ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πυρά μεταξύ Γ. Κουκουδάκη και Α. Βάρκα για τους χαρακτηρισμούς που ακούστηκαν στη ραδιοφωνική εκπομπή

Ένταση έχει προκληθεί μεταξύ του Δημάρχου Ύδρας Γιώργου Κουκουδάκη και της Προέδρου του Υδραϊκού Συνδέσμου Πειραιά Άννας Βάρκα.

Χθες αλλά και σήμερα είχαν έναν έντονο διάλογο στο διαδίκτυο σχετικά με τους χαρακτηρισμούς εις βάρος του Δημάρχου και των Υδραίων, που ακούστηκαν από την ραδιοφωνική εκπομπή του Γιάννη Κεχαγιόγλου. Ο κ. Κουκουδάκης έχει προχωρήσει σε αγωγή εναντίον του τελευταίου.

Ας πάρουμε τα πράγματα σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα νέα. Στην τελευταία τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 11 Ιουνίου, ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης, ζήτησε εκ νέου από τον Δημοτικό Σύμβουλο της Ελάσσονος μειοψηφίας Λευτέρη Κεχαγιόγλου "να καταδικάσει τους συκοφαντικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς εις βάρος των Υδραίων και του προσώπου του, που διατυπώθηκαν από την εκπομπή στο Κανάλι 1 του Πειραιά Ιωάννη Κεχαγιόγλου στις 24/04/2020". Ο τελευταίος είχε αναφερθεί στο θέμα της νησίδας Σαν Τζόρτζι και είχε καλέσει τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής για να συζητήσει το αποτέλεσμα μιας απόφασης του Πρωτοδικείου Πειραιά, δημιουργώντας αίσθηση με τις απόψεις και τους χαρακτηρισμούς του.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Λευτέρης Κεχαγιόγλου δήλωσε "κώλυμα" να πάρει κάποια θέση λόγω της στενής σχέσης συγγένειας (αδελφικής), που έχει με τον Ιωάννη Κεχαγιόγλου.

Ως αποτέλεσμα της στάσης του κ. Λ. Κεχαγιόγλου, ο κ. Κουκουδάκης ζήτησε την παραίτησή του, υποστηρίζοντας ότι: δεν νοείται Δημοτικός Σύμβουλος Ύδρας ο οποίος να μένει απαθής όταν κάποιοι "εκφωνητές", ακόμα και αν αυτοί είναι αδέλφια μας, υβρίζουν τους Υδραίους και τους διοικητικούς τους θεσμούς.

Στο εν λόγω δημοτικό συμβούλιο πήρε θέση κατά του κ. Λευτέρη Κεχαγιόγλου και ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας Αναστάσιος Σωτηρόπουλος, ο οποίος ζήτησε και πάλι από τον δημοτικό σύμβουλο της ελάσσονος μειοψηφίας να καταδικάσει τους χαρακτηρισμούς, μιλώντας με έντονο τρόπο και εκφράζοντας την απορία του για την στάση του κ. Κεχαγιόγλου.

Όλη αυτή η κατάσταση πυροδότησε μια ένταση και στο διαδίκτυο με τον Δήμαρχο Ύδρας Γιώργο Κουκουδάκη και την Πρόεδρο τοιυ Υδραϊκού Συνδέσμου Πειραιά Άννα Βάρκα να ανταλλάσσουν ένα ευρύ φάσμα καυστικών ερωτοαπαντήσεων και τον κ. Κουκουδάκη να ζητά από την Πρόεδρο του ΥΣΠ να πάρει θέση και να καταδικάσει και η ίδια ως Πρόεδρος τους χαρακτηρισμούς αυτούς.

Η κ. Βάρκα απάντησε στον κ. Κουκουδάκη ότι το Δ.Σ. του Υδραϊκού Συνδέσμου Πειραιά το οποίο συνεκάλεσε η ίδια για να αποφασίσουν δημοκρατικά, για το θέμα καταδίκης του Κου Ι. Κεχαγιόγλου, μετά από αίτηση του Δημάρχου, αποφάσισε ομόφωνα ότι δεν προέκυψαν καταδικαστικές ενέργειες για τον Κο Ιωάννη Κεχαγιόγλου, ως μέλος του ΥΣΠ. και ότι εκείνη στηρίζει θεσμικά την απόφαση του Δ.Σ.

Επειδή όπως υποστήριξε η κ. Βάρκα δέχεται πιεστικές οχλήσεις από τον Κουκουδάκη, και για την προσωπική της άποψη, ανέφερε ότι δεν είναι η ίδια δικαστής, ούτε μοιράζει καταδικαστικές αποφάσεις. Υπογράμμισε δε ότι ο θεσμικός ρόλος του Δημάρχου πρέπει να είναι συναινετικός κι όχι συγκρουσιακός για το καλό της Ύδρας και των Υδραίων.

Ο Δήμαρχος κ. Κουκουδάκης απάντησε στην κ. Βάρκα γνωρίζοντάς της ότι δεν κατανόησε πλήρως τι ακριβώς ζήτησε ο ίδιος με προηγούμενη επιστολή από το Δ.Σ. του ΥΣΠ και με νέα επιστολή στις 12/6/2020 την οποία απέστειλε στον Υδραϊκό Σύνδεσμο Πειραιά, αναφερόμενος σε όλους τους χαρακτηρισμούς που ειπώθηκαν από τον εκφωνητή της εκπομπής εις βάρος του Δημάρχου Ύδρας και των Υδραίων, ξαναζήτησε από το Δ.Σ. και την κ. Βάρκα προσωπικά να δώσει μια απάντηση στο αν καταδικάζει ή όχι τα προσβλητικά και υβριστικά σχόλια που ακούστηκαν

Επειδή ο καθένας μπορεί να αξιολογήσει τις απόψεις των δυο συνομιλητών, οι οποίοι έχουν θεσμικό ρόλο στην κοινωνία της Ύδρας, δείτε ακριβώς τι ειπώθηκε στα προφίλ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook).

Προφίλ Γ. Κουκουδάκη

Προφίλ Άννας Βάρκα

 

Πηγή: Φωνή της Ύδρας

Διαβάστε επίσης

Έκθεση Ζωγραφικής στο ΙΑΜΥ: «Προσεγγίσεις στη Σύγχρονη Τέχνη» - Έργα της Συλλογής Ι.Α.Μ.Υ.Ύδρα

Το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας, στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων για τον Covid-19 αποφάσισε την αναστολή των προγραμματισμένων μέχρι το τέλος Ιουλίου πολιτιστικών του παρεμ...

'Υδρα: To ΔΕΣΤΕ για τα 200 χρόνων από την Επανάσταση με 10 προσωπεία των αγωνιστών του 1821Ύδρα

  Το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ, ως “χειρονομία” για την επέτειο των 200 χρόνων του Αγώνα της Ανεξαρτησίας αποφάσισε να γιορτάσει τα 199, αναθέτοντας στον έλληνα καλλιτέχνη Κωστή Βελώνη την παρο...

Υπόκλιση του Διοικητή Π.Υ.Ν Αργολίδας στο έργο των εθελοντών πυροσβεστών ΎδραςΎδρα

Εξύψωση ηθικού από Καλαϊτζίδη στους ακούραστους προστάτες του νησιού.   Χθες επισκέφθηκε την Υπηρεσία του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ύδρας ο Διοικητής Π.Υ.Ν Αργολίδας, Πύρ...