ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ενημέρωση του Αντιδημάρχου του Δήμου Ύδρας Μανώλη Καραμήτσου σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση του νησιού

Ακολουθεί ανακοίνωση - ενημέρωση του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ύδρας κ. Μανώλη Καραμήτσου:

 

 

"Ύδρα, 17/3/2021
Ύστερα από την σημερινή (17/3/2021) ανακοίνωση  του κυρίου Δημάρχου Γεώργιου Κουκουδάκη (δείτε παρακάτω) για τον αριθμό των χθεσινών πέντε (5) κρουσμάτων, και συνολικά των οκτώ (στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα πρώτα τρία της Παρασκευής) θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα ακόλουθα γεγονότα:
Καταρχήν ύστερα από την εύρεση των δύο κρουσμάτων (του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου) στο δημόσιο κτίριο του Δήμου, πραγματοποιήθηκε άμεσα την επόμενη ημέρα, απολύμανση σε όλους τους χώρους και των δύο κτιρίων όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες του Δήμου Ύδρας.
Ως αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ύδρας, σε χθεσινή μου επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μου κατέστησαν σαφή, τα παρακάτω έτσι ώστε να ακολουθηθούν τα πρωτόκολλα προστασίας που προβλέπονται.
Σύμφωνα με το πρωτόκολλο διαχείρισης κρουσμάτων σε χώρους εργασίας δημόσιου τομέα:
-οι στενές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, οφείλουν να παραμείνουν σε κατ΄ οικον περιορισμό για το διάστημα 14 ημερών, και στη συνέχεια εάν δεν έχουν οποιαδήποτε σύμπτωμα μπορούν να επιστρέψουν στην καθημερινότητα τους.
-οι επαφές χαμηλού κινδύνου, που δεν συγκαταλέγονται στις στενές επαφές, θα πρέπει να υποβληθούν σε επαναληπτικό τέστ σε χρονικό διάσημα 7 ημερών από το πρώτο τέστ.
Η ΓΓΠΠ έλαβε τα στοιχεία επικοινωνίας των στενών επαφών με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και δόθηκαν οδηγίες για την περαιτέρω ιχνηλάτηση.
Η ιχνηλάτηση πραγματοποιήθηκε και σήμερα στο ΚΟΥΛΟΥΡΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΥΔΡΑΣ, από το οποίο ενημερωθήκαμε ότι πραγματοποιήθηκαν 32 τεστ τα οποία ήταν όλα ΑΡΝΗΤΙΚΑ.
Αύριο 18/3/2021 και μεθαύριο 19/3/2021 στο ΚΟΥΛΟΥΡΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΥΔΡΑΣ, θα πραγματοποιηθούν τα επαναληπτικά τεστ των υπαλλήλων του Δήμου Ύδρας, ύστερα από τηλεφωνικό ραντεβού με το νοσοκομείο μας για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων.
Επίσης, σε συνεννόηση με τον κύριο Δήμαρχο σήμερα θα παραγγείλουμε άλλα 300 Rapid – Test, τα οποία θα δοθούν στο ΚΟΥΛΟΥΡΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΥΔΡΑΣ για την κάλυψη των αναγκών.
Θα ήθελα με την σειρά μου να ευχαριστήσω όλους όσους βοηθούν για να περάσουμε όσο τον δυνατόν ηπιότερα αυτή την δοκιμασία που βρήκε και το νησί μας.
Πολλές ευχαριστίες στους ιατρούς και το προσωπικό του ΚΟΥΛΟΥΡΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΥΔΡΑΣ για την καθημερινή εξυπηρέτηση όλων των πολιτών του νησιού μας, στους ιατρούς και το προσωπικό του ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΥΔΡΑΣ που προσπαθούν και επιτυγχάνουν  την ομαλή διεξαγωγή των εμβολιασμών
Ευχαριστίες επίσης και στο προσωπικό του Δήμου, που κάτω από τις αντίξοες αυτές συνθήκες, προσπαθεί με τηλεργασία να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών και στον συντονισμό όλων των απαιτητικών θεμάτων, έτσι ώστε να διασφαλιστεί, όσον το δυνατόν, η ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου Ύδρας.
Τέλος θα ήθελα να εκφράσω ολόψυχα ταχεία ανάρρωση σε όλους και γρήγορα να επανέλθουμε στην καθημερινότητά μας.
 

Με εκτίμηση,
Μανώλης Καραμήτσος
Αντιδήμαρχος Ύδρας"

 

 

Νωρίτερα σήμερα, ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης ανάρτησε το ακόλουθο μήνυμα:

 

"Τα οκτώ νέα κρούσματα Covid που έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες μέρες στο Νησί μας χωρίς καμία αμφιβολία προκαλούν έντονη ανησυχία. Παρόλα αυτά, το υγειονομικό προσωπικό έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να περιοριστεί στο ελάχιστο η πιθανότητα μεγαλύτερης διασποράς. Είναι μια δοκιμασία για όλους μας και παρακαλώ να μείνει μακριά από οποιαδήποτε σκοπιμότητα."
 
 
 
 

Διαβάστε επίσης

Ξεκινά η προετοιμασία καθολικού εμβολιασμού στους μόνιμους κάτοικους της Ύδρας, ηλικιών 59 - 18 ΕτώνΎδρα

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Ύδρας ενημερώνει για την έναρξη καθολικού εμβολιασμού ηλικιών 59 - 18 ετών.   Παρακαλούνται οι κάτοικοι της Ύδρας ηλικίας από 59 έως 18 ετών που επιθυμούν...

Ύδρα: Διαδικτυακή εκδήλωση  για  την επέτειο των 200 χρόνων της  Ελληνικής Επανάστασης από την Ιερά Μητρόπολη Ύδρας.Ύδρα

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε μέσω zoom επετειακή εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης με τίτλο: «Πώς φθάσαμε στο θαύμα του 1821». Στην ως άνω τηλεδιά...

Αναφορά Ν. Μανωλάκου για ασφαλή επανεκκίνηση του τουρισμού στα νησιά του Αργοσαρωνικού ΑΓΚΙΣΤΡΙ

Ο Βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος, κατέθεσε στις 17/03/2021 Αναφορά προς τον Υπουργό Τουρισμού, με θέμα: «Επιστολή Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας για την ασφαλή επανεκ...

Το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ύδρας για το σημερινό περιστατικό της πυρκαγιάςΎδρα

  Το  Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ύδρας  εξέδωσε ανακοίνωση για το σημερινό περιστατικό πυρκαγιάς.     Συγκεκριμένα ανέφεραν:     "Σήμερα το μεσημέρι, η Υπηρεσία μας κλήθηκε ν...