιστής της εκδηλώσεως ήταν ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος π. Νεκτάριος Δαρδανός, ο οποίος άνοιξε και την εκδήλωση δίνοντας τον λόγο στον Άγιο Ύδρας για τον σχετικό χαιρετισμό και την έναρξη της εισηγήσεως. Η παρουσία των λαϊκών στελεχών και των νέων της ως άνω Ιεράς Μητροπόλεως ήταν μεγάλη.

  Η  εκδήλωση έφερε σε επικοινωνία  ιερείς, στελέχη, νέους από πολλά σημεία  της Μητροπόλεως όπως το Κρανίδι, την Ύδρα , τις Σπέτσες, την Αίγινα  και  την Αθήνα.

   Αξίζει να σημειωθεί  η συμμετοχή  από  το νησί της Λήμνου  του Μητροπολίτου κ. Ιεροθέου και του πρωτοσυγκέλου  του π. Χρυσοστόμου Χρυσόπουλου.

 

Την εκδήλωση συντόνισε ο πρωτοσύγκελος  της Μητροπόλεως αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Δαρδανός  ο οποίος καλωσόρισε  τους ομιλητές και παραχώρησε το λόγο στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ύδρας κ. Εφραίμ  ο οποίος χαιρέτισε με προσλαλιά  την εκδήλωση.

Ακολούθως ο κ. Γ. Μπήτρος, διευθυντής  του 2ου Γυμνάσιου Αίγινας ανέπτυξε  το θέμα: "Πώς φθάσαμε στο θαύμα  του 1821".

Ακολούθησαν τοποθετήσεις και παρεμβάσεις  τόσο από τους δύο Μητροπολίτες, τον πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως Λήμνου π. Χρυσόστομο, τον αρχιμ. Αμφιλόχιο Γελαδάκη, τον Νομικό κ. Ν. Δαρδανό, το Θεολόγο κ. Κ. Βενεκά.

 

Οι  φωτογραφίες  προέρχονται από το site Orthodoxia news agensy

Διαβάστε επίσης

Ξεκινά η προετοιμασία καθολικού εμβολιασμού στους μόνιμους κάτοικους της Ύδρας, ηλικιών 59 - 18 ΕτώνΎδρα

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Ύδρας ενημερώνει για την έναρξη καθολικού εμβολιασμού ηλικιών 59 - 18 ετών.   Παρακαλούνται οι κάτοικοι της Ύδρας ηλικίας από 59 έως 18 ετών που επιθυμούν...

Αναφορά Ν. Μανωλάκου για ασφαλή επανεκκίνηση του τουρισμού στα νησιά του Αργοσαρωνικού ΑΓΚΙΣΤΡΙ

Ο Βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος, κατέθεσε στις 17/03/2021 Αναφορά προς τον Υπουργό Τουρισμού, με θέμα: «Επιστολή Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας για την ασφαλή επανεκ...

Το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ύδρας για το σημερινό περιστατικό της πυρκαγιάςΎδρα

  Το  Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ύδρας  εξέδωσε ανακοίνωση για το σημερινό περιστατικό πυρκαγιάς.     Συγκεκριμένα ανέφεραν:     "Σήμερα το μεσημέρι, η Υπηρεσία μας κλήθηκε ν...